Jeugdhulp in de gemeente

Wanneer jongeren en opvoeders er zelf met hulp van de omgeving niet uitkomen dan biedt de gemeente passende hulp aan. Jongeren en opvoeders krijgen op die manier altijd de hulp die bij hen past. Snel en dicht bij huis. Zo kunnen alle kinderen in Ouder-Amstel veilig en gezond opgroeien. 

Meer informatie vindt u op de Hulpwijzer

Contact

Voor vragen en advies over uw persoonlijke situatie kunt u contact opnemen met het Zorgadviespunt Ouder-Amstel. Telefoon (020) 496 21 21 (maandag t/m vrijdag 09.00 uur tot 10.30 uur). Of per e-mail: zorgadviespunt@ouder-amstel.nl.

Specialistische jeugdhulp

Als uw kind specialistische jeugdhulp nodig heeft, dan zal de klantmanager samen met u een plan opstellen. Dit noemen we een perspectiefplan. Behalve uw contactgegevens staat ook in het plan wat uw situatie is, welke vragen er zijn en welke oplossingsrichtingen mogelijk zijn. U bepaalt zelf, eventueel met ondersteuning van een klantmanager, welk resultaat u wil behalen. De afspraken die u met de gemeente maakt worden ook opgenomen in het plan.

Met het plan kunt u naar een zorgaanbieder. Bekijk hiervoor het overzicht op Beschikbaarheidswijzer.

Extra ondersteuning

Wilt u extra advies of (onafhankelijke) ondersteuning? Kijk dan op: Cliëntondersteuning.

Verwijsindex (MULTIsignaal)

Het komt voor dat meerdere hulpverleners betrokken zijn bij hetzelfde kind of jongere, of bij hetzelfde gezin. Dat weten zij niet altijd van elkaar. Om te zorgen dat ze niet langs elkaar heen gaan werken en hun werk op elkaar af kunnen stemmen is er de verwijsindex. In de regio Amsterdam heet de verwijsindex: MULTlsignaal.

De gemeente Ouder-Amstel werkt ook met MULTlsignaal: een contactsysteem. Het helpt de professionals om elkaar snel en makkelijk te vinden. Hulpverleners en andere professionals zijn wettelijk verplicht de verwijsindex te gebruiken als zij zorgen hebben over het welzijn van een kind tussen 0 en 23 jaar. Op multisignaal.nl/voor-ouders/ vind u meer informatie over MULTIsignaal en een filmpje met uitleg.

Veiligheid

Maakt u zich zorgen over uw veiligheid of die van uw kinderen? Bel dan naar Veilig Thuis, tel. 0800-2000 (24 uur per dag) of ga naar: Veilig Thuis.nl.

Meer informatie

Opvraagbare pdf-documenten

  • Perspectiefplan Ouder-Amstel (pdf, 485 kB)
  • Nadere Regels Jeugdhulp 2021 Ouder-Amstel (pdf, 153, kB)

Wilt u een van bovenstaande pdf-documenten opvragen? Mail dan naar: webredactie@duoplus.nl