Sport

Sport is belangrijk en draagt bij aan gezondheid, geluk en gevoel van verbondenheid. We willen ervoor zorgen dat sport bereikbaar en betaalbaar is voor elke inwoner. De gemeente Ouder-Amstel heeft bijvoorbeeld gezorgd voor een buitensportplek. Ook kunt u op de locaties Bindelwijk, Dorpshuis en het schoolgebouw Wilhelminalaan ruimte huren voor binnensport.

Buitensportplek Ouder-Amstel

De gemeente Ouder-Amstel heeft voor een buitensportplek gezorgd, vanwege de groeiende wens onder jongeren en jong volwassenen om in de buitenlucht - buiten een vereniging om - te sporten. Deze plek vindt u aan de Wethouder Koolhaasweg en is toegankelijk voor jong en oud.

Binnensportaccommodaties

In de gemeente Ouder-Amstel kunt u op diverse plaatsen sporten. Vanaf 1 oktober 2021 is het mogelijk om in het oude schoolgebouw aan de Wilhelminalaan een kleine gymzaal te huren voor activiteiten als yoga en pilates. Via verenigingen maar ook individueel kunt u van drie gemeentelijke accommodaties gebruikmaken: Bindelwijk, Dorpshuis en schoolgebouw Wilhelminalaan.

Gebruik het Aanvraagformulier seizoen 2022-2023 huur Bindelwijk, Dorpshuis, Wilhelminalaan (pdf, 101 kB) als u een van deze locaties wilt huren. U mailt het ingevulde formulier naar: bindelwijk@ouder-amstel.nl

Contactgegevens 

Sporthal annex sociaal cultureel centrum Bindelwijk

Koningin Julianalaan 16, 1191 CD Ouderkerk aan de Amstel, E: bindelwijk@ouder-amstel.nl.  

bindelwijk

Dorpshuis/sportzaal Duivendrecht

Dorpsplein 60, 1115 CX Duivendrecht. E: bindelwijk@ouder-amstel.nl.

dorpshuis

Schoolgebouw Wilhelminalaan

Kon. Wilhelminalaan 2, 1191 BT Ouderkerk aan de Amstel. E: bindelwijk@ouder-amstel.nl.

Tarieven en huurvoorwaarden Bindelwijk, Dorpshuis en Wilhelminalaan

NB. Alle ruimten, inclusief de sporthal en -zaal, worden exclusief BTW verhuurd.

Sportief Ouder-Amstel

Op de website van Sportief Ouder-Amstel vindt u het sportaanbod in de gemeente. Hier vindt u ook meer informatie over locaties waar gesport kan worden (van zwembad tot trapveldjes) en over de Ouder-Amstelse combinatiefunctionarissen. De site geeft een actueel overzicht van sportnieuws en sportieve activiteiten in de gemeente. 

logo sportief ouder-amstel

Sportbeleid 

Een aantal specifieke ontwikkelingen op sportgebied binnen Ouder Amstel heeft aanleiding gegeven tot het formuleren van nieuw sportbeleid. De gemeenteraad heeft in juni 2017 de sportnota ‘Mee(r)doen met sport’ vastgesteld. U kunt een samenvatting lezen van de Sportnota. Wilt u de volledige Sportnota (pdf, 1 MB) lezen, mail dan naar webredactie@duoplus.nl