Sport

Gemeente Ouder-Amstel zet sport en bewegen in om haar doelstellingen te bereiken. De maatschappelijke waarde van sport is van grote betekenis.

Sport krijgt al een aantal jaar veel aandacht binnen het gemeentebeleid. Een aantal specifieke ontwikkelingen op sportgebied binnen Ouder Amstel heeft aanleiding gegeven tot het formuleren van nieuw sportbeleid. De gemeenteraad heeft in juni 2017 de sportnota ‘Mee(r)doen met sport’ vastgesteld:

U kunt een samenvatting lezen van de Sportnota Ouder-Amstel

Wilt u de volledige Sportnota Ouder-Amstel (pdf, 1 MB) lezen, mail dan naar webredactie@duoplus.nl

Buitensportplek Ouder-Amstel

De gemeente Ouder-Amstel heeft voor een buitensportplek gezorgd voor jongeren en jong volwassenen (16 tot 35 jaar). Onder deze groep bestond de groeiende wens om in de buitenlucht, buiten een vereniging om, ‘met het eigen gewicht’ te sporten en te bewegen.  

Bootcampvoorziening

Inwoners van Ouder-Amstel konden de buitensportplek mede bepalen en hiervoor een plan indienen bij de gemeente. Een van de initiatieven die aan alle voorwaarden voldeed was een calisthenics / bootcampvoorziening. Deze sportvoorziening is aangelegd aan de Wethouder Koolhaasweg in de omgeving van de voetbalvelden en het zwembad. 

Tevens is een bedrag van € 10.000 beschikbaar gesteld voor een buitensportplek in Duivendrecht. 

bootcampvoorziening

Meer informatie 

Heeft u ideeën of initiatieven voor een buitensportplek in Duivendrecht of wilt u meer informatie over de buitensportplek in Ouder-Amstel? Dan kunt u contact opnemen met Fenke van Rossum, Fenke.van.Rossum@ouder-amstel.nl, (020) 4962118.   

Binnensportaccommodaties

In de gemeente Ouder-Amstel kunt u op diverse plaatsen sporten. Via verenigingen maar ook individueel kunt u van twee gemeentelijke sporthallen gebruikmaken: Bindelwijk en Dorpshuis. Voor de huur van beide sporthallen kunt u mailen naar: bindelwijk@ouder-amstel.nl.

Aanvraagformulier

Sporthal annex sociaal cultureel centrum Bindelwijk

Koningin Julianalaan 16, 1191 CD Ouderkerk aan de Amstel
Telefoon (020) 496 35 38 (tijdens kantoortijden). 

bindelwijk

Dorpshuis/sportzaal Duivendrecht

Dorpsplein 60, 1115 CX Duivendrecht. Telefoonnummer (020) 496 21 21.

dorpshuis

Tarieven en huurvoorwaarden Bindelwijk en Dorpshuis 

Sportief Ouder-Amstel

Op de website van Sportief Ouder-Amstel vindt u het sportaanbod in de gemeente. Hier vindt u ook meer informatie over locaties waar gesport kan worden (van zwembad tot trapveldjes) en over de Ouder-Amstelse combinatiefunctionarissen. De site geeft een actueel overzicht van sportnieuws en sportieve activiteiten in de gemeente. 

logo sportief ouder-amstel