Nieuws

U vindt hieronder de laatste nieuwsberichten van de gemeente. Gearchiveerde nieuwsberichten kunt u op Archiefweb vinden.

 • Echtpaar Högemann-Bakker 60 jaar getrouwd

  24 mei 2023

  Op dinsdag 16 mei vierde het echtpaar Högemann-Bakker hun diamanten jubileum. Dus ging burgemeester Joyce Langenacker met bloemen langs om ze persoonlijk te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.

 • Data inzameling afval

  22 mei 2023

  Hieronder vindt u een overzicht van de afvalinzameling voor aankomende weken. Dit geldt voor het buitengebied en binnen de bebouwde kom in Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht.

 • Fietsen voor vluchtelingen in Ouder-Amstel

  11 mei 2023

  Een samenwerking tussen De Haan Wielersport, Inforsa en de gemeente Ouder-Amstel resulteert in de donatie van minimaal tien fietsen voor de vluchtelingenopvang aan de Wenckebachweg te Amsterdam-Duivendrecht.

 • Gemeente Ouder-Amstel helpt! Bijzondere bijstand

  10 mei 2023

  Bijzondere bijstand is een uitkering waarmee u extra en bijzondere kosten kunt betalen. U heeft recht op bijzondere bijstand als u voldoet aan de voorwaarden. Ook moeten uw kosten dringend nodig zijn en niet door een andere regeling worden vergoed.

 • Bloemen voor intermediair Nienke Egberts

  10 mei 2023

  Nienke Egberts, zorgcoördinator bij de Jan Hekmanschool ontving net voor de meivakantie een mooie bos bloemen van Victor Frequin, wethouder Sport. Nienke wist maar liefst het vertrouwen van 10 ouders die het net even wat minder hebben te winnen. Zo kon zij 10 kinderen helpen met een bijdrage vanuit het Jeugdfonds Sport en Cultuur. ‘Het is zo belangrijk dat kinderen mee kunnen doen’, zegt Nienke. 'Juist hier in Ouderkerk valt het op als een kind niet sport of bijvoorbeeld geen instrument speelt. Het is heel fijn dat we via het Jeugdfonds iets voor hen kunnen betekenen.'

 • Tegels eruit, groen erin! Bestel de Tegeltaxi

  Gaat u ook tegels in uw tuin vervangen voor groen? Dan kunt u uw tegels gratis laten ophalen door de Tegeltaxi van de gemeente. Deze speciale taxi heeft de gemeente opgezet als onderdeel van deelname aan het NK Tegelwippen.

 • Inloopbijeenkomst zonnepanelen langs de snelweg op maandag 19 juni 2023

  01 juni 2023

  Aan het project Energie Noord-Holland werken gemeenten samen om langs de snelwegen de A5, A9, A22 en stukken van de A1 en A2 zonne-energie op te wekken. We vinden het belangrijk dat u als omwonende kunt meedenken over hoe zonnepanelen langs de weg vormgegeven worden. Tijdens een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis laat Landschapsarchitect Feddes/Olthof mogelijke ontwerpvarianten zien. Tijdens de inloopbijeenkomst kunt u reageren en aanvullende ideeën inbrengen. Ook kunt u meedenken via het invullen van een online enquête. Deze is na de inloopavond beschikbaar. 

 • Informatiebijeenkomst gebiedsontwikkeling De Nieuwe Kern

  Tussen de Johan Cruijff ArenA en station Duivendrecht komt over een paar jaar een verrassend groene stadswijk, De Nieuwe Kern. De plattegrond voor de wijk, het stedenbouwkundig raamwerk is klaar. Gemeente Ouder-Amstel organiseert met grondeigenaren gemeente Amsterdam, NS Stations en VolkerWessels Vastgoed op woensdag 7 juni 2023 een informatiebijeenkomst over dat stedenbouwkundig raamwerk.