Nieuws

U vindt hieronder de laatste nieuwsberichten van de gemeente. Gearchiveerde nieuwsberichten kunt u op Archiefweb vinden.

 • Verkeerstellingen op verschillende locaties

  22 september 2023

  Vanaf 22 september tot en met 4 oktober 2023 worden op verschillende locaties in heel Ouder-Amstel verkeerstellingen uitgevoerd. De verkeerstellingen worden uitgevoerd met zogenoemde telslangen die op de weg liggen. Als de periode van de verkeerstellingen voorbij is worden de telslangen weer verwijderd.

 • Gemeente Ouder-Amstel helpt!

  20 september 2023

  Ben je scholier of student, 18 jaar of ouder en door een beperking niet in staat om het minimumloon te verdienen? Dan kun je misschien een studietoeslag krijgen van de gemeente Ouder-Amstel voor een extra steun in de rug. Het kan ook stimuleren zodat je toch de stap zet om een studie te gaan volgen.

 • Oplaadpunt OV-chipkaart verhuist naar PLUS Vreeswijk

  20 september 2023

  Het oplaadpunt voor OV-chipkaarten in Ouderkerk aan de Amstel verhuist per 1 oktober aanstaande van het gemeentehuis in Ouderkerk naar de supermarkt PLUS Vreeswijk aan de Dorpsstraat. Doel van deze verhuizing is de dienstverlening voor de inwoners van Ouderkerk te verbeteren.

 • Visie retailvoorzieningen nu ter inzage

  20 september 2023

  Van woensdag 20 september 2023 tot en met donderdag 1 november 2023 ligt de visie retailvoorzieningen gemeente Ouder-Amstel ter inzage. De gemeente nodigt u van harte uit om mee te lezen en uw reactie te geven.

 • Nota van beantwoording over De Nieuwe Kern

  13 september 2023

  In juni 2023 organiseerde de gemeente een participatietraject over het stedenbouwkundig raamwerk voor gebiedsontwikkeling De Nieuwe Kern. Op alle gestelde vragen en opmerkingen die toen binnenkwamen, is nu een schriftelijke reactie van het projectteam van de gemeente beschikbaar.

 • Gemeenteraadszaken 28 september

  07 september 2023

  Op donderdag 28 september vindt de raadsvergadering plaats. De commissie Ruimte en Gebiedsontwikkeling op 21 september komt te vervallen.

 • Aanvraag lokale voorrang verandert

  07 september 2023

  Heeft u binding* met gemeente Ouder-Amstel? Dan krijgt u voorrang op een deel van de sociale huurwoningen in onze gemeente. Vanaf 11 september 2023 verandert de manier waarop u voorrang kunt krijgen op de sociale huurwoningen in gemeente Ouder-Amstel.

 • Trotse nieuwe Nederlander in Duivendrecht

  06 september 2023

  Alin Ali Hassan kwam in een mooi pak met oranje stropdas naar de naturalisatieceremonie, want het Nederlander mogen worden vervult hem met trots. Alin woont met veel plezier in Duivendrecht en studeert aan de UvA in Amsterdam.

 • De Tegeltaxi gaat weer rijden!

  06 september 2023

  De nazomer komt eraan, mooie tijd om nog lekker aan de slag te gaan in de tuin. Gaat u ook tegels in uw tuin vervangen voor groen? Dan kunt u uw tegels gratis laten ophalen door de Tegeltaxi van de gemeente. Deze speciale taxi heeft de gemeente opgezet als onderdeel van deelname aan het NK Tegelwippen.

 • Opvang voor Oekraïense vluchtelingen in Entrada 700 volledig geopend

  30 augustus 2023

  De opvang voor Oekraïense vluchtelingen in Entrada 700 is vanaf vorige week volledig in gebruik.