Commissaris van de Koning neemt profielschets voor nieuwe burgemeester in ontvangst

Donderdag 14 maart was er een bijzondere raadsvergadering. Tijdens de vergadering werd de profielschets voor de zoektocht naar een nieuwe burgemeester vastgesteld door de gemeenteraad. Vervolgens werd de profielschets overhandigd aan de heer Arthur van Dijk, commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie, Wendela van de Brink-van Agtmaal overhandigt de profielschets aan de commissaris van de Koning Arthur van Dijk.
Foto: Voorzitter van de vertrouwenscommissie, Wendela van den Brink-van Agtmaal overhandigt de profielschets aan de commissaris van de Koning, de heer Arthur van Dijk

Profielschets

De afgelopen weken heeft de vertrouwenscommissie gewerkt aan de profielschets. In de profielschets zijn ook de resultaten van de vragenlijst aan inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties in de gemeente Ouder-Amstel opgenomen. De profielschets is te zien op Ouder-Amstel zoekt een nieuwe burgemeester.  

Vervolgprocedure

De commissaris van de Koning stuurt de profielschets door naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, die vervolgens de vacature heeft opengesteld in onder meer de Staatscourant en Binnenlands Bestuur. De vacature staat open van 19 maart tot en met 9 april 2024.