Nieuws RSS icoon

U vindt hieronder de laatste nieuwsberichten van de gemeente. Gearchiveerde nieuwsberichten kunt u op Archiefweb vinden.

 • Kabinet verlengt verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats tot 1 september, met uitzondering van kleinschalige evenementen buiten onder voorwaarden

  03 augustus 2021

  Het kabinet verlengt het verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats tot 1 september 2021. Kleinschalige evenementen zijn onder strikte voorwaarden, zoals het werken met coronatoegangsbewijzen, wel eerder toegestaan. Het OMT heeft het kabinet hierover advies gegeven.

 • Gaasperbrug verbindt Gaasperpark en Diemerbos

  31 juli 2021

  Er komt een fietsverbinding tussen de groengebieden Diemerbos en recreatiegebied Gaasperplas. Op zaterdag 31 juli gaat de brug langs de A9, over rivier de Gaasp, open voor wandelaars en fietsers. Joyce Langenacker, voorzitter algemeen bestuur Groengebied-Amstelland, kijkt er reikhalzend naar uit. “Wat ben ik trots op deze brug die Groengebied Amstelland samen met Rijkswaterstaat heeft mogen bouwen. Twee belangrijke recreatiegebieden: het Diemerbos en het Gaasperpark, zijn niet langer meer gescheiden door rivier de Gaasp. Ongeduldig wachten zij op de wandelende recreant en fietsende toerist. Die zullen blij ontdekken dat onze bossen, parken en strandjes nog beter bereikbaar zijn geworden.”

 • Geen telefonisch wethouderspreekuur

  30 juli 2021

  In verband met het zomerreces is er geen wethouderspreekuur. Het eerstvolgende is dinsdag 24 augustus.

 • Nieuwe vervoerder voor het Wmo-vervoer per 1 augustus 2021

  29 juli 2021

  De gemeente Ouder-Amstel heeft een nieuw contract afgesloten voor het Wmo-vervoer. Maakt u gebruik van het Wmo-vervoer? Vanaf 1 augustus 2021 zal RMC (Rotterdamse Mobiliteits Centrale) het Wmo-vervoer gaan organiseren (voorheen werd dit verzorgd door Munckhof). RMC zal voor 90% elektrische voertuigen gaan inzetten. Huidige pashouders krijgen via een persoonlijke brief informatie over de wijzigingen.

 • Aanvragen van een evenementenvergunning in coronatijd

  26 juli 2021

  Het aantal coronabesmettingen stijgt sneller dan verwacht. Dat zorgt voor een onzekere zomer. Daarom gelden van 10 juli tot en met 13 augustus uit voorzorg extra maatregelen voor het organiseren van evenementen, klein of groot, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

 • Thuiswerken is weer de norm en frisse lucht als aanvullende basisregel

  22 juli 2021

  Werk weer thuis, tenzij het niet anders kan, en zorg voor voldoende frisse lucht in binnenruimtes. Dat zeiden minister-president Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport De Jonge op 19 juli na afloop van de wekelijkse bijeenkomst van het kabinet, waarbij wordt gesproken over de situatie rond de COVID-19-pandemie.

 • Inspraak nieuwe verordening Jeugdhulp Ouder-Amstel 2022

  21 juli 2021

  De Verordening Jeugdhulp Ouder-Amstel 2022 regelt de toegang tot jeugdhulpvoorzieningen in Ouder-Amstel. Deze verordening wordt aangepast. Ook de nadere regels worden aangepast.

 • Installatie gemeenteraad

  21 juli 2021

  Mevrouw Daniels – van ‘t Hoff is in de raadsvergadering van 8 juli jongstleden tijdelijk benoemd tot raadslid namens de fractie Ouder-Amstel Anders. Al geruime tijd is zij werkzaam bij de fractie maar in de functie van fractieassistent. Mevrouw van ’t Hoff heeft de belofte afgelegd.

 • Jongeren Ontmoetings Plek geopend

  21 juli 2021

  Wethouder Willem Jansen en zijn voorganger Marian van der Weele openden donderdag 15 juli jl. de nieuwe Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) aan de Wethouder Koolhaasweg in Ouderkerk aan de Amstel.

 • De Grote Wisseltruck weer terug in Werkstad Overamstel

  14 juli 2021

  De Grote Wisseltruck is op vrijdag en zaterdag weer terug op de verblijfsplek bij De Flinesstraat in Werkstad OverAmstel. De Grote Wisseltruck wordt gerund door Mama’s Koelkast. Zij biedt moeders met een talent voor koken een rollende start met een opleiding tot foodondernemer. Ze kunnen daarbij werkervaring opdoen in de ‘foodtruck’.

 • Gezellenhuis onder voorbehoud verkocht

  14 juli 2021

  De RK Parochie Amstelland en de heer R. Groen hebben een voorlopige koopovereenkomst getekend voor de verkoop van het Gezellenhuis. De verkoop verliep per inschrijving.

 • Gemeente start met cursus ‘Hoe werkt de politiek?’

  14 juli 2021

  Op maandag 6 september 2021 starten we met een cursus hoe werkt de politiek. Er zijn drie bijeenkomsten én er wordt een gemeenteraadsvergadering bijgewoond. Deelnemers aan de cursus leren hoe de lokale politiek werkt en hoe de beslissingen worden genomen, meedoen is gratis!

 • Dringend advies voor komende week: blijf thuis en laat je testen na risicovol contact

  13 juli 2021

  Iedereen die vorige week risicovolle contacten had, moet thuis blijven en zich laten testen. Dat zeiden minister-president Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge op 12 juli 2021 na afloop van de eerste fysieke bijeenkomst van het kabinet in deze recesperiode.

 • Snelle toename besmettingen dwingt tot maatregelen in de zomer

  13 juli 2021

  Nadat op 26 juni bijna alle deuren zijn geopend, is het aantal besmettingen in Nederland sneller gestegen dan voorzien.

 • Aanbiedingen van bedrijven voor zonnepanelen en isolatiematerialen

  07 juli 2021

  Mogelijk ontvangt u via de post folders met aanbiedingen van bedrijven voor de aanschaf van isolatiematerialen, isolatieglas of zonnepanelen. Daarin wordt soms de suggestie gewekt dat dit in samenwerking is met de gemeente. Dat is NIET het geval. Wij werken alleen samen met het Regionaal Energieloket. Zij organiseren ook wijkacties en collectieve inkoopacties.

 • Voorwerpen gevonden

  29 juni 2021

  Gevonden voorwerpen met een dagwaarde onder de € 450 worden drie maanden bewaard. Voorwerpen boven de € 450 worden 1 jaar bewaard. Bij afgifte van een voorwerp aan de rechtmatige eigenaar vraagt de gemeente u om een geldig legitimatiebewijs te tonen.