Nieuws

U vindt hieronder de laatste nieuwsberichten van de gemeente. Gearchiveerde nieuwsberichten kunt u op Archiefweb vinden.

 • Alzheimer Nederland van start met dementiemonitor-onderzoek 2024

  11 april 2024

  Alzheimer Nederland voert vanaf maart tot en met juni het tweejaarlijkse dementiemonitor-onderzoek uit. De Dementiemonitor is het enige, landelijk onderzoek naar de wensen en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers in Nederland. De uitkomsten vormen de grootste bron van kennis over de wensen en behoeften van mantelzorgers.

 • De gemeente organiseert bijeenkomst digitale veiligheid en oplichting

  Op maandag 15 april 2024 organiseert de gemeente een bijeenkomst over digitale veiligheid en oplichting in het Dorpshuis in Duivendrecht. Een bijeenkomst die veel verheldert over oplichtingspraktijken, online en offline. Daarnaast krijgen deelnemers informatie en tips over hoe zij zich hiertegen kunnen wapenen. Seniore inwoners hebben een uitnodiging per post ontvangen.

 • Donderdag 18 april rijdt de gratis Tegeltaxi

  10 april 2024

  Gaat u ook tegels in uw tuin vervangen voor groen? Dan kunt u uw tegels gratis laten ophalen door de Tegeltaxi van de gemeente. Deze speciale taxi heeft de gemeente opgezet als onderdeel van deelname aan het NK Tegelwippen.

 • Herinrichting ’t Kampje begonnen

  Vorige week zijn de kap- en verplantingswerkzaamheden begonnen op ’t Kampje. In totaal ging het om 28 bomen. 17 bomen moesten worden gekapt en 11 bomen werden verhuisd. De Hollandse Linde is klaargemaakt om komende winter te kunnen verplanten. De tien leilindes kregen nu al een nieuw onderkomen in tuinen van inwoners van Ouder-Amstel.

 • Participatieverordening: meedenken en meedoen met uw gemeente

  10 april 2024

  De gemeenteraad en het college van B&W zijn samen bezig om de spelregels op papier te zetten over de manier waarop inwoners, ondernemers en organisaties kunnen meedenken, meepraten, meebeslissen en meedoen. Die spelregels schrijven we op in een participatieverordening. Hieronder vertellen wij u daar meer over.

 • Online informatieavond over isolatieactie voor woningen vervalt

  09 april 2024

  Vanwege gebrek aan aanmeldingen komt de online informatiebijeenkomst op woensdag 10 april 2024 over de isolatieactie voor woningen met energielabel (D,E,F en G) te vervallen. In het najaar wordt deze opnieuw ingepland.

 • Informatiebijeenkomst toekomst station Duivendrecht

  03 april 2024

  Op donderdag 18 april 2024 is er in Dorpshuis Duivendrecht een informatiebijeenkomst over de toekomst van station Duivendrecht. Bewoners en ondernemers krijgen die avond een presentatie en kunnen daarna vragen stellen en aandachtspunten meegeven.

 • Collecte feestweek Oranjecomité

  Vanaf maandag 8 april 2024 (week 15) belt het Oranjecomité Ouderkerk weer bij u aan in Ouderkerk met het feestprogramma van de activiteiten rondom Koningsdag 2024 in ons dorp. Van de vossenjacht en kinderspelen tot de feestavond voor ouderen en iedereen daar tussenin. Met dit jaar nieuwe activiteiten; wat dacht u van ‘stoelendansch’ op een idyllische plek in Ouderkerk?

 • Gemeenteraadszaken april 2024

  In april komen nieuwe gemeenteraadszaken aan bod tijdens de commissie- en raadsvergaderingen. De commissie Burger en Bestuur komt op 11 april bijeen en de commissie Ruimte en Gebiedsontwikkeling op 18 april. Op 25 april vindt de raadsvergadering plaats.

 • Inwoners scheppen gratis compost

  27 maart 2024

  Afgelopen zaterdag 23 maart was het Landelijke Compostdag. Op deze dag was er gratis compost op te halen bij de milieudepots. Deze compost is afkomstig van het afvalbedrijf Meerlanden die het groente- fruit- en tuinafval (gft) van inwoners van Ouder-Amstel verwerkt.