Nieuws

U vindt hieronder de laatste nieuwsberichten van de gemeente. Gearchiveerde nieuwsberichten kunt u op Archiefweb vinden.

 • Gemeenteraadszaken april 2023

  30 maart 2023

  Op donderdag 13 april vindt de commissie Burger & Bestuur en de commissie Ruimte & Gebiedsontwikkeling plaats, aanvang 19:30 in het gemeentehuis. Op 20 april vindt de raadsvergadering plaats, aanvang 20:00 uur in het gemeentehuis.

 • Inloopbijeenkomst vernieuwing knooppunt Amstel

  Op woensdag 5 april 2023 organiseert Zuidasdok (samenwerking van Rijkswaterstaat, ProRail en gemeente Amsterdam) twee inloopbijeenkomsten voor bewoners, bedrijven en belangstellenden die geïnteresseerd zijn in de vernieuwing van knooppunt Amstel. We nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

 • Medicijnafval per 1 april inleveren bij milieudepot

  29 maart 2023

  Sinds jaar en dag verzorgt de gemeente het vervoer van medicijnafval van de apotheek naar het milieudepot. Maar wij blijken hiermee in overtreding te zijn, omdat we niet gecertificeerd zijn voor het vervoer van klein chemisch/gevaarlijk afval (KCA en KGA). Dit is tijdens een milieucontrole bij de milieudepots door de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied gemeld. Op de huidige wijze mag de gemeente dit afval niet van de apotheek naar het milieudepot vervoeren.

 • Data inzameling afval

  29 maart 2023

  Hieronder vindt u een overzicht van de afvalinzameling voor aankomende weken. Dit geldt voor het buitengebied en binnen de bebouwde kom in Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht.

 • Gratis compost voor inwoners

  29 maart 2023

  Veel inwoners van Ouder-Amstel hebben op zaterdag 25 maart jongstleden gratis compost opgehaald bij de milieudepots in Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel. Rond 15.00 uur waren alle zakken uitgedeeld.
  De gemeente en afvalbedrijf De Meerlanden gaven inwoners zakken compost als beloning voor hun inspanning voor het gescheiden aanleveren van groente-, fruit- en tuinafval. De Meerlanden verwerkt het gft-afval tot compost en inwoners krijgen hun ingezamelde afval nu dus terug in de vorm van compost.

 • Dinsdag 4 april gemeentehuis open vanaf 12.30

  29 maart 2023

  Op dinsdag 4 april 2023 is het gemeentehuis vanaf 12.30 uur geopend. De gemeente is telefonisch vanaf 12.30 uur bereikbaar.

 • Denktank Duurzaamheid

  We zijn actief bezig om het duurzaamheidsbeleid van Ouder-Amstel te vernieuwen. Hiervoor zijn we ook in gesprek met inwoners in Ouder-Amstel. Welke ideeën, vragen en ambities hebben zij op het gebied van duurzaamheid. Daarvoor is de Denktank Duurzaamheid opgezet die actief meedenkt over het nieuwe beleid, maar ook over de invulling van onder andere de klimaatweek en duurzame buurt initiatieven.

 • Puzzel mee en win een cadeaupakket van Ecotuintje!

  22 maart 2023

  De woorden zitten horizontaal, verticaal en diagonaal in alle richtingen in de puzzel verborgen. Zoek ze op en streep ze af. De overgebleven letters vormen achter elkaar gelezen de oplossing.

 • Gemeenteraadszaken maart 2023

  22 maart 2023

  Op donderdag 30 maart 2023 vindt de raadsvergadering plaats, aanvang 20.00 uur in het gemeentehuis.

 • Op zoek naar een afwisselende baan?

  Kom dan zaterdag 25 maart aanstaande naar het milieudepot in Ouderkerk aan de Amstel, Ambachtenstraat 84. Van 13.00 tot 15.00 uur staan medewerkers van team Dagelijks Onderhoud klaar om te vertellen over hun werk en wat het zo leuk maakt. Zij zijn op zoek naar nieuwe collega’s.