Nieuws

U vindt hieronder de laatste nieuwsberichten van de gemeente. Gearchiveerde nieuwsberichten kunt u op Archiefweb vinden.

 • Gemeenteraadszaken woensdag 25 mei 2022

  20 mei 2022

  Op woensdag 25 mei 2022 vindt de raadsvergadering plaats, aanvang 20.00 uur.

 • Opening QR-FIT beweegroutes verplaatst naar september

  19 mei 2022

  Op vrijdag 20 mei en vrijdag 3 juni zou de opening plaatsvinden van de nieuw QR-FIT beweegroutes in Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel. Omdat er weinig aanmeldingen zijn wordt de officiële opening verplaatst naar september. Uiteraard kunnen de nieuwe routes al wel gelopen worden en kunt u kans maken op een Fitbit.

 • Energietoeslag aanvragen

  18 mei 2022

  Inwoners met een laag inkomen krijgen van het Rijk eenmalig een bedrag van € 800,- als tegemoetkoming voor de stijgende energiekosten. De gemeente zorgt ervoor dat de toeslag wordt overgemaakt aan de inwoners die daarvoor in aanmerking komen.

 • Aangepaste inzameldag groente-, fruit- en tuinafval bebouwde kom

  18 mei 2022

  In verband met Hemelvaart is de inzameldag voor groente-, fruit- en tuinafval in de bebouwde kom op woensdag 25 mei 2022.

 • Heel Duivendrecht een blauwe zone

  18 mei 2022

  Nadat onlangs de Clarissenhof, Kloosterstraat, Michaëlplein en Molenbuurt aan de blauwe zone zijn toegevoegd, moet in heel Duivendrecht met een parkeerschijf worden geparkeerd. Een maatregel die genomen is om de enorme parkeerdruk tegen te gaan.

 • Ajax geeft clinic op A. Bekemaschool in Duivendrecht

  17 mei 2022

  Donderdag 12 mei vond de eerste Ajax Life Skills & Clinics plaats op de A. Bekemaschool in Duivendrecht. De hele dag stond de school in het teken van Ajax. De Ajax Foundation gaf lessen op het gebied van omgaan met geld, sociale media en gezondheid. Daarnaast was er natuurlijk volop ruimte voor sport en spel.

 • Werkzaamheden onderhoud Rijksstraatweg in volle gang

  17 mei 2022

  Het project groot onderhoud Rijksstraatweg is in volle gang en de werkzaamheden verlopen inmiddels voorspoedig. De eerste gedeelten, vanaf het station Duivendrecht richting de Van der Madeweg, zijn al gereed en in gebruik genomen.

 • Gratis cadeaubon voor energiebesparende producten

  12 mei 2022

  De gemeente helpt u graag om energie te besparen in huis. Daarom stellen wij cadeaubonnen beschikbaar ter waarde van € 60 voor de aanschaf van kleine energiebesparende producten, zoals LED-lampen, radiatorfolie, tochtstrips of een energiebesparende douchekop. Zowel bewoners van een koopwoning als huurders kunnen de gratis cadeaubon aanvragen (op = op).

 • Telefonisch of digitaal wethoudersspreekuur dinsdag 24 mei 2022

  12 mei 2022

  Op dinsdag 24 mei 2022 is er weer een telefonisch wethoudersspreekuur. Van 17.00 tot 18.00 uur zitten de wethouders klaar om met u in gesprek te gaan.

 • Voorwerpen gevonden

  09 mei 2022

  Gevonden voorwerpen met een dagwaarde onder de € 450 worden drie maanden bewaard. Voorwerpen boven de € 450 worden 1 jaar bewaard. Bij afgifte van een voorwerp aan de rechtmatige eigenaar vraagt de gemeente u om een geldig legitimatiebewijs te tonen.  

 • Werkstad OverAmstel weer een eye-catcher rijker met The Joan

  04 mei 2022

  De Werkstad OverAmstel verandert steeds meer van een klassiek industrieterrein naar een veelzijdig en levendig gebied, waarin diverse functies samenkomen. Maandag leverde projectontwikkelaar Being ‘The Joan’ op aan eigenaar eigenaar Jacana B.V. en is het gebied weer een eye-catcher rijker. Wethouder Axel Boomgaars is erg enthousiast: “The Joan is een prachtig voorbeeld van waar we als gemeente Ouder-Amstel naartoe willen in dit gebied, dat wij Werkstad OverAmstel noemen. Het gebouw biedt een diversiteit in werkvormen. Het voegt kwaliteit toe die de Werkstad prettiger maakt om te verblijven en er wordt een verduurzamingsslag gemaakt. Door wonen toe te voegen in andere delen van het gebied, komt de Werkstad tot leven. The Joan is daarin een stoere pionier.”

 • Echtpaar Schram-van Eck 60 jaar getrouwd

  04 mei 2022

  De heer en mevrouw Schram-van Eck uit Ouderkerk aan de Amstel vierden onlangs hun 60-jarig huwelijksjubileum.

 • Data inzameling afval

  03 mei 2022

  Hieronder vindt u een overzicht van de afvalinzameling voor aankomende weken. Dit geldt voor het buitengebied en binnen de bebouwde kom in Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht.

 • Lintjesregen in Ouder-Amstel: vijf inwoners benoemd

  26 april 2022

  Dinsdag 25 april 2022 heeft burgemeester Joyce Langenacker ter gelegenheid van de jaarlijkse Algemene Gelegenheid aan vijf inwoners van Ouder-Amstel mogen vertellen dat Zijne Majesteit de Koning het heeft behaagd om hen te benoemen in een ridderorde. De heer Geijsel, mevrouw Wagenaar-Hottentot, de heer Koninkx, de heer van den Broeke en mevrouw Klöpping werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
  Na twee jaar aangepaste uitreikingen met telefoontjes door Corona, werden de lintjes als vanouds uitgereikt in de trouwzaal van het gemeentehuis in de aanwezigheid van vele gasten.

 • Winnaars puzzelwedstrijd ‘win een ecotuintje’

  26 april 2022

  De prijswinnaars van de ‘win een ecotuintje’ puzzel zijn bekend. Het juiste antwoord was GEVELTUINTJE. Uit het aantal goede inzendingen, zijn drie winnaar gegrabbeld.

 • Batterijen inleveren bij milieudepot of winkel

  26 april 2022

  Binnenkort gaan we de twee openbare batterijbakken verwijderen. Deze staan op het Sluisplein en langs de Korendragerstraat.

 • Ouder-Amstel ontdekken begint bij www.beleefouder-amstel.nl

  20 april 2022

  Sinds 7 april is www.beleefouder-amstel.nl in de lucht. Een website voor inwoners en bezoekers, die geïnteresseerd zijn in onze natuur, rijke historie en willen genieten van lekker eten en drinken. Want de regio Amstelland, met Ouder-Amstel als bruisend middelpunt, heeft veel te bieden.

 • Wielreninterventie Ronde Hoep voor meer veiligheid

  12 april 2022

  Het ‘Rondje Rondehoep’ in Ouderkerk is een populaire route onder wielrenners. De snelheid van de wielrenners zorgt er soms voor dat andere weggebruikers over het hoofd worden gezien en andersom. Daarom is ervoor gekozen de succesvolle wielreninterventie, zoals vorig jaar ingezet voor de Dorpsstraat, door te trekken naar het ‘Rondje Rondehoep.’

 • Kent u iemand in onze gemeente die een lintje verdient?

  21 maart 2022

  Kent u iemand die woonachtig is in de gemeente Ouder-Amstel die u wilt voordragen voor een Koninklijke onderscheiding? Voor bijvoorbeeld uitzonderlijke verdiensten in een betaalde baan of iemand die zich jarenlang heeft ingezet voor vrijwilligerswerk voor een (sport-)vereniging? Houd er dan rekening mee dat u tijdig in actie moet komen. Is het de bedoeling dat de onderscheiding tijdens de zogenaamde “Lintjesregen” voor Koningsdag in 2023 wordt uitgereikt, dan dient u het voorstel vóór 15 juni dit jaar bij de burgemeester in.