Nieuws RSS icoon

U vindt hieronder de laatste nieuwsberichten van de gemeente. Gearchiveerde nieuwsberichten kunt u op Archiefweb vinden.

 • Nederland zet grote stap: bijna alles kan op anderhalve meter

  Het vaccineren tegen corona gaat hard. Er zijn al ruim 13 miljoen prikken gezet. Bijna 5 miljoen mensen zijn nu volledig gevaccineerd, ruim 4 miljoen mensen hebben hun eerste prik gehad.

 • GGD-testbus op 't Kampje

  16 juni 2021

  Doe bij lichte klachten de coronatest in de GGD-testbus in Ouderkerk aan de Amstel. Gratis en zonder afspraak.

 • Vernieuw nu uw paspoort of identiteitskaart

  16 juni 2021

  Door de coronamaatregelen weet niemand wanneer we weer naar het buitenland mogen. Heeft u plannen om misschien dit jaar nog op reis te gaan? En moet uw reisdocument vernieuwd worden? Wacht dan niet te lang en vraag alvast uw nieuwe paspoort of identiteitskaart aan.

 • Betere hulp bij schulden: Ouder-Amstel voert saneringskrediet in

  De gemeente Ouder-Amstel biedt sinds kort, in samenwerking met Kredietbank Nederland, saneringskredieten aan voor inwoners met problematische schulden. Een saneringskrediet is een bewezen oplossing voor schulden, die een inwoner én schuldeisers snel en goed helpt.

 • Koninklijke onderscheiding: kent u iemand in onze gemeente die een lintje verdient?

  Kent u iemand die woonachtig is in de gemeente Ouder-Amstel die u wilt voordragen voor een Koninklijke onderscheiding? Houd er dan rekening mee dat u tijdig in actie moet komen.

 • Telefonisch wethoudersspreekuur 22 juni 2021

  16 juni 2021

  Op dinsdag 22 juni 2021 is er weer een telefonisch wethoudersspreekuur. Van 17.00 tot 18.00 uur zitten de wethouders klaar om met u in gesprek te gaan.

 • Meer voorrang voor huurders uit Ouder-Amstel

  09 juni 2021

  Afgelopen maand heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken een pilot goedgekeurd waarmee de voorrangsregeling voor inwoners uit Ouder-Amstel wordt uitgebreid. Goed nieuws voor de vele woningzoekenden die op de wachtlijst staan en hiermee meer kans maken op een woning in de eigen gemeente.

 • Zomerscholen voor extra ondersteuning leerlingen

  09 juni 2021

  Voor zowel kinderen op de basisscholen in Duivendrecht als Ouderkerk aan de Amstel komt er een zomerschool!
  De gemeente Ouder-Amstel heeft de samenwerking opgezocht met de twee buurgemeenten Amstelveen en Diemen voor het organiseren van zomerscholen.

 • Data inzameling afval

  09 juni 2021

  U vindt hieronder een overzicht voor aankomende weken van de afvalinzameling in het buitengebied en binnen de bebouwde kom in Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht.

 • Energiecoaches van Ouder-Amstel

  08 juni 2021

  Ouder-Amstel heeft vier energiecoaches. De energiecoaches zijn deskundige vrijwilligers die u graag helpen bij het omlaag brengen van uw energieverbruik in huis. Graag stellen wij u aan hen voor. Deze week is energiecoach Sabine Samsom aan het woord.

 • Benoeming raadslid Verheul en fractieassistent Van Dijk

  08 juni 2021

  Mevrouw Verheul is in de raadsvergadering van 27 mei jongstleden benoemd tot raadslid van de fractie Natuurlijk Belang. In dezelfde raadsvergadering is de heer Van Dijk benoemd tot fractieassistent van D66.

 • Uw woning isoleren? Doe mee met de collectieve inkoopactie! Bekijk onze digitale informatiebijeenkomst

  08 juni 2021

  Steeds meer inwoners kiezen ervoor om hun woning te isoleren. Hierdoor blijft de woning warm in de winter en koel in de zomer. Daardoor woont u prettiger en gebruikt u minder energie. Zo kunt u tot honderden euro’s per jaar op uw energierekening besparen en het klimaat helpen. Het Regionaal Energieloket biedt u gratis ondersteuning bij het verduurzamen van uw woning.

 • Concept Beeldkwaliteitsplan Werkstad OverAmstel Ter inzage

  08 juni 2021

  Het college van burgemeester en wethouders van Ouder-Amstel hebben op 1 juni 2021 het concept beeldkwaliteitsplan Werkstad OverAmstel vastgesteld. Het beeldkwaliteitsplan biedt spelregels voor inrichting, volume en kleur- en materiaalgebruik voor zowel gebouwen als de openbare ruimte in de Werkstad.

 • Horeca bij de ijsbaan

  07 juni 2021

  Op 27 april 2021 is door de raad het besluit genomen niet verder te gaan met het proces om het bestemmingsplan te wijzigen om horeca mogelijk te maken bij de ijsbaan. Omdat we veel vragen ontvangen van inwoners, volgt hieronder een korte uitleg over de overwegingen die hebben geleid tot dit besluit en de consequenties.

 • De Nieuwe Kern: Ontwerp-structuurvisie en Milieu Effect Rapport ter inzage

  02 juni 2021

  Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 18 mei zowel de ontwerp-structuurvisie voor De Nieuwe Kern als het Milieu Effect Rapport (MER) vrijgegeven.

 • Hulpwijzer Ouder-Amstel vernieuwd

  02 juni 2021

  De online hulpwijzer van Ouder-Amstel is vernieuwd en is nu nog overzichtelijker en gebruiksvriendelijker. Op de hulpwijzer kunt u terecht voor vragen over wonen, zorg, geld, werk, vervoer, actief zijn en jeugd en gezin.

 • Meting luchtkwaliteit 2020

  02 juni 2021

  Gedurende een groot aantal jaren verricht de GGD Amsterdam, afdeling Luchtkwaliteit, luchtmetingen op diverse plaatsen in de gemeente. In 2020 is gemeten op stikstofdioxide (NO2). Dit onderdeel vormt samen met fijnstof een belangrijk graadmeter voor de luchtkwaliteit en legt een directe relatie met uitstoot van uitlaatgassen. 

 • Voorwerpen gevonden

  01 juni 2021

  Gevonden voorwerpen met een dagwaarde onder de € 450 worden drie maanden bewaard. Voorwerpen boven de € 450 worden 1 jaar bewaard. Bij afgifte van een voorwerp aan de rechtmatige eigenaar vraagt de gemeente u om een geldig legitimatiebewijs te tonen.  

 • Felicitaties voor echtparen Andriessen-Langeveld en Ammerlaan-Beuken

  01 juni 2021

  Afgelopen week ging de burgemeester op bezoek in de Waver en in Ouderkerk aan de Amstel om twee echtparen te feliciteren met hun trouwdag.

 • Diensten aangeboden aan de deur zijn niet van de gemeente

  01 juni 2021

  Het kan voorkomen dat inwoners worden benaderd door bedrijven met de mogelijkheid huisvuil containers te laten reinigen. Er wordt gezegd dat dit in opdracht van de gemeente is. Dit is niet het geval.

 • Inloopspreekuur huiselijk geweld in Dorpshuis Duivendrecht weer van start

  31 mei 2021

  Vanaf 14 juni aanstaande gaat het fysieke inloopspreekuur huiselijk geweld en kindermishandeling weer van start in het Dorpshuis Duivendrecht. Elke donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen inwoners en professionals weer in het Dorpshuis terecht voor advies, informatie, hulp en ondersteuning bij huiselijk geweld of kindermishandeling. U bent welkom voor een gesprek, maar ook om uw zorgen te delen of hart te luchten.

 • Derde stap openingsplan per 5 juni

  Er worden nu snel steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard. Daarom heeft het kabinet besloten stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder te zetten. Per zaterdag 5 juni zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden. Met coronatoegangsbewijzen kan er voor sommige activiteiten meer, zoals meer bezoekers.

 • Binnensport weer open

  28 mei 2021

  Na maanden niet binnen gesport te hebben, is het sinds afgelopen week weer mogelijk. Hoewel er nog restricties voor volwassenen zijn, kunnen de kinderen weer trainen in de Bindelwijk in Ouderkerk aan de Amstel en in het Dorpshuis in Duivendrecht.

 • Concepttarieven diftar bekend: vijftig cent per keer dat de container opengaat

  27 mei 2021

  De gemeenteraad van Ouder-Amstel bespreekt in juni de concepttarieven voor het wegbrengen van afval in het nieuwe diftarsysteem per 2022. Met een basistarief van iets meer dan € 260 en een prijs van € 0,50 per keer dat de container opengaat, hebben inwoners meteen de kans om goedkoper uit te zijn dan in het systeem van vaste tarieven. De tarieven moeten nog verder worden doorgerekend en in december worden deze definitief vastgesteld.

 • Energiecoaches van Ouder-Amstel

  Ouder-Amstel heeft vier energiecoaches. De energiecoaches zijn deskundige vrijwilligers die u graag helpen bij het omlaag brengen van uw energieverbruik in huis. Graag stellen wij u aan hen voor. Deze week is energiecoach Arnout Kaaij aan het woord.

 • Voorkom een boete, breng afval naar de juiste plek

  26 mei 2021

  De gemeente krijgt regelmatig klachten over afval dat naast de ondergrondse containers wordt neergezet. Medewerkers van handhaving maken vaak een ronde door de gemeente. De afgelopen maanden waren er vanwege corona andere prioriteiten, maar vanaf nu gaan ze meer de straat op, en met de invoering van diftar gaat er fulltime iemand aan de slag. Als een handhaver weet wie de rommel heeft achtergelaten, kan degene van wie het afval is een boete verwachten van minstens € 90.

 • De bibliotheken in Ouder-Amstel & Duivendrecht weer open

  26 mei 2021

  Hoera! De deuren van de OBA-vestigingen staan per donderdag 20 mei weer wagenwijd open voor twee dagen in de week. Wij zijn heel blij dat we weer publiek mogen verwelkomen.

 • Onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte

  26 mei 2021

  De komende maanden vindt in de gemeente seismisch onderzoek plaats. Dat gebeurt op verschillende plekken in de gemeente. Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van een landelijk onderzoek om de Nederlandse ondergrond in beeld te brengen. Doel van het onderzoek is te kijken of de ondergrond geschikt is voor het eventueel gebruik van aardwarmte als duurzame energiebron.

 • Meldpunt Discriminatie

  Ben je gediscrimineerd? Of zie je dat iemand anders dit overkomt? Meld het vandaag nog bij Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam!