Nieuws

U vindt hieronder de laatste nieuwsberichten van de gemeente. Gearchiveerde nieuwsberichten kunt u op Archiefweb vinden.

 • Informatie voor (pleeg)ouders/verzorgers en jeugdigen: Wijziging woonplaatsbeginsel

  30 november 2021

  Per 1 januari 2022 wijzigt het woonplaatsbeginsel (Wet wijziging woonplaatsbeginsel Jeugdwet). Er komen dan andere spelregels om te bepalen welke gemeente verantwoordelijk wordt voor de jeugdhulp.

 • Avondsluiting en strengere maatregelen overdag

  27 november 2021

  Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. In het hele land is de toegang tot de zorg in gevaar. Helaas blijkt het noodzakelijk om planbare zorg zoals heup- of liesbreukoperaties te stoppen, zodat de meest acute zorg nog wel door kan gaan. Bijvoorbeeld zware hartoperaties, kankerbehandelingen en niertransplantaties.

 • Telefonisch wethoudersspreekuur 12 december 2021

  Op dinsdag 12 december 2021 is er weer een telefonisch wethoudersspreekuur. Van 17.00 tot 18.00 uur zitten de wethouders klaar om met u in gesprek te gaan.

 • Gemeente Ouder-Amstel helpt!

  In samenwerking met Zorg en Zekerheid biedt de gemeente Ouder-Amstel een collectieve aanvullende verzekering tegen ziektekosten aan waarin het eigen risico wordt vergoed. Een goede ziektekostenverzekering is voor iedereen belangrijk. Daarnaast is een goede aanvullende verzekering van groot belang om de meeste kosten geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen.

 • Stand van zaken gele speeltoestel Venserpark

  Op 16 november 2021 heeft het college besloten om het gele speeltoestel in het Venserpark in Duivendrecht weg te halen en op te slaan tot er een geschiktere plek is gevonden.

 • Duurzame nieuwe bedrijfswagens in de gemeente

  23 november 2021

  Onlangs zijn er twee nieuwe bedrijfswagens aangeschaft voor de buitendienst van Duo+, de uitvoeringsorganisatie voor Ouder-Amstel. Normaal gesproken is het vervangen van de bedrijfswagens niet bijzonder. Maar deze wagens rijden op groengas.

 • Dukdalf weggehaald voor betere doorstroming

  18 november 2021

  De gemeente wil de doorstroming op de Jacob van Ruisdaelweg in Ouderkerk aan de Amstel verbeteren. Vooruitlopend daarop werd de zogenaamde ‘Dukdalf’ bij de rotonde vorige week woensdag al weggehaald. Raadslid Marten Hilbrands van de VVD en wethouder verkeer Rineke Korrel hielpen een handje mee.

 • Webinar terugkijken over duurzame maatregelen huurwoning

  17 november 2021

  Begin november hebben we samen met het Regionaal Energieloket een digitale informatieavond (webinar) georganiseerd. Deze ging over duurzame maatregelen speciaal voor bewoners van een huurwoning. Hebt u deze gemist? Geen probleem. Het webinar kunt u terugkijken.

 • Informatiebijeenkomst duurzaamheid voor Vereniging van Eigenaars

  17 november 2021

  Op woensdag 1 december 2021 organiseren we van 19.30 tot 20.30 uur in samenwerking met het Regionaal Energieloket een informatieavond over duurzaamheid. Deze is speciaal voor Vereniging van Eigenaars (VvE’s).

 • Adviesraad Sociaal Domein Ouder-Amstel zoekt nieuwe leden!

  17 november 2021

  De Adviesraad is een onafhankelijke, maatschappelijk betrokken groep vrijwilligers die bestaat uit inwoners van de gemeente Ouder-Amstel met kennis binnen het Sociaal Domein. Iets voor u?

 • Waarderingsspeld Ouder-Amstel 2021, thema: onderwijs

  17 november 2021

  Corona of geen corona, de waarderingsspeld Ouder-Amstel wordt ook dit jaar uitgereikt. Dit keer is gekozen voor het thema onderwijs. Dus kent u iemand die als vrijwilliger belangeloos veel tijd, vakkennis, energie en vooral enthousiasme steekt in het onderwijs van kinderen of volwassenen of iemand die altijd klaarstaat om bij te dragen aan de schoolactiviteiten? Pak de pen of schuif achter de computer en draag diegene voor.

 • Coronamaatregelen vanaf 13 november 18.00 uur

  Vanaf 13 november om 18:00 uur gelden de volgende maatregelen.

 • Gele speeltoestel Venserpark buiten gebruik

  12 november 2021

  Het gele speeltoestel in het Venserpark in Duivendrecht wordt met onmiddellijke ingang buiten gebruik gesteld. De (geluids)overlast die de aanwonenden overdag en ‘s nachts ervaren is dusdanig dat het niet langer opweegt tegen het plezier dat het toestel oplevert voor de gebruikers.

 • Nog tot einde dit jaar zelf huurverlaging aanvragen mogelijk

  11 november 2021

  Huurders die vanaf 2020 te maken hebben gehad met een inkomensdaling en voldoen aan de voorwaarden, kunnen een huurverlaging aanvragen bij hun woningcorporatie. Dit kan nog tot en met 30 december 2021. Het kabinet wil hiermee huurders tegemoet komen die in moeilijkheden zijn geraakt sinds het begin van de coronacrisis.

 • Ondernemers, organisatoren en het coronatoegangsbewijs

  10 november 2021

  Ondernemers in bijvoorbeeld horeca en cultuur hebben te maken met het coronatoegangsbewijs. Hieronder staan de regels over het coronatoegangsbewijs voor ondernemers. Bijvoorbeeld als u een evenement organiseert.

 • Extra geld voor verduurzamen eigen woning

  10 november 2021

  De komende drie jaar komt er extra subsidie beschikbaar voor het verduurzamen van de eigen woning. Het budget van de bestaande subsidieregeling, Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing, afgekort ISDE wordt opgehoogd. Zo komt er een hogere bijdrage voor warmtepompen (30% subsidie in plaats van de huidige 20% bij de aanschaf van een (hybride) warmtepomp).

 • Aanvragen Mantelzorgcompliment 2021

  09 november 2021

  De gemeente vindt het werk van mantelzorgers heel belangrijk en heeft grote waardering voor mantelzorgers. Het mantelzorgcompliment is bedoeld voor mantelzorgers die iemand in de gemeente Ouder-Amstel verzorgen en zijn ingeschreven bij Mantelzorg & Meer voor Ouderkerk aan de Amstel of bij Markant voor Duivendrecht. Mantelzorgers die zich al hebben ingeschreven, ontvangen in november het mantelzorgcompliment van de gemeente Ouder-Amstel.

 • Gebruik nieuwe afvalpas

  Sinds maandag 1 november kunt u de restafval/pmd container alleen openen met de afvalpas. Deze is verzonden naar alle huishoudens in onze gemeente.

 • Nieuwe papiercontainer gaat klemzitten karton tegen

  09 november 2021

  Vanaf nu krijgen ondergrondse papiercontainers die vervangen worden een extra gleuf voor stukken karton en dozen. Door het gebruiken van deze gleuf moet het klemzitten van karton worden voorkomen. Wel is het van belang dat kartonnen dozen eerst klein en plat gemaakt worden. Op deze manier is er meer ruimte om papier en karton weg te gooien.

 • Inschrijving aanduiding politieke groepering

  09 november 2021

  Wilt u als politieke groepering meedoen met de verkiezing van de leden van de gemeenteraad op 16 maart 2022? U kunt uiterlijk 20 december 2021 een verzoek indienen tot registratie van de aanduiding in het register wat door het centraal stembureau wordt bijgehouden.

 • Wethouder Willem Jansen bij debatworkshop Jan Hekmanschool

  Als onderdeel van het thema burgerschapsvorming, volgen de kinderen van de basisscholen in Ouder-Amstel debatworkshops. Op een aantal scholen zijn de workshops reeds afgerond en op sommige scholen heeft die nog plaats. Wethouder Willem Jansen schoof afgelopen donderdag aan bij de debatworkshop op de Jan Hekmanschool, waar aan de hand van diverse actuele stellingen een levendig debat werd gevoerd tussen de deelnemende kinderen.

 • Nieuwe fractie-assistenten geïnstalleerd

  04 november 2021

  Door omstandigheden geven wij wat later kennis van de installatie van de twee nieuwe fractie-assistenten Rita Smit en Marlies Ledegang De-Ruiter.

 • Nieuwe, strengere coronamaatregelen

  03 november 2021

  Vanwege de oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames heeft het demissionaire kabinet nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. De meeste maatregelen gaan zaterdag 6 november in.

 • Voorwerpen gevonden

  22 oktober 2021

  Gevonden voorwerpen met een dagwaarde onder de € 450 worden drie maanden bewaard. Voorwerpen boven de € 450 worden 1 jaar bewaard. Bij afgifte van een voorwerp aan de rechtmatige eigenaar vraagt de gemeente u om een geldig legitimatiebewijs te tonen.