Nieuws RSS icoon

U vindt hieronder de laatste nieuwsberichten van de gemeente. Gearchiveerde nieuwsberichten kunt u op Archiefweb vinden.

 • De nieuwe brug over de Kloostersingel

  31 juli 2020

  De nieuwe brug over de Kloostersingel in Duivendrecht is klaar. De fiets- voetgangersbrug verbindt het Dorpshart met de Zonnehof en zorgt er onder meer voor dat de kinderen van de twee Duivendrechtse basisscholen veilig naar school kunnen fietsten en lopen.

 • Extra afvalcontainers bij milieuparkjes

  21 juli 2020

  Bij drie milieuparkjes in Ouderkerk aan de Amstel (Jan Benninghweg, Machineweg en Sluisplein) zijn extra bovengrondse afvalcontainers geplaatst voor papier en PMD (plastic, metalenverpakkingen en drankkartons).

 • Bidons voor ‘omfietsers’

  21 juli 2020

  Wethouder Rineke Korrel onthulde vorige week donderdag de bewegwijzering, die wielrenners vraagt de smalle Dorpsstraat in Ouderkerk aan de Amstel te vermijden en 150 meter om te fietsen.

 • Groot onderhoud A10 Noord: buitenring afgesloten van 31 juli tot 10 augustus

  20 juli 2020

  Het asfalt op de buitenring van de A10 Noord richting Zaanstad en Coentunnel wordt vernieuwd. Van 31 juli tot 10 augustus zal de weg tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein geheel zijn afgesloten, net als alle tussenliggende op- en afritten. 

 • Inbrekers vieren geen vakantie

  16 juli 2020

  U bent niet de enige die uitkijkt naar de zomervakantie. Inbrekers kunnen niet wachten tot u op het strand ligt. Een inbraak is nooit te voorkomen, maar u kunt veel doen om de kans flink te verkleinen.

 • Noodverordening COVID-19 per 15 juli

  15 juli 2020

  De noodverordening die op 1 juli is ingegaan is op een aantal punten verduidelijkt. De noodverordening biedt wettelijke bevoegdheden om op te kunnen treden als dat nodig is.

 • Voorkom een babbeltruc

  15 juli 2020

  Bij een babbeltruc gebruikt een dader een smoes of leugen om zich uw woning in te praten met als doel een diefstal te plegen.

 • Blokje om voor extra veiligheid

  14 juli 2020

  De Ronde Hoep in Ouderkerk aan de Amstel is al jaren zeer populair onder wielrenners. De meeste van hen rijden door de smalle Dorpsstraat. Dit leidt tot veel drukte en soms ook gevaarlijke situaties. Om dit te voorkomen, wordt wielrenners vanaf donderdag 16 juli met duidelijke bewegwijzering gevraagd een klein blokje om te fietsen via de Gijsbrecht van Aemstelstraat, de Vondelstraat en de Raadhuislaan.

 • Ook energiecoach worden?

  08 juli 2020

  Bent u een energiekenner - of wilt u dit worden - en vindt u het leuk om hierover te praten en deze ervaringen te delen? Wij zijn op zoek naar enthousiaste, vrijwillige energiecoaches.

 • Watertappunten in Ouder-Amstel

  08 juli 2020

  Eind vorige jaar zijn in Ouder-Amstel twee watertappunten gerealiseerd. Deze tappunten staan op centrale locaties, in Duivendrecht op het Dorpsplein en in Ouderkerk aan de Amstel voor het gemeentehuis aan de Dorpsstraat. Hier komen elke dag veel mensen langs.

 • Lintjes uitgereikt

  08 juli 2020

  Vrijdag 3 juli jongstleden ontvingen de gedecoreerden hun versierselen tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. Burgemeester Joyce Langenacker reikten de lintjes uit aan de heren Bakker (jr), Smit en Vaal.

 • Nieuw visie gebied Schoolweg Noord goed ontvangen

  07 juli 2020

  Wethouder Marian van der Weele kijkt met veel enthousiasme terug op de informatiebijeenkomsten in de Urbanuskerk over de nieuwe visie op het gebied Schoolweg Noord. De bijeenkomsten hadden plaats op 26 en 27 juni voor omwonenden en op 1 juli voor de raad. “De reacties waren overwegend erg positief.”