Nieuws

U vindt hieronder de laatste nieuwsberichten van de gemeente. Gearchiveerde nieuwsberichten kunt u op Archiefweb vinden.

 • Uitbetaling energietoeslag 2023

  06 december 2023

  De gemeente stelt in december de energietoeslag 2023 van € 800 beschikbaar voor huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.

 • Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

  Oplichters zijn weer aan het werk met babbeltrucs! Onze politie krijgt de laatste tijd veel meldingen dat oplichters met een smoes proberen binnen te komen. Ook bellen ze met de mededeling dat u bijvoorbeeld ‘gehackt’ bent of dat u gevaar loopt als u waardevolle spullen in huis heeft. Ze vragen u naar uw pincode, geld over te maken of ze sturen iemand (‘bankmedewerker’) langs, die uw waardevolle bezittingen komt ophalen om ze veilig te stellen. Trap er niet in en geef nooit uw bankpas, pincode of sieraden of andere zaken van waarde mee.

 • Gemeenteraadszaken december

  05 december 2023

  Op donderdag 12 december vindt de commissie Burger en Bestuur plaats en op donderdag 14 december de commissie Ruimte en Gebiedsontwikkeling. De raadsvergadering vindt plaats op donderdag 21 december.

 • Burgemeester Joyce Langenacker voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zeist

  01 december 2023

  Donderdag 30 november is Joyce Langenacker voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zeist.

 • Gevonden voorwerpen

  01 december 2023

  Gevonden voorwerpen met een dagwaarde onder de € 450 worden drie maanden bewaard. Voorwerpen boven de € 450 worden 1 jaar bewaard. Bij afgifte van een voorwerp aan de rechtmatige eigenaar vraagt de gemeente u om een geldig legitimatiebewijs te tonen.

 • Data inzameling afval

  29 november 2023

  Hieronder vindt u een overzicht van de afvalinzameling voor aankomende weken. Dit geldt voor het buitengebied en binnen de bebouwde kom in Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht.

 • Werkzaamheden begraafplaats Karssenhof

  27 november 2023

  In de week van 27 november 2023 wordt gestart met het ruimen van een aantal graven op begraafplaats Karssenhof. Voor het uitvoeren van deze werkzaamheden is het noodzakelijk om gedeeltes van de begraafplaats af te sluiten voor alle publiek.

 • Definitieve uitslag Tweede Kamerverkiezingen 2023

  De definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen 2023 in Ouder-Amstel is bekend. De opkomst was 81%.

 • Brug Ouderkerk weer open voor wegverkeer

  22 november 2023

  De provincie Noord-Holland heeft op 22 november 2023 in de avond de Brug Ouderkerk bij Ouderkerk aan de Amstel (N522) opengesteld voor het wegverkeer.

 • Waarderingsspeld Ouder-Amstel 2024

  22 november 2023

  De waarderingsspeld 2023 wordt weer uitgereikt. Als alles volgens plan verloopt is dat tijdens de Nieuwjaarsreceptie op maandag 8 januari 2024. Kent u iemand die bijvoorbeeld als vrijwilliger belangeloos veel tijd, vakkennis, energie en vooral warmte en liefde steekt in het zorgen voor een ander of al jarenlang steun en toeverlaat is van een sportclub of vereniging? Aarzel niet, schuif achter de computer en draag diegene voor.