Nieuws

U vindt hieronder de laatste nieuwsberichten van de gemeente. Gearchiveerde nieuwsberichten kunt u op Archiefweb vinden.

 • Junior ambassadeurs Ouder-Amstel

  17 juli 2024

  In het jaar van 150 jaar herdenking van het slavernijverleden benoemde Ouder-Amstel twee junior ambassadeurs Keti Koti. Ouder-Amstel is de eerste gemeente met twee junior ambassadeurs Keti Koti. Lesgeven over de geschiedenis van het slavernijverleden is belangrijk, maar net zo belangrijk is het nadenken over de toekomst.

 • Erika Spil nieuwe wethouder Ouder-Amstel

  17 juli 2024

  Donderdagavond 11 juli 2024 is Erika Spil geïnstalleerd als nieuwe wethouder in Ouder-Amstel. Erika is een ervaren wethouder, die in verschillende gemeenten wethouder is geweest, als laatste in Tiel. Ze woont in Mijdrecht, in buurgemeente De Ronde Venen. Erika krijgt de portefeuilles sociaal domein (participatiewet, wmo, jeugd), onderwijs, welzijn, maatschappelijke voorzieningen, milieu en duurzaamheid.

 • Gemeente Ouder-Amstel helpt met schoolkosten en computer

  09 juli 2024

  Het Declaratiefonds en de computerregeling kan ondersteunen bij schoolkosten of het aanschaffen van een computer. Kinderen moeten goed mee kunnen doen op school. Daarvoor is financiële ondersteuning soms handig.

 • Naturalisatie: het feestje van Nederlander worden

  09 juli 2024

  Het is en blijft een klein feest. De ceremonie waarbij mensen officieel het Nederlanderschap krijgen. Het is vrijwel altijd een divers gezelschap, vanuit vele hoeken van de wereld. Maar de blijdschap is bij iedereen altijd even groot. Zij voelen zich verbonden met de Nederlandse maatschappij en geven een nieuwe, frisse blik op dingen waar wij allang aan gewend zijn.

 • Pendelbus naar Jumbo Amstelveen

  09 juli 2024

  Supermarkt Jumbo aan het Sluisplein in Ouderkerk aan de Amstel wordt momenteel gerenoveerd en is daarom de komende maanden gesloten. Om alle inwoners de mogelijkheid te bieden om gedurende de werkzaamheden toch fysiek boodschappen bij Jumbo te kunnen doen, werkt de gemeente mee aan een pendelbus. Deze pendelbus rijdt op drie momenten per dag naar het Jumbo-filiaal aan Groenhof 165 in Amstelveen.

 • Uitreiking verkeersdiploma’s

  03 juli 2024

  Op woensdag 26 juni 2024 was het tijd voor het praktijk verkeersexamen in Ouderkerk aan de Amstel. De leerlingen van de groepen 8 van De Amstelschool, Het Kofschip en de Jan Hekmanschool deden hieraan mee. Twee dagen later, vrijdag de 28ste was de officiële diploma-uitreiking door wethouder verkeer Paulette Koek-Baks bij het gemeentehuis.

 • Benoeming burgerraadslid Hermarij

  03 juli 2024

  Op donderdag 27 juni jongstleden is de heer J. Hermarij benoemd als burgerraadslid van de VVD-fractie. De benoeming vond plaats tijdens een formele raadsvergadering, waarbij Hermarij plechtig zijn nieuwe rol aanvaardde.

 • Gevonden voorwerpen

  Gevonden voorwerpen met een dagwaarde onder de € 450 worden drie maanden bewaard. Voorwerpen boven de € 450 worden 1 jaar bewaard. Bij afgifte van een voorwerp aan de rechtmatige eigenaar vraagt de gemeente u om een geldig legitimatiebewijs te tonen.

 • Data inzameling afval

  03 juli 2024

  Hieronder vindt u een overzicht van de afvalinzameling voor aankomende weken. Dit geldt voor het buitengebied en binnen de bebouwde kom in Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht.

 • Dit wordt de nieuwe kleur van sporthal Bindelwijk

  26 juni 2024

  De afgelopen periode is er in sporthal Bindelwijk de gelegenheid geboden om te stemmen op de nieuwe kleur voor de buitengevel en de kozijnen. Gezien de grote opkomst van 1009 stemmen, kunnen we terugkijken op een geslaagd traject.