Nieuws RSS icoon

U vindt hieronder de laatste nieuwsberichten van de gemeente. Gearchiveerde nieuwsberichten kunt u op Archiefweb vinden.

 • Kent u iemand in onze gemeente die een lintje verdient?

  Kent u iemand die woonachtig is in de gemeente Ouder-Amstel die u wilt voordragen voor een Koninklijke onderscheiding? Houd er dan rekening mee dat u tijdig in actie moet komen.

 • Enquête voor kwetsbare inwoners verlengd!

  02 juni 2020

  Vul de vragenlijst in, sluitingsdatum vrijdag 5 juni 2020.

 • Training Rupsenclub gaat weer beginnen

  02 juni 2020

  De Rupsenclub is een sociale vaardigheidstraining die in een kleine groep van 8 kinderen gegeven wordt door twee trainers. De training is 2 weken uitgesteld en zal nu op 9 juni a.s. beginnen.

 • Noodverordening per 1 juni 2020

  31 mei 2020

  Het kabinet heeft aangekondigd dat de coronamaatregelen per 1 juni kunnen worden versoepeld. De regionale noodverordening van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland is hierop aangepast.

 • Verruiming terrassen in Ouder-Amstel

  30 mei 2020

  Op 1 juni aanstaande mogen ondernemers vanaf 12.00 uur hun horecagelegenheid en terrassen weer openen. Alles onder strikte naleving van de coronamaatregelen. De gemeente wil de ondernemers steunen door ruimte te geven bij het ondernemen in een 1,5 meter samenleving.

 • Maatregelen rondom de Ouderkerkerplas

  29 mei 2020

  Op Hemelvaartsdag was het rond de Ouderkerkerplas te druk en werd de 1,5 meter afstand volstrekt onvoldoende in acht genomen. Uiteindelijk was het nodig om het gebied te ontruimen. 

 • Voorwerpen gevonden

  02 juni 2020

  Gevonden voorwerpen met een dagwaarde onder de € 450 worden drie maanden bewaard. Voorwerpen boven de € 450 worden 1 jaar bewaard. Bij afgifte van een voorwerp aan de rechtmatige eigenaar vraagt de gemeente u om een geldig legitimatiebewijs te tonen.  

 • Vanaf 1 juni: testen voor iedereen met milde klachten

  29 mei 2020

  Iedereen met milde klachten die kunnen duiden op het coronavirus kan zich vanaf 1 juni laten testen bij de GGD. U kunt hiervoor via een landelijk telefoonnummer een afspraak maken. In heel Nederland is het aantal testlocaties van de GGD’en uitgebreid tot ruim 80.

 • Een sociale huurwoning zoeken verandert

  27 mei 2020

  De woonruimteverdeling voor sociale huurwoningen in vijftien gemeenten in de regio’s Amstelland-Meerlanden, Amsterdam en Zaanstreek-Waterland gaat veranderen. De verandering is nodig om huishoudens met een dringende verhuiswens meer kans op een woning te geven. Het voorstel houdt beter rekening met de woningzoekende die hard een woning nodig heeft maar niet in aanmerking komt voor een urgentie.

 • Nieuwe Toekomst voor Gezellenhuis

      
  Het Gezellenhuis, een houten verenigingsgebouw uit 1901/1921 en rijksmonument blijft behouden, wordt gerestaureerd en krijgt een nieuwe toekomst. De inzet van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) door de gemeente Ouder-Amstel speelde daarbij een cruciale rol.

 • Boodschap burgemeester 'Iets meer ruimte'

  19 mei 2020

  We krijgen met elkaar wat ruimte. De maatregelen zijn versoepeld, de kinderen kunnen weer naar school en we mogen weer sporten. Helaas nog niet helemaal zoals we dat voor de intrede van het coronavirus gewend waren, maar het is een begin. 
  Het besmettingsgevaar van corona is dus nog verre van voorbij, maar we zijn wel in een andere fase gekomen met elkaar. Daarom zijn de eerder afgekondigde maatregelen in Ouder-Amstel in verband met corona opnieuw tegen het licht gehouden. De kernboodschap blijft: ‘houd 1,5 meter afstand’, en wordt: ‘vermijd drukte.’

 • Voorkeursroute wielrenners in Ronde Hoep

  20 mei 2020

  Sinds maandag 18 mei 2020 is er een voorkeursroute ingesteld voor wielrenners die een rondje Ronde Hoep gaan fietsen.

 • Vervolg Centrumplan staat in de steigers

  13 mei 2020

  De wereld is de laatste maanden behoorlijk veranderd door de coronacrisis. We moesten allemaal wennen aan de regels en de nieuwe manier van werken. Ook voor de coproductie van het Centrumplan betekende het schakelen. Maar al snel ging online een grondige voorbereiding van start voor het vervolgproces. En dus staat er van alles in de steigers met als doel: eind van de zomer uitgangspunten voor een stedenbouwkundig plan ter bespreking aan te bieden aan de raad.

 • De scholen zijn weer begonnen

  13 mei 2020

  De scholen, naschoolse- en kinderopvang hebben hun deuren weer geopend
  voor de kinderen.

 • Hoe gaat het met u? Laat het ons weten

  12 mei 2020

  Het coronavirus en de maatregelen om verspreiding ervan te voorkomen raakt iedereen maar vooral ook onze kwetsbare inwoners. Als gemeente willen we dan ook graag weten hoe het met u gaat en op welk vlak u eventueel nog ondersteuning nodig hebt.

 • Veilig Thuis

  13 mei 2020

  Maakt u zich zorgen over de veiligheid van mensen of kinderen in uw omgeving, bel met Veilig Thuis voor advies of hulp.

 • Buiten sporten voor volwassenen weer toegestaan

  12 mei 2020

  Vanaf 11 mei is buiten sporten en bewegen voor iedereen vanaf 19 jaar ook toegestaan. Dat kan alleen zijn, in teamverband of in groepsverband, of met meer mensen samen op de club of in de openbare ruimte. Gewoon buiten zijn mag natuurlijk, ook met meer personen samen.

 • Versoepeling coronamaatregelen per 11 mei

  11 mei 2020

  Op 6 mei kondigde het kabinet een stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen aan. Daarmee zijn we in een nieuwe fase van de coronacrisis terecht gekomen. Vanaf maandag 11 mei gaat Ouder-Amstel weer langzaam open. De aanpassingen zijn opgenomen in de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland.

 • Aanpassingen maatregelen corona

  07 mei 2020

  Het kabinet heeft op 6 mei 2020 het pakket aan maatregelen met betrekking tot het coronavirus aangepast.

 • Samenwerking regio Amsterdam tegen werkloosheid door coronamaatregelen

  06 mei 2020

  Gemeenten in de arbeidsmarktregio Amsterdam, waaronder Ouder-Amstel, slaan de handen ineen met sociale partners, UWV en private partijen om mensen en werk te matchen.

 • Brief aan inwoners van burgemeester Langenacker

  04 mei 2020
 • 75 Jaar vrijheid

  29 april 2020

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de afgelopen tijd een aantal inwoners van Ouder-Amstel geïnterviewd over hun herinneringen aan de oorlog. De komende zeven dagen - tot en met 5 mei - delen we deze persoonlijke verhalen met u.

 • Laatste nieuws aantal besmettingen in de regio Amsterdam-Amstelland

  22 april 2020

  De informatie geeft de situatie weer ten tijde van de melding, opnames die plaatsvinden na melding worden niet per se volledig geregistreerd bij de GGD, waardoor het werkelijke aantal opnames van COVID-19 patiënten hoger kan liggen. Voor verdere informatie over trends verwijzen we naar de actuele informatie op de website van het RIVM.

 • Coronamaatregelen verlengd

  22 april 2020

  Het kabinet heeft per 21 april een verlenging van de coronamaatregelen aangekondigd. Tot en met 28 april veranderen de maatregelen niet.

 • Dorpsstraat eenrichtingsverkeer

  16 april 2020

  De Dorpsstraat is te druk. Daarom is met ingang van vrijdag 17 april, de Dorpsstraat eenrichtingsverkeer voor alle weggebruikers, behalve voetgangers.

 • Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) voor kleine zorginstellingen en zelfstandige zorgverleners

  16 april 2020

  Het toebedelen van persoonlijke beschermingsmiddelen gebeurt op basis van de RIVM richtlijn hierover.

 • Beterburen bemiddelt in de buurt

  15 april 2020

  De meeste mensen wonen prettig met hun buren. Soms is dat echter niet het geval en kunnen kleine irritaties uitlopen tot een groot meningsverschil.

 • Let op als u internet gebruikt!

  14 april 2020

  Door de coronacrisis maken veel mensen nog meer gebruik van het internet om met elkaar in contact te blijven. Of om hun zaken met de gemeente te regelen. Maar juist nu is het belangrijk om veilig te blijven internetten en op te passen voor ‘computercriminelen’. Hieronder een paar tips.

 • Geen verzorgingsplaats aan de A9 bij Ouderkerk: Bomen blijven staan

  14 april 2020

  Goed nieuws voor Ouder-Amstel: de verzorgingsplaats aan de A9 is definitief van de baan. Veel bomen kunnen nu blijven staan. De inspanningen van veel inwoners uit Ouder-Amstel zijn hiermee beloond.

 • Gemeente Ouder-Amstel geeft uitstel betaling lokale lasten

  02 april 2020

  De gemeente Ouder-Amstel heeft besloten de ondernemers en inwoners een helpende hand te bieden ten aanzien van de lokale lasten. Wethouder Barbara de Reijke (financiën, VVD) heeft vanmiddag bekend gemaakt dat er aan iedereen binnen Ouder-Amstel uitstel van betaling wordt verleend. De invorderingsactiviteiten worden vertraagd met drie maanden; iedereen kan zijn aanslag drie maanden later betalen.

 • Maatregelen milieudepot en aandacht voor afvalinzameling

  27 maart 2020

  Om u en onze medewerkers zoveel mogelijk te beschermen doen we er met elkaar alles aan om de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, uit te voeren en op te volgen.

 • College Ouder-Amstel: “Nieuwe maatregelen vergen veel, steun elkaar!”

  27 maart 2020
 • Noodverordening tegen verspreiding corona

  27 maart 2020

  Per direct is de ‘Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland van 26 maart 2020’ van kracht. De gemeente Ouder-Amstel valt in deze regio, samen met Amstelveen, Aalsmeer, Amsterdam, Diemen en Uithoorn.

 • Veiligheidsregio neemt aanvullende maatregelen voor het weekend

  03 april 2020

  Ook voor het eerst lente-weekend geldt: blijf thuis, en voor een frisse neus dicht bij huis.

 • Laatste nieuws coronavirus 20 maart 2020

  26 maart 2020

  De crisis rond het coronavirus is nog niet voorbij. Het vraagt veel van ons allemaal. Hier houden wij u op de hoogte van nieuwe maatregelen en aanpassingen of wijzigingen in de gemeentelijke dienstverlening.

 • Burgemeester en wethouder schrijven brief aan kinderen

  19 maart 2020

  De maatregelen tegen de verspreiding hebben ook grote gevolgen voor alle kinderen in Ouder-Amstel.
  Burgemeester Joyce Langenacker en wethouder Jeugd en Onderwijs Marian van der Weele hebben daarom een brief aan de kinderen geschreven.

 • Besmettingsgevallen in Ouder-Amstel

  18 maart 2020

  Dagelijks worden op dit moment nog de geteste coronabesmettingen in de regio geregistreerd. In twee gevallen gaat het om inwoners uit Ouder-Amstel. Het is niet uit te sluiten dat ook in Ouder-Amstel meer besmettingen zijn, maar zoals u inmiddels weet wordt er niet meer getest.

 • Maatregelen gemeentehuis in verband met het coronavirus

  18 maart 2020

  Ons openbare leven, ons leven thuis, en onze werksituatie, staan de komende weken op zijn kop. We hebben zorgen, vragen en wensen. We gaan moeilijke weken tegemoet. Er wordt veel gevergd van zorgverleners, mensen in het onderwijs, ouders en kinderen, ondernemers en sporters. Corona laat niemand onberoerd en de ingrijpende maatregelen hebben voor iedereen gevolgen.

 • Ingrijpende maatregelen tegen corona

  15 maart 2020

  Zondag 15 maart heeft het kabinet opnieuw vergaande maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De scholen en kinderopvang sluiten hun deuren en ook de horecagelegenheden, sport- en fitnessclubs, coffeeshops, sauna’s etcetera moeten dicht. Alle maatregelen (dus inclusief de eerder getroffen maatregelen) gelden vanaf nu t/m maandag 6 april 2020.

 • Coronavirus

  28 februari 2020

  Er is duidelijk geworden dat een Amsterdammer besmet is geraakt met het nieuwe Coronavirus (COVID-19). Er is geen link met de eerste patiënt in Loon op Zand. De vrouw heeft milde klachten.