Nieuws

U vindt hieronder de laatste nieuwsberichten van de gemeente. Gearchiveerde nieuwsberichten kunt u op Archiefweb vinden.

 • Zomerreces wethoudersspreekuur

  17 augustus 2022

  In verband met het zomerreces is er geen telefonisch of digitaal wethoudersspreekuur.

 • Mogelijke vertraging bij aanvragen via de website ook op 18 en 19 augustus

  17 augustus 2022

  Vanwege onderhoud aan de website kan het zijn dat uw aanvraag met of zonder DigiD en via eHerkenning vertraagd werkt.

 • Onderhoud website 23 augustus 2022

  16 augustus 2022

  Op dinsdag 23 augustus kunt u vanaf 15.00 uur wegens onderhoud tijdelijk geen gebruik maken van DigiD-formulieren en alle andere aanvraagformulieren.

 • Hoe vaak maait de gemeente?

  15 augustus 2022

  Niet overal waar we maaien gebeurt dat even vaak en op dezelfde tijdstippen. Dat heeft een reden.

 • Overlast van vliegverkeer? Meld het bij BAS

  12 augustus 2022

  Het geluid van vliegverkeer kan hinder veroorzaken. Vooral in de directe omgeving van een luchthaven zoals Schiphol. Aan de ene kant produceren vliegtuigen die opstijgen meer geluid dan vliegtuigen die dalen. Aan de andere kant vliegen landende toestellen over het algemeen lager, wat ook tot overlast kan leiden.

 • Wie is de Beste Doortrapper (60+) van Ouder-Amstel? Nominaties welkom!

  04 augustus 2022

  Inwoners van Ouder-Amstel van 60 jaar en ouder die regelmatig op de fiets stappen en/of bijzondere fietsverhalen hebben meegemaakt kunnen nu genomineerd worden voor de verkiezing 'Beste Doortrapper' van Ouder-Amstel.

 • Denktank duurzaamheid

  Het duurzaamheidsbeleid van Ouder-Amstel is alweer heel wat jaren oud. In de tussentijd is er veel veranderd. Het is dan ook hoog tijd voor een nieuw beleid. Beleid dat aanzet tot actie!

 • Zwemmen

  Bij hoge temperaturen zoeken mensen vaak verkoeling en ontspanning bij en ook in het water. Er zijn in Ouder-Amstel veel plekken waar je lekker aan het water kunt zitten. Zwemmen in open water is altijd op eigen risico. In open water zwemmen kan gevaarlijk zijn. Daarom wijzen wij u op enkele risico’s.

 • Nieuwe beleidsregel oplaadinfrastructuur elektrische voertuigen

  26 juli 2022

  Het college heeft op 12 juli 2022 de ‘Beleidsregel publieke oplaadinfrastructuur elektrische voertuigen gemeente Ouder-Amstel 2022’ vastgesteld.

 • Resultaten aanvullend onderzoek huisvesting scholen

  26 juli 2022

  De Onderwijsgroep Amstelland heeft een verzoek gedaan bij de gemeente Ouder-Amstel voor nieuwe huisvesting op locatie Bindelwijk. Hierna heeft gemeente de haalbaarheid van het onder één dak huisvesten van basisschool ’t Kofschip en de Amstelschool op deze locatie onderzocht. De resultaten van het verdiepend onderzoek zijn begin dit jaar gedeeld met de gemeenteraad.

 • Storing Makkelijk Melden app zorgt voor ongemak

  20 juli 2022

  Door een recente storing bij de Makkelijk Melden app heeft de gemeente Ouder-Amstel niet alle meldingen over de buitenruimte ontvangen of alleen de melding zonder de toegevoegde foto van de locatie.