Nieuws RSS icoon

U vindt hieronder de laatste nieuwsberichten van de gemeente. Gearchiveerde nieuwsberichten kunt u op Archiefweb vinden.

 • Testen op corona vanaf 1 december voor bepaalde groepen ook mogelijk zonder klachten

  01 december 2020

  Mensen van wie uit bron- en contactonderzoek of de CoronaMelder app is gebleken dat zij in contact zijn geweest met een besmette persoon, kunnen zich vanaf 1 december op corona laten testen. Ook als ze geen klachten hebben. Dit kan op de 5e dag na het laatste risicovolle contact met die persoon. Op deze dag is het virus ook bij mensen zonder klachten goed aan te tonen.

 • Telefonisch wethoudersspreekuur 1 december

  01 december 2020

  Op dinsdag 1 december 2020 is er weer een telefonisch wethoudersspreekuur. Van 17.00 tot 18.00 uur zitten de wethouders klaar om met u in gesprek te gaan.

 • Mondkapje verplicht vanaf 1 december

  27 november 2020

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplichten. Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen dan een mondkapje gaan dragen. Voor contactberoepen geldt de regel zowel voor de klant als de professional, zoals de kapper of de rij-instructeur. In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, maar voortaan is dit ook het geval in stations en bij bus- en tramhaltes. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro.

 • Gratis hulp op digitaal gebied

  27 november 2020

  Niet iedereen redt zich in de digitale wereld. Dat is extra lastig omdat we mede door corona steeds afhankelijker zijn van digitaal contact. De gratis DigiHulplijn biedt uitkomst.

 • Derde partijen ‘verkopen’ diensten van de gemeente: trap er niet in!

  26 november 2020

  Bij onze gemeente komen klachten binnen van inwoners die zijn opgelicht door websites die zeggen te helpen bij het regelen of aanvragen van zaken bij de gemeente. Gemeenten werken niet samen met deze websites. Ziet u een website die aangeeft dat zij voor u een uittreksel of akte van de gemeente kunnen regelen? Trap er niet in!

 • Beleidsregels woonruimteverdeling Ouder-Amstel vastgesteld

  25 november 2020

  Het college van burgemeester en wethouders heeft op 17 november 2020 de Beleidsregels woonruimteverdeling gemeente Ouder-Amstel 2020 vastgesteld. In deze beleidsregels wordt onder andere geregeld wie voorrang krijgt op sociale woningen en hoe de gemeente omgaat met aanvragen om urgentie.

 • Terugblik ‘Week voor recht op onderwijs en ontwikkeling’

  25 november 2020

  Afgelopen week was het ‘Week voor recht op onderwijs en ontwikkeling’. Tijdens de week kregen alle leerkrachten taart en alle leerlingen een presentje om te vieren dat het in Nederland gelukkig zo goed geregeld is. Wethouder
  Marian van der Weele bracht vorige week donderdag in het kader van deze week een online bezoek in de groep 6 van basisschool Het Kofschip.

 • Regio Amsterdam-Amstelland start breed offensief tegen huiselijk geweld en kindermishandeling

  25 november 2020

  Gezinnen die te maken hebben met huiselijk geweld en kindermishandeling moeten eerder in beeld komen bij hulpverlenende instanties. Om dit te bereiken worden zowel professionals en hulpverleners als inwoners van de regio Amsterdam-Amstelland betrokken. Doel van de nieuwe aanpak is om geweld te voorkomen, te stoppen en blijvend op te lossen. Dat staat in de nieuwe Regioaanpak Huiselijk Geweld en Kindermishandeling, ‘Veiligheid voor Elkaar 2020-2024’, die is goedgekeurd door de gemeenten Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

 • Waarderingsspeld Ouder-Amstel: maandag 4 januari 2021

  25 november 2020

  Wie kent ze niet? Mensen die als vrijwilliger belangeloos veel tijd, vakkennis, energie en vooral enthousiasme steken in de sportvereniging, de culturele vereniging, of de buurtvereniging. Of de mantelzorgers van Ouder-Amstel die al jaren zorgen voor buren, kennissen of familieleden. Of de buurtbewoners of ouders die actief zijn op één van de scholen in Ouder-Amstel. En denk ook eens aan jongeren die misschien nog niet zo heel lang actief zijn als vrijwilliger of mantelzorger, maar wel van grote waarde zijn.

 • Sinterklaas op bezoek in het gemeentehuis

  20 november 2020

  Dit jaar zijn er helaas geen intochten in Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel, maar natuurlijk bracht Sinterklaas wel een bezoek.

 • Ajax en Calandlyceum openen VO-LOOT school voor jeugdspelers op de Toekomst

  19 november 2020

  Ajax, Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso (SOVOP) en de gemeente Ouder-Amstel openden woensdag 18 november officieel ‘De Toekomst’, een VO-LOOT school voor jeugdvoetballers van Ajax op Sportcomplex de Toekomst. De school is het resultaat van de jarenlange samenwerking tussen Ajax en het Calandlyceum, dat onder SOVOP valt, en wordt een officiële nevenvestiging van de middelbare school in Amsterdam-West.

 • Nieuwe noodverordening per 18 november

  18 november 2020

  Na de persconferentie van dinsdag 17 november gaat vanaf 18 november 00.00 de nieuwe noodverordening in.
  Het pakket van 14 oktober gaat weer gelden met een aantal kleine wijzigingen.

 • Gedeeltelijke lockdown gaat verder

  18 november 2020

  Maatregelen blijven nodig om elkaar te beschermen. Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet.

 • ‘Week voor recht op onderwijs en ontwikkeling’

  18 november 2020

  Het is de ‘Week voor het recht op onderwijs en ontwikkeling’. In Nederland kennen we de leerplicht en gaan nagenoeg alle kinderen als bijna vanzelfsprekend naar school.

 • Muurschildering Boerderij van Mondriaan

  17 november 2020

  Vrijdag 13 november legden burgemeester Joyce Langenacker samen met Vera Luijendijk van Eigen Haard letterlijk de laatste hand aan de muurschildering op de Saturnusflat in Duivendrecht. De medewerkers van ''De Strakke Hand'' hebben hier onder leiding van Michiel Meulemans, De boerderij van Mondriaan in de wijk gebracht.

 • Jongeren in Noord-Holland praten mee over opwekken van duurzame energie

  17 november 2020

  Overal in Nederland wordt gewerkt aan het opstellen van regionale energiestrategieën. Hierin wordt bepaald waar in 2030 grootschalig duurzame energie kan worden opgewekt met zonne- en windenergie. Veel gemeenten en de provincie hebben aangegeven dat de mening van jongeren hierin niet mag ontbreken. Het gaat om hun toekomst. Daarom wordt de komende maanden in samenwerking met Jong RES en de Participatiecoalitie Noord-Holland een jongerentafel georganiseerd. De resultaten van dit gesprek wordt verwerkt in de RES 1.0.

 • ‘Livecast’ Mobiliteitsprogramma Zuidoostflank

  17 november 2020

  Hoe houden we Amsterdam Zuidoost, De Nieuwe Kern en Werkstad OverAmstel de komende twintig jaar goed bereikbaar? De gemeenten Ouder-Amstel en Amsterdam hebben in antwoord hierop in samenwerking met de Vervoerregio Amsterdam het Mobiliteitsprogramma Zuidoostflank ontwikkeld.

 • Voorwerpen gevonden

  13 november 2020

  Gevonden voorwerpen met een dagwaarde onder de € 450 worden drie maanden bewaard. Voorwerpen boven de € 450 worden 1 jaar bewaard. Bij afgifte van een voorwerp aan de rechtmatige eigenaar vraagt de gemeente u om een geldig legitimatiebewijs te tonen.  

 • Onderzoek naar effecten coronavirus inwoners Ouder-Amstel

  11 november 2020

  Gemeente Ouder-Amstel heeft in mei een online cliëntervaringsonderzoek uitgevoerd over de effecten van het coronavirus en de maatregelen op onze inwoners. Alle inwoners van de gemeente Ouder-Amstel zijn via lokale media en de gemeentelijke website uitgenodigd deel te nemen aan dit online onderzoek.

 • Mantelzorgers in het zonnetje gezet

  11 november 2020

  Onze gemeente staat er om bekend dat inwoners naar elkaar omzien. Het aantal vrijwilligers is groot en zij dragen bij aan de samenleving waar we zo trots op zijn. Waar je vaak niet bewust voor kiest, is de rol van mantelzorger. Of het nu je partner is, één van je ouders, je kind of de buurvrouw, als mantelzorger vervul je een onmisbare functie in zijn of haar leven. “De gemeente Ouder-Amstel heeft zeer veel waardering voor haar mantelzorgers.

 • Rob van Reijswoud nieuwe gemeentesecretaris van Ouder-Amstel

  11 november 2020

  Rob van Reijswoud (47) wordt per 1 december 2020 de nieuwe gemeentesecretaris van Ouder-Amstel. Van Reijswoud deed ruime ervaring op bij onder meer de gemeenten Lelystad, Enkhuizen en Purmerend. Hij bekleedde diverse functies van Directiecontroller tot sector directeur Grondgebied, concernmanager Sociaal Domein en directeur Strategie en Beleid.
  Daarnaast is Van Reijswoud sinds 2014 fractievoorzitter van de VVD in Enkhuizen.

 • Certificaten voor Young Leaders

  11 november 2020

  Acht jongeren uit Ouder-Amstel kregen 3 november uit handen van wethouder Marian van der Weele het certificaat Young Leaders uitgereikt. De Young Leaders zijn in 10 bijeenkomsten uitgedaagd om zich te verdiepen in hun eigen kwaliteiten en hoe ze deze kunnen inzetten in hun eigen leven. Zij hebben vaardigheden opgedaan op het gebied van presenteren, organiseren, debatteren en samenwerken. Daarnaast hebben zij gewerkt aan een groepsproject en ontvangen ze coaching.

 • Noodverordening 7 november 2020

  07 november 2020

  Vanaf 7 november 09.00 uur geldt deze noodverordening.

 • Noodverordening COVID-19, 4 november 2020

  05 november 2020

  In de persconferentie van dinsdag 3 november heeft het kabinet aangescherpte maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De noodverordening van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland is hierop aangepast.

 • Nieuwe aanscherping coronamaatregelen 3 november 2020

  04 november 2020

  In de persconferentie van dinsdag 3 november heeft het kabinet opnieuw aangescherpte maatregelen aangekondigd per woensdag 4 november 22.00 uur om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

 • Tekort van 845.000,- euro op Jeugdzorg

  04 november 2020

  De gemeente Ouder-Amstel heeft dit jaar een tekort van 845.000,- euro op Jeugdzorg. Dit tekort drukt flink op de begroting. Vandaar dat het college maatregelen neemt om te zorgen dat deze tekorten zoveel mogelijk worden ingelopen. “De helft van de overschrijding heeft te maken met tijdelijke extra kosten. Dit neemt niet weg dat er ook op structurele basis ingegrepen moet worden om de uitgaven in de jeugdzorg te verminderen,” stelt wethouder jeugd Marian van der Weele.

 • Ouder-Amstelaars, bedankt! Ruim half miljoen kilo GFT opgehaald

  02 november 2020

  In oktober 2019 is de gemeente Ouder-Amstel begonnen met het huis aan huis ophalen van groente-, fruit- en tuinafval, kortweg GFT. In één jaar tijd heeft 528.760 kilo GFT een tweede leven gekregen. Dat is zo’n 160 kilo per deelnemer. De gemeente is erg tevreden over de opbrengst en bedankt de inwoners voor hun medewerking.

 • Data inzameling afval

  28 oktober 2020

  U vindt hieronder een overzicht voor aankomende weken van de afvalinzameling in het buitengebied en binnen de bebouwde kom in Ouderkerk aan de Amstel.

 • Corona helemaal terug

  07 oktober 2020

  We waren er al bang voor: de herfst heeft het coronavirus nieuw leven ingeblazen. Het aantal besmettingen in onze regio is enorm gestegen, en ook in de ziekenhuizen worden steeds meer mensen met COVID-19 opgenomen. De grote toestroom van patiënten veroorzaakt buikpijn bij onze zorgverleners. Ze hebben dit al eens eerder meegemaakt, en dat was verschrikkelijk. We moeten alles op alles zetten om te voorkomen dat in deze tweede golf van besmettingen weer vele, vooral oudere en kwetsbare mensen ernstig ziek worden, of zelfs komen te overlijden. 

 • Dringend advies: draag een mondkapje als u ergens naar binnengaat

  06 oktober 2020

  Draag een mondkapje als u een winkel, museum, gemeentehuis, theater, café, gemeentelijk zwembad of sportschool binnengaat. Overal waar u binnenstapt in een ruimte die voor publiek toegankelijk is, adviseren we dringend een niet-medisch mondkapje te dragen. Het aantal coronabesmettingen stijgt hard en dat moeten we stoppen. Vandaar dit nadrukkelijke advies van de Rijksoverheid, dat in elk geval tot 20 oktober geldt voor heel Nederland.

 • Noodverordening per 29 september 18.00 uur

  30 september 2020

  In de persconferentie van maandag 28 september 2020 heeft het kabinet een aantal extra maatregelen aangekondigd die de veiligheidsregio in kan zetten. Daarom is de noodverordening van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland aangepast op deze punten. 

 • Nieuwe coronamaatregelen: beperk sociaal contact

  29 september 2020

  Het kabinet heeft op maandagavond 28 september 2020 nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd om het aantal besmettingen met het coronavirus weer terug te dringen. De nieuwe maatregelen gaan in op dinsdag 29 september om 18.00 uur en gelden in ieder geval voor 3 weken. De maatregelen kunnen worden aangescherpt als deze niet het gewenste resultaat hebben. Het aantal besmettingen in de regio Amsterdam-Amstelland stijgt hard. We vragen u dringend om u verantwoordelijk te gedragen en te helpen deze crisis onder controle te krijgen.

 • Verbod aanwezigheid geluidsapparatuur AB Ouderkerkerplas

  01 september 2020

  Op verzoek van burgemeester Langenacker heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland het recreatieterrein Ouderkerkerplas aangewezen als locatie waar de aanwezigheid van geluidsapparatuur verboden is, met uitzondering van woningen en daarbij behorende erven, teneinde (popup) feesten in het recreatiegebied Ouderkerkerplas te Ouderkerk aan de Amstel (gemeente
  Ouder-Amstel) tegen te gaan.

 • Nieuwe landelijke regels en dringende adviezen

  19 augustus 2020

  Het aantal besmettingen met het coronavirus en ziekenhuisopnamen is verder toegenomen. Premier Rutte waarschuwt dat we binnenkort terug zijn bij af, als we niet oppassen.

 • Brief Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland inzake ontwikkelingen coronavirus

  19 augustus 2020

  De voorzitter van de veiligheidsregio, Femke Halsema heeft op 18 augustus 2020 een brief naar alle colleges van B en W en raden gestuurd van de regio Amsterdam-Amstelland. In deze brief geeft zij een analyse van de verspreiding van het coronavirus in de regio.

 • Noodverordening per 10 augustus 2020

  10 augustus 2020

  In de persconferentie van donderdag 6 augustus heeft het kabinet een aantal extra maatregelen aangekondigd die Veiligheidsregio’s in kunnen zetten. Daarom is de noodverordening van 04 augustus 2020 van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland aangepast op onderstaande 3 punten.

 • Grip op coronavirus met lokale maatregelen

  08 augustus 2020

  Veel mensen leven de basisregels na. Maar zorgelijk is dat er ook heel veel mensen zijn die dit niet doen. Dat is terug te zien in de recente uitbraken. Als we het tij met elkaar niet keren, dan dreigen we de grip op de verspreiding van het coronavirus weer te verliezen. En verspelen we de winst die we met elkaar in de afgelopen maanden hebben geboekt.

 • Noodverordening per 4 augustus 2020

  06 augustus 2020

  Vanaf woensdag 5 augustus 09.00 uur is het in delen van Amsterdam verplicht om een mondkapje te dragen. Hier is de noodverordening op aangepast.