Nieuws

RSS icoon

U vindt hieronder de laatste nieuwsberichten van de gemeente. Gearchiveerde nieuwsberichten kunt u op Archiefweb vinden.

 • Aan het werk op het Kampje

  17 september 2021

  Vanaf maandag 20 september 2021 zijn in het centrumgebied vakmensen aan het werk.

 • Meeleesclub

  16 september 2021

  De OBA (Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam) organiseert op elke week de Meeleesclub in Duivendrecht en in Ouderkerk aan de Amstel. Deelnemers lezen met elkaar boeken in makkelijke taal. De club is gratis en het is niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek.

 • Nationale sportweek van 17 tot en met 26 september 2021

  15 september 2021

  In de week van 17 tot en met 26 september is de Nationale Sportweek. Deze week staat in het teken om zo veel mogelijk mensen te inspireren om te gaan en blijven sporten. Sport is meer dan alleen bewegen. Het is ook goed voor de sociale contacten en de mentale gezondheid.

 • World Cleanup Day doe ook mee!

  15 september 2021

  Op zaterdag 18 september aanstaande vindt de World Cleanup Day plaats. Op deze dag gaan mensen over de hele wereld zwerfafval opruimen. Doet u ook mee? Help Ouder-Amstel een stukje schoner te maken.

 • Data inzameling afval

  15 september 2021

  U vindt hieronder een overzicht voor aankomende weken van de afvalinzameling in het buitengebied en binnen de bebouwde kom in Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht.

 • 1,5-meterregel vervalt op 25 september

  15 september 2021

  We zijn in een nieuwe fase beland van de bestrijding van het coronavirus. Dat komt omdat heel veel mensen inmiddels volledig gevaccineerd zijn. Demissionair minister-president Rutte en minister De Jonge hebben op dinsdag 14 september versoepelingen bekend gemaakt. Die gaan in op 25 september.

 • Telefonisch wethoudersspreekuur 21 september 2021

  14 september 2021

  Op dinsdag 21 september 2021 is er weer een telefonisch wethoudersspreekuur. Van 17.00 tot 18.00 uur zitten de wethouders klaar om met u in gesprek te gaan.

 • Hebt u een idee voor uw buurt? Schrijf u in voor Kern met Pit

  08 september 2021

  Kent u mensen die een idee voor hun buurt of wijk hebben? Laat ze dan de uitdaging Kern met Pit aangaan! Of het nu gaat om een buurtmusical, zorgapp, basketbalveld, buurtmoestuin of het starten van een kunstproject in de buurt: door mee te doen met Kern met Pit kunnen bevlogen burgers binnen een jaar hun dromen waarmaken. 

 • Flexwoningen in De Nieuwe Kern

  08 september 2021

  De vraag naar woningen in zowel Ouder-Amstel als omliggende gemeenten is torenhoog. Voor de gemeente Ouder-Amstel alle reden om in verschillende projecten ruim baan te maken voor extra woningbouw. Deze projecten kosten tijd, terwijl de nood hoog is. Daarom ligt er nu een voorstel bij de gemeenteraad voor het bouwen van zogenaamde flexwoningen in De Nieuwe Kern. Circa 540 tijdelijke woonunits voor studenten, jongeren en starters. De realisatie van het plan is onder meer afhankelijk van de toekenning van een subsidie bij de Woonimpuls van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

 • Mensen verder helpen in complexe wereld

  07 september 2021

  Mensen verder helpen in het leren van de Nederlandse taal, zodat het dagelijks leven makkelijker voor ze wordt. Dat hoopt taalcoach Kees Sluis te bereiken met zijn taallessen voor vluchtelingen en anderstaligen. Driemaal per week helpt hij mensen bij het onder de knie krijgen van het Nederlands.

 • Voorwerpen gevonden

  30 augustus 2021

  Gevonden voorwerpen met een dagwaarde onder de € 450 worden drie maanden bewaard. Voorwerpen boven de € 450 worden 1 jaar bewaard. Bij afgifte van een voorwerp aan de rechtmatige eigenaar vraagt de gemeente u om een geldig legitimatiebewijs te tonen.  

 • Word jij een Young Leader?

  24 augustus 2021

  Op woensdag 8 september start het Young Leaders programma in Ouderkerk aan de Amstel. Young Leaders is voor jongeren die iets willen organiseren voor de buurt. In 10 trainingen leren zij hun talenten ontdekken, presenteren, samenwerken en organiseren. Gezamenlijk met de groep wordt bepaald welke twee activiteiten georganiseerd gaan worden. Dit kan op het gebied van sport, kunst of cultuur zijn.

 • Nadere Regels maatschappelijke ondersteuning Ouder-Amstel 2021-II

  24 augustus 2021

  Door het college van burgemeester en wethouders zijn in de vergadering van 17 augustus 2021 de Nadere Regels maatschappelijke ondersteuning Ouder-Amstel 2021-II vastgesteld.

 • Kernteam Ouder-Amstel wordt Sociaal Team Ouder-Amstel

  24 augustus 2021

  Het Kernteam in de gemeente Ouder-Amstel gaat per 1 september 2021 het Sociaal Team heten. Hiermee sluiten wij aan bij de naamstelling die gebruikt wordt binnen de andere Amstelland gemeenten. We creëren door de naamswijziging meer eenduidigheid en worden hierdoor herkenbaarder voor onze burgers en samenwerkingspartners.