Nieuws

U vindt hieronder de laatste nieuwsberichten van de gemeente. Gearchiveerde nieuwsberichten kunt u op Archiefweb vinden.

 • Gemeente Ouder-Amstel Helpt! Schoolkosten en computer

  24 mei 2023

  Het declaratiefonds en de computerregeling kan ondersteunen bij schoolkosten of het aanschaffen van een computer. Kinderen moeten goed mee kunnen doen op school. Daarvoor is financiële ondersteuning soms handig.

 • Echtpaar Högemann-Bakker 60 jaar getrouwd

  24 mei 2023

  Op dinsdag 16 mei vierde het echtpaar Högemann-Bakker hun diamanten jubileum. Dus ging burgemeester Joyce Langenacker met bloemen langs om ze persoonlijk te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.

 • Uw huis isoleren? Doe mee met collectieve isolatieactie van het Regionaal Energieloket

  17 mei 2023

  Steeds meer inwoners kiezen ervoor om hun woning te isoleren. Hierdoor blijft de woning warm in de winter en koel in de zomer. Dat verhoogt het wooncomfort en verlaagt direct de energiekosten. Alle energie die niet nodig is hoeft ook niet opgewekt te worden. Zo helpen we het klimaat en zetten we een stap in de richting van het uiteindelijk aardgasloos maken van de gemeente.

 • Gemeenteraadszaken mei 2023

  16 mei 2023

  Op 25 mei is er een raadsvergadering in het gemeentehuis van Ouder-Amstel.

 • Inloopbijeenkomst opvang Entrada 700

  11 mei 2023

  Vanaf 5 juni verhuizen de eerste Oekraïense vluchtelingen naar Entrada 700. Graag nodigen wij u uit voor een inloopbijeenkomst op woensdag 31 mei 2023. De bijeenkomst begint om 17.30 uur en vindt plaats in Entrada 300, op de 2e verdieping, te Amsterdam-Duivendrecht.

 • Fietsen voor vluchtelingen in Ouder-Amstel

  11 mei 2023

  Een samenwerking tussen De Haan Wielersport, Inforsa en de gemeente Ouder-Amstel resulteert in de donatie van minimaal tien fietsen voor de vluchtelingenopvang aan de Wenckebachweg te Amsterdam-Duivendrecht.

 • Gemeente Ouder-Amstel helpt! Bijzondere bijstand

  10 mei 2023

  Bijzondere bijstand is een uitkering waarmee u extra en bijzondere kosten kunt betalen. U heeft recht op bijzondere bijstand als u voldoet aan de voorwaarden. Ook moeten uw kosten dringend nodig zijn en niet door een andere regeling worden vergoed.

 • Bloemen voor intermediair Nienke Egberts

  10 mei 2023

  Nienke Egberts, zorgcoördinator bij de Jan Hekmanschool ontving net voor de meivakantie een mooie bos bloemen van Victor Frequin, wethouder Sport. Nienke wist maar liefst het vertrouwen van 10 ouders die het net even wat minder hebben te winnen. Zo kon zij 10 kinderen helpen met een bijdrage vanuit het Jeugdfonds Sport en Cultuur. ‘Het is zo belangrijk dat kinderen mee kunnen doen’, zegt Nienke. 'Juist hier in Ouderkerk valt het op als een kind niet sport of bijvoorbeeld geen instrument speelt. Het is heel fijn dat we via het Jeugdfonds iets voor hen kunnen betekenen.'

 • Tegels eruit, groen erin! Bestel de Tegeltaxi

  Gaat u ook tegels in uw tuin vervangen voor groen? Dan kunt u uw tegels gratis laten ophalen door de Tegeltaxi van de gemeente. Deze speciale taxi heeft de gemeente opgezet als onderdeel van deelname aan het NK Tegelwippen.

 • Loopgroep haalt bevrijdingsvuur op uit Wageningen

  05 mei 2023

  Op 5 mei is in Ouderkerk aan de Amstel het bevrijdingsvuur ontstoken op ’t Kampje.