Nieuws RSS icoon

U vindt hieronder de laatste nieuwsberichten van de gemeente. Gearchiveerde nieuwsberichten kunt u op Archiefweb vinden.

 • Noodzakelijke kap risicobomen

  15 april 2021

  In de gemeente is een aantal bomen in zeer slechte staat. Dit blijkt uit een inspectie (boomveiligheidscontrole) die is uitgevoerd. Omdat de bomen een acuut gevaar zijn voor de omgeving, bomen kunnen omvallen of takken afbreken, is er door de gemeente al een begin gemaakt met het kappen van deze bomen.

 • Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

  15 april 2021

  Het kabinet heeft een openingsplan gemaakt. Daarin staat stap voor stap hoe de samenleving weer veilig open kan. Op zijn vroegst wordt de eerste stap in het openingsplan gezet op 28 april 2021.

 • Diftar 2022

  14 april 2021

  In januari 2022 gaat de gemeente Ouder-Amstel over op een andere manier van afval inzamelen.
  We gaan werken met diftar, wat staat voor gedifferentieerde (variabele) tarieven.

 • Samen maken we Ouder-Amstel

  14 april 2021

  Denkt u wel eens mee over een plan of project in onze gemeente? Bijvoorbeeld over het centrumplan, de Nieuwe Kern, of het verkeersplan? De gemeente wil graag dat inwoners goed mee kunnen denken over plannen en ontwikkelingen in hun omgeving. Zodat we écht samen Ouder-Amstel maken. Daarom nodigen we u uit om deel te nemen aan onze enquête.

 • Telefonisch wethoudersspreekuur 11 mei 2021

  14 april 2021

  Op dinsdag 11 mei 2021 is er weer een telefonisch wethoudersspreekuur. Van 17.00 tot 18.00 uur zitten de wethouders klaar om met u in gesprek te gaan.

 • Het vervolg: energie opwekken in Ouder-Amstel

  Vorig jaar zijn er vanuit gemeente Ouder-Amstel meerdere gesprekken georganiseerd over het opwekken van duurzame energie in Ouder-Amstel. We zijn alweer meer dan een jaar verder en in de afgelopen maanden is er onderzocht of het gebied in de oksel van de A9/A2 geschikt is voor de opwek van windenergie.

 • Werkstad OverAmstel. Bouw hoofdkantoor DPG Media Nederland van start

  07 april 2021

  DPG Media Nederland bouwt haar nieuwe hoofkantoor aan de Van der Madeweg in de Werkstad OverAmstel. Woensdag 24 maart gaf wethouder Axel Boomgaars het officiële startsein. “In de Werkstad OverAmstel zetten we onder andere in op het aantrekken van meer creatieve bedrijvigheid en het samenbrengen van verschillende functies, zoals wonen, werken en vrije tijdsvoorzieningen. Het gebouw van DPG Media Nederland wordt mooi, duurzaam en sluit goed aan bij de ambities die wij met dit gebied hebben.”

 • Bloemen voor biodiversiteit bij nieuw fietspad A2

  07 april 2021

  Afgelopen week is de berm ingezaaid langs het vernieuwde fietspad naast de Rijksweg A2. Er is gebruik gemaakt van twee soorten bloemenmengsel die voor meer biodiversiteit moeten zorgen. Op de bloemen komen bijen, vlinders en vogels af. In het bloemenmengsel zitten onder andere Duizendblad, Scherpe boterbloem, Gewone Margriet, Gewone Brunel, Sint janskruid, Fluitenkruid en Rode Klaver.

 • Word jij een Young Leader?

  07 april 2021

  Heb jij altijd al iets willen organiseren voor je eigen buurt of in de wijk? Een activiteit op het gebied van sport, kunst of cultuur die jouw buurt nog leuker maakt? Pak je kans en doe mee met de training tot Young Leader in Ouder-Amstel!

 • Data inzameling afval

  07 april 2021

  U vindt hieronder een overzicht voor aankomende weken van de afvalinzameling in het buitengebied en binnen de bebouwde kom in Ouderkerk aan de Amstel.

 • Wandelnetwerk Amstelland officieel open

  01 april 2021

  Ruim 300 kilometer wandelplezier onder Amsterdam is vanaf april klaar voor gebruik. Wandelnetwerk Amstelland, gelegen langs de zuidkant van Noord-Holland, is donderdag 25 maart officieel geopend via een online bijeenkomst. Gedeputeerde Ilse Zaal van de provincie Noord-Holland, bestuursleden van Groengebied Amstelland, wethouders van de betrokken gemeenten en het hoofd Amsterdamse Bos hieven richting hun beeldscherm het glas op deze nieuwe regio binnen het Wandelnetwerk Noord-Holland.

 • Voorwerpen gevonden

  01 april 2021

  Gevonden voorwerpen met een dagwaarde onder de € 450 worden drie maanden bewaard. Voorwerpen boven de € 450 worden 1 jaar bewaard. Bij afgifte van een voorwerp aan de rechtmatige eigenaar vraagt de gemeente u om een geldig legitimatiebewijs te tonen.  

 • Nette uitstraling voor ophalen groente- fruit- en tuinafval hoogbouw

  31 maart 2021

  Na de zomer worden op ruim 40 plekken in Ouder-Amstel collectieve containers geplaatst voor hoogbouwwoningen om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) weg te brengen. Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad besloten deze containers een nettere uitstraling te geven. Omdat per 1 januari 2022 diftar wordt ingevoerd, biedt dit een extra mogelijkheid om afval te scheiden en geld te besparen.

 • Meldpunt ouders toeslagenaffaire

  31 maart 2021

  De Belastingdienst compenseert ouders die zijn getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Maar soms is deze compensatie niet genoeg. Er kunnen ook problemen op andere vlakken ontstaan, waaronder inkomen en schulden, werk, huisvesting, zorg en het opvoeden van de kinderen.

 • Energiecoaches van Ouder-Amstel

  Ouder-Amstel heeft vier energiecoaches.. De energiecoaches zijn deskundige vrijwilligers die u graag helpen bij het omlaag brengen van uw energieverbruik in huis. Graag stellen wij u aan hen voor. Deze week is energiecoach Ellen Forbes aan het woord.

 • De Nieuwe Kern. Denk mee over nieuw sportpark ‘op hoogte’ naast de Johan Cruijff ArenA

  31 maart 2021

  Met De Nieuwe Kern krijgt de gemeente Ouder-Amstel over enkele jaren een bijzondere nieuwe stadwijk. De wijk wordt ontwikkeld tussen station Duivendrecht, de Johan Cruijff Arena, de A2 en het Amstel Business Park. Als onderdeel van deze ontwikkeling wordt op de huidige plek van sportpark Strandvliet een multifunctionele parkeergarage, de Smart Mobility Hub (SMH), met het grootste ‘rooftop sports park’ van Nederland bouwen. De gemeenteraad van Ouder-Amstel ging afgelopen donderdag akkoord met de hiervoor benodigde bestemmingsplanwijziging.

 • TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten)

  Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn banen verdwenen en draaien veel bedrijven niet of op halve kracht. Door de tijdelijke inkomensdip hebben veel mensen moeite om bijvoorbeeld hun woonkosten te betalen. Daarom is sinds 15 maart de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) van kracht.

 • Collectieve actie zonnepanelen groot succes. Doe ook mee!

  24 maart 2021

  Afgelopen maand hebben we een collectieve actie voor zonnepanelen georganiseerd. Inmiddels hebben zich zo’n 120 belangstellenden gemeld. Dat is geweldig. Deze actie loopt tot en met 31 maart 2021. Meld u ook aan en vraag een vrijblijvende offerte op.

 • Vrijwilligers, dank jullie wel!

  24 maart 2021

  Woensdag 17 maart zijn de verkiezingen in Ouder-Amstel soepel verlopen. De inzet van de vele vrijwilligers was daarvoor onmisbaar.

 • Uitslag Tweede Kamerverkiezingen

  19 maart 2021

  De definitieve uitslag van de verkiezingen is bekend. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in Ouder-Amstel is door 85% van de kiesgerechtigde inwoners een stem uitgebracht. Hieronder zijn de bestanden te vinden die inzicht geven in de gang van zaken tijdens de verkiezing in elk stemlokaal en in de uitslagen per stembureau en kandidaat.

 • Maak van het wandelstokje een boom

  17 maart 2021

  Recent is in Ouder-Amstel een project gestart om samen wandelen te stimuleren. Het idee is dat je via een estafettestokje een ander uitnodigt met hem of haar te wandelen. Een initiatief van Dineke Wisselink, die ook het fraai vormgeven wandelstokje ontwierp en met haar idee beoogt mensen op een ludieke, vrijblijvende en gezonde manier met elkaar in contact te brengen. De regionale zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid sponsort het plan. Ook wethouders Rineke Korrel en Barbara De Reijke zijn erg enthousiast.