Nieuws

U vindt hieronder de laatste nieuwsberichten van de gemeente. Gearchiveerde nieuwsberichten kunt u op Archiefweb vinden.

 • Barbara de Reijke voorgedragen als burgemeester Blaricum

 • Verbouwing vluchtelingenopvang Wenckebachweg 144-148 gestart

  07 december 2022

  De verbouwing voor de opvang van vluchtelingen aan de Wenckebachweg 144-148 in Duivendrecht gaat in sneltreinvaart. De eerste fase van de verbouwing is afgerond in de gebouwdelen voor de opvang. Naar verwachting nemen de eerste bewoners in januari hun intrek in het pand, voorheen van de Hogeschool van Amsterdam. De informatieavond op donderdag 1 december leverde veel informatie en vragen op die we hier graag delen.

 • Prijs uitgereikt aan winnaars QR-FIT beweegroutes

  06 december 2022

  In het najaar organiseerde de gemeente een promotieactie voor de nieuwe QR-FIT beweegroutes. Deze wandelingen werden georganiseerd in Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel. Onder de deelnemers van deze promotiewandelingen en de promotieactie in de zomer zijn twee Fitbits verloot.

 • De gemeente Ouder-Amstel helpt!

  06 december 2022

  Het Declaratiefonds maakt het mogelijk om volwassenen en kinderen tussen de 5 en 18 jaar mee te laten den aan sportieve, educatieve en culturele activiteiten in Ouder-Amstel. Heeft u een laag inkomen dan kunt u declaratiebonnen aanvragen bij de gemeente.

 • Onder de Pannen van start in Ouder-Amstel

  06 december 2022

  Via het project “Onder de Pannen” kunt u als inwoner van de gemeente Ouder-Amstel een kamer of verdieping verhuren aan iemand die tijdelijk geen onderkomen heeft. De huuropbrengst is voor u. Als u een uitkering of huurtoeslag ontvangt, wordt die door de gemeente niet gekort.

 • Uitreiking waarderingsspeld 2022 op 9 januari 2023

  30 november 2022

  De waarderingsspeld 2022 wordt weer uitgereikt. Dat zal tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 9 januari 2023 gebeuren. Dit keer is gekozen voor het thema mantelzorg. U kon tot en met 2 december iemand voordragen die als vrijwilliger belangeloos veel tijd, vakkennis, energie en vooral warmte en liefde steekt in het zorgen voor een ander.

 • Data inzameling afval

  30 november 2022

  Hieronder vindt u een overzicht van de afvalinzameling voor aankomende weken. Dit geldt voor het buitengebied en binnen de bebouwde kom in Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht.

 • Maak afspraak voor gratis bezoek energiefixer

  29 november 2022

  Heeft u recht op de energietoeslag van 1.300 euro? Dan kunt u via het Energieloket Ouder-Amstel een gratis energiefixer aanvragen. De energiefixer komt op afspraak thuis bij u langs met energiebesparende producten ter waarde van €150.

 • Burgemeester Joyce Langenacker reikt ridderorder uit aan wereldster Laura Fygi

  28 november 2022

  Burgemeester Joyce Langenacker heeft op zondag 27 november 2022 een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de internationale zangeres Laura Fygi. Laura Fygi is door de koning benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Zij ontving deze onderscheiding vanwege haar bijdrage aan vele activiteiten die ten goede komen aan de samenleving en haar meer dan 30-jaar lange internationale carrière als solo jazz-artieste.
  De versierselen werden opgespeld tijdens haar speciale jubileumvoorstelling in Theater FIGI in aanwezigheid van vele prominenten uit de politiek, entertainment en het bedrijfsleven.

 • Gratis cadeaubon voor huurders (QR Regionaal energieloket)

  23 november 2022

  Bent u huurder? Vraag dan een cadeaubon aan ter waarde van € 60 (één per adres). Deze kunt u inwisselen voor materialen waardoor u minder energie verbruikt.

 • Een sociale huurwoning zoeken gaat veranderen per 16 januari 2023

  23 november 2022

  Op 16 januari 2023 verandert het zoeken naar een sociale huurwoning. Er wordt dan gewerkt met punten. Iedereen die ingeschreven staat bij WoningNet Stadsregio Amsterdam en Woonmatch Waterland krijgt hiermee te maken. Met dit nieuwe systeem kunnen zij straks zelf punten op- en afbouwen. Als u per maand vier keer of meer op een woning reageert bouwt u punten op. En dat biedt kansen. Vooral voor de mensen die dringend op zoek zijn naar een woning, maar geen of bijna geen inschrijftijd hebben.

 • Vraag mensen die bij u aan de deur komen om legitimatiebewijs

  22 november 2022

  Met regelmaat bellen mensen met een smoes bij een woning aan om zo binnen te komen, als de bewoners gewoon thuis zijn. Deze mensen doen zich voor als meteropnemer, medewerker van een bank of van de thuiszorg en praten zich zo slinks uw huis binnen. Laat dus nooit zomaar een onbekend persoon binnen.

 • Flinke bijdrage van het Rijk voor De Nieuwe Kern

  22 november 2022

  Op 11 november werd bekend dat gebiedsontwikkeling De Nieuwe Kern een bijdrage van het Rijk ontvangt van ruim € 18 miljoen. In dit gebied tussen de Johan Cruyff ArenA en station Duivendrecht zijn 5.000 woningen, bedrijven en voorzieningen gepland. Het geld is bedoeld voor verkeersvoorzieningen in en om het nieuwe woongebied.

 • Extra lift voor station Duivendrecht

  18 november 2022

  Gemeente Ouder-Amstel, ProRail en de Vervoerregio Amsterdam willen een extra lift plaatsen aan de dorpszijde van station Duivendrecht. Het station is vanaf die kant alleen bereikbaar via een trap. De dichtstbijzijnde lift bereiken reizigers alleen via een lange route naar de hoofdingang. Een nieuwe lift aan de dorpszijde maakt het station toegankelijker voor een bredere doelgroep.

 • Energietoeslag aanvragen kan tot en met 31 december 2022

  16 november 2022

  Inwoners met een laag inkomen kunnen eenmalig een energietoeslag van €1.300 ontvangen om een deel van de energiekosten te betalen. Aanvragen van een energietoeslag kan nog tot en met 31 december 2022. Per huishouden wordt de energietoeslag éénmaal gegeven.

 • Crisisnoodopvang aan Wenckebachweg in Duivendrecht

  15 november 2022

  Nederland kampt met een tekort aan opvangplekken voor asielzoekers en vluchtelingen uit Oekraïne. De gemeente Ouder-Amstel heeft hierin haar verantwoordelijkheid genomen. Het college van Ouder-Amstel heeft besloten om aan de Wenckebachweg 144-148 (Duivendrecht) een tijdelijke opvanglocatie te realiseren in het voormalige gebouw van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

 • Amstelland gemeenten verlengen samenwerking met BeterBuren

  09 november 2022

  Buurtbemiddeling is een laagdrempelige manier om burenruzies op te lossen. De Gemeente Ouder-Amstel, Uithoorn, Amstelveen en Aalsmeer en Woningcorporatie Eigen Haard en Woonzorg Nederland werken al jaren samen met BeterBuren, een organisatie voor buurtbemiddeling. Minimaal 70% van de aanmeldingen buurtbemiddeling worden opgelost door de vrijwillige en goed getrainde buurtbemiddelaars. Iedereen is zeer tevreden over deze inzet en daarom hebben de vier gemeenten en beide corporaties besloten gezamenlijk hun samenwerking met BeterBuren voort te zetten.

 • Aanvragen Mantelzorgcompliment 2022

  19 oktober 2022

  De gemeente vindt het werk van mantelzorgers heel belangrijk en heeft grote waardering voor mantelzorgers. Het mantelzorgcompliment is bedoeld voor mantelzorgers die iemand in de gemeente Ouder-Amstel verzorgen en zijn ingeschreven bij Mantelzorg & Meer voor Ouderkerk aan de Amstel of bij Markant voor Duivendrecht. Mantelzorgers die zich al hebben ingeschreven, ontvangen in november het mantelzorgcompliment van de gemeente Ouder-Amstel.

 • Gevonden voorwerpen

  04 november 2022

  Gevonden voorwerpen met een dagwaarde onder de € 450 worden drie maanden bewaard. Voorwerpen boven de € 450 worden 1 jaar bewaard. Bij afgifte van een voorwerp aan de rechtmatige eigenaar vraagt de gemeente u om een geldig legitimatiebewijs te tonen.