Ouder-Amstel zoekt een nieuwe burgemeester

De zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor Ouder-Amstel is in gang gezet. De profielschets is vastgesteld in de gemeenteraad van 14 maart 2024. De volgende fase gaat in: de provincie Noord- Holland heeft de vacature opengesteld en de sollicitatieperiode is aangebroken.

Onze dank gaat in eerste instantie uit naar de inwoners, ondernemers en organisaties die deel hebben genomen aan de enquête, ‘Wat zoekt u in een onze nieuwe burgemeester (pdf, 268 kB).
Door de commissaris van de Koning, de heer Van Dijk is de profielschets (pdf, 5 mB) in ontvangst genomen: mooi en compleet waren zijn woorden.

Sollicitanten

Van 19 maart tot en met 9 april 2024 stond de vacature voor de functie van burgemeester van de gemeente Ouder-Amstel opengesteld.
Naar de functie hebben 26 personen gesolliciteerd; 13 vrouwen en 13 mannen. 
Van deze kandidaten hebben/hadden 20 personen een (fulltime) functie in het (lokaal) openbaar bestuur en 6 personen hebben/hadden een functie daarbuiten.

burgemeestersketting
Foto: Ambtsketen.

Waar komt u terecht?

De gemeente Ouder- Amstel bestaat uit drie kernen, Duivendrecht, Ouderkerk aan de Amstel en buurtschap Waver. Op dit moment heeft de gemeente iets meer dan 14.000 inwoners. 
De gemeente kenmerkt zich door veel groen met stadse elementen. Een gemeente die aankomende jaren gaat verdubbelen in inwoneraantal, dat vraagt heel wat van het bestuur, de ambtelijke organisatie, samenwerking met omliggende gemeenten en van u als burgemeester.

“Als ik aan de burgemeester van Ouder-Amstel denk, dan zie ik iemand die zichtbaar, initiatiefrijk, inlevend en toegankelijk is. Iemand die belang hecht aan een schoon dorp zonder afval.”

“Met een open geest bewoners, organisaties en ondernemers tegemoet treedt, verbindt en veiligheid biedt.”

De ideale combinatie van karakter en kwaliteiten voor de burgemeester.

Oog voor de inwoners, ambassadeur voor de gemeente en boven de partijen staan.

U bent eerste burger 

  • Tussen de inwoners: u staat midden in de samenleving;
  • Als voorzitter: u bent de verbindende schakel tussen raad-college-driehoek;
  • Als strateeg: uitdragen van een visie, debater en verbinder;
  • In een netwerk: “kleine” gemeente met grote belangen;
  • Als aanvoerder openbare orde en veiligheid: oog voor gevoeligheden op het gebied van openbare orde en veiligheid;
  • In de democratische overheid: aanjager van de bestuurlijke vernieuwing.

Achtergrond informatie over onze mooie gemeente is te lezen in het Coalitieakkoord 2022-2026 en de Visie 2030 (pdf, 3 mB)

Fase_Sollicitatie OA
Afbeelding: Fase 1 profielschets nieuwe burgemeester. Tekst op afbeelding: Profielschets; 14 maart 2024 aanbieden profielschets cvdK (commissaris van de Koning). Sollicitatie; 3 oktober 2024 voordracht nieuwe burgemeester gemeenteraad. Benoeming; 12 december 2024 installatie nieuwe burgemeester.