Eerste mensen verwelkomd in Ouder-Amstel

De gemeente Ouder-Amstel heeft woensdag 16 maart 2022 de eerste mensen verwelkomd die moesten vluchten voor de oorlog in Oekraïne. In totaal zijn dit 23 mensen, waaronder 11 kinderen. Ze hebben voor de komende drie maanden onderdak in het voormalige Rabobank gebouw, tegenover het gemeentehuis. Burgemeester Joyce Langenacker was aanwezig toen de eerste tijdelijke bewoners aankwamen. Intensieve week met dankbaar resultaat.

Ontzettend veel vrijwilligers, professionals en lokale ondernemers hebben een week lang keihard gewerkt aan het bewoonbaar maken van het voormalige kantoorpand. Er is een keuken geïnstalleerd, 46 bedden zijn in elkaar gezet, het tapijt is gereinigd en er zijn zes douches en wasgelegenheden aangelegd. Het pand is brandveilig gemaakt en het gas, water en licht is aangesloten.

Daarnaast proberen we alle noodzakelijke hulp te organiseren voor deze nieuwe bewoners. Denk hierbij aan taalklassen, intake voor hulpbehoevendheid, tolken, zorgverzekering, religieuze ondersteuning etc.

 

Informatie

Vragen over opvang en hulp aan Oekraïners kunnen inwoners stellen via vluchtelingen@ouder-amstel.nl
Op de website van de gemeente worden de informatie en de meest gestelde vragen regelmatig geactualiseerd.