Cursussen taal en digivaardigheden

De gemeente biedt verschillende cursussen om de vaardigheden te leren die nodig zijn in het dagelijks leven. Taalcursussen gericht op spreken en schrijven voor anderstalige inwoners en cursussen gericht op onder andere digitale vaardigheden voor inwoners die de Nederlandse taal spreken.

NT2: de Nederlandse taal leren

Is Nederlands uw tweede taal? Er zijn verschillende mogelijkheden in de gemeente Ouder-Amstel. U kunt met behulp van een taalmaatje uw Nederlands verbeteren. Ook kunt u uw Nederlands verbeteren door een gratis cursus Nederlands te volgen. 

NT1: cursussen voor Nederlandstaligen

Is Nederlands uw moedertaal of spreekt u al Nederlands maar wilt u beter leren lezen en schrijven of uw financiële kennis en vaardigheden vergroten? Of wilt u leren omgaan met de computer? Meld u dan aan voor computerles, NT1 Lezen en schrijven of NT1 Financiële kennis en vaardigheden.

Aanmelden cursus

De cursussen worden gegeven door taaldocenten. Deze cursussen worden afgerond met een certificaat. De gemeente bepaalt bij wie u de cursus volgt. De cursussen voor anderstaligen (NT2) worden gegeven door educatie-instituut Sagènn. De NT1-cursussen door de Stichting voor Interculturele Participatie en Integratie (Sipi). De meeste lessen worden online gegeven door de coronamaatregelen. Maar sommige lessen zijn met elkaar in de klas.

Meld u aan via:

Aanvraagformulier cursus Nederlands

Voor meer informatie en vragen over het invullen van het formulier kunt u contact opnemen met de Afdeling Samenleving Beleid, telefoon (020) 496 21 21.

  • Let op: de gemeente heeft een beperkt aantal cursussen ingekocht. Het kan zijn dat u dit jaar niet kunt deelnemen omdat het maximum aantal aanmeldingen is bereikt.
  • Let op: het kan zes weken duren voordat de gemeente beslist of u voldoet aan de voorwaarden voor deelname.

Taalmaatje

Stichting Coherente organiseert de Taalmaatjes. Taalmaatjes zijn vrijwilligers die Nederlands oefenen met u. Dat kan in een groep of alleen met het taalmaatje. U kunt zich aanmelden voor een taalmaatje bij stichting Coherente. Coherente vindt u in Duivendrecht en in Ouderkerk aan de Amstel.
Stel uw vraag via het contactformulier op de website van Coherente, of loop binnen bij een van de locaties.

Meer informatie Coherente

Stichting Coherente, Telefoon: (020) 496 36 73, e-mail: info@coherente.nl. 

Locatie Ouderkerk aan de Amstel

  • Dienstencentrum: Diedrick van Haarlemstraat 3, Ouderkerk aan de Amstel
  • Bindelwijk (activiteitencentrum): Koningin Julianalaan 16, Ouderkerk aan de Amstel

Locatie Duivendrecht

  • Dorpshuis: Dorpsplein 60, Duivendrecht.

Voorwaarden

Voorwaarden voor deelname cursus Nederlands:

  • U bent 18 jaar of ouder;
  • U behoort niet tot de groep inburgeringsplichtigen (geen formele inburgeringsplicht);
  • U staat ingeschreven in de gemeente Ouder-Amstel.

Meer informatie