Overlijden en uitvaart

Als iemand is overleden, dan regelt meestal de uitvaartorganisatie de aangifte van overlijden. Als nabestaande kunt u ook zelf de overlijdensaangifte doen.

Contactgegevens en openingstijden begraafplaats Karssenhof 

Algemene begraafplaats Karssenhof
Binnenweg 1A
Ouderkerk aan de Amstel 

De begraafplaats kunt u iedere dag bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang.

Tarieven

Bekijk de tarieven van de begraafplaats Karssenhof: 

Overlijdensaangifte bij de gemeente 

Binnen 5 dagen na de dag van overlijden moet u of de uitvaartondernemer bij de gemeente aangifte doen van overlijden.   

Voor uitvaartondernemers 

Met de begraafplaatsagenda kunt u als uitvaartondernemer op elk moment van de dag online een reservering maken voor een begrafenis.
Wilt u meer informatie over de te volgen stappen: mail dan naar begraafplaatskarssenhof@ouder-amstel.nl voor de gebruikershandleiding (pdf, 1 MB).

Bent u uitvaartondernemer en heeft u geen inloggegevens, neem dan contact op met de gemeente Ouder-Amstel, begraafplaatsadministratie tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 15.30 uur. U krijgt dan uw inloggegevens waarmee u via de begraafplaatsagenda een begrafenis kan reserveren. Buiten kantooruren kunt u mailen naar begraafplaatskarssenhof@ouder-amstel.nl

Tussen 09.00 en 21.00 uur behandelen wij uw reserveringsaanvraag of mail.

Begraafbeperking op Karssenhof

Door capaciteitsgebrek op onze begraafplaats de Karssenhof is ingestemd met een tijdelijke begraafbeperking op de Karssenhof. Deze beperking – die momenteel nog geldt – houdt in dat uitsluitend personen die woonachtig waren in Ouder-Amstel op de Karssenhof begraven kunnen worden. Voor de niet in onze gemeente woonachtige overledenen geldt dat hiervoor door de nabestaanden een schriftelijk verzoek moet worden ingediend bij de betreffende wethouder. In dit verzoek moet aannemelijk worden gemaakt dat de overledene een speciale c.q. sociale binding had met Ouder-Amstel.

Begraafplaats Karssenhof