Overlijden en uitvaart

Als iemand is overleden, dan regelt meestal de uitvaartorganisatie de aangifte van overlijden. Als nabestaande kunt u ook zelf de overlijdensaangifte doen.

Maatregelen in verband met het coronavirus 

  • Het bestuursteam coronavirus, bestaande uit bestuursleden van BGNU, LOB, LVC en VMC, komt op basis van dit overleg tot de conclusie dat bijeenkomsten - ook die met minder dan 100 personen - vanaf 15 maart 18.00 uur niet meer zijn toegestaan.
  • Indien bij u bekend is dat in de familie-/vriendenkring van de overledene corona is geconstateerd dient u ons dit direct te melden zodat wij onze medewerkers kunnen informeren en passende maatregelen kunnen treffen.
  • Het RIVM heeft een uitspraak gedaan over het aantal aanwezigen bij een uitvaart. Voor de uitvaartplechtigheden en condoleancebezoek mag het gezelschap niet groter zijn dan 30 personen. Dit is exclusief de personeelsleden.
  • Het advies van 15-03-2020 aangaande de relatie van de personen ten opzichte van de overledene (eerste graad bloed- en aanverwanten) komt hiermede te vervallen.
  • Van alle deelnemers aan deze plechtigheid wordt gevraagd minimaal 1,5 meter van elkaar afstand te nemen.

Aankomende tijd geen inloop op de maandagen

De gemeente heeft besloten om de gemeentelijke begraafplaats in verband met de aanvullende maatregelen tegen corona tot nader orde te sluiten voor de inloop op de maandagen.

Contactgegevens begraafplaats Karssenhof 

Algemene begraafplaats Karssenhof
Binnenweg 1A
Ouderkerk aan de Amstel 

Openingstijden

De begraafplaats kunt u iedere dag bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang.

Tarieven

Bekijk de tarieven van de begraafplaats Karssenhof: 

Overlijdensaangifte bij de gemeente 

Binnen 5 dagen na de dag van overlijden moet u of de uitvaartondernemer bij de gemeente aangifte doen van overlijden.   

Aangifte van overlijden voor uitvaartondernemers 

Met de begraafplaatsagenda kunt u als uitvaartondernemer op elk moment van de dag online een reservering maken voor een begrafenis. In de gebruikershandleiding (pdf, 1 MB) treft u informatie over de te volgen stappen.

Bent u uitvaartondernemer en heeft u geen inloggegevens, neem dan contact op met de gemeente Ouder-Amstel, begraafplaatsadministratie tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 15.30 uur. U krijgt dan uw inloggegevens waarmee u via de begraafplaatsagenda een begrafenis kan reserveren. Buiten kantooruren kunt u mailen naar begraafplaatskarssenhof@ouder-amstel.nl

Tussen 09.00 en 21.00 uur behandelen wij uw reserveringsaanvraag of mail.

Begraafplaats Karssenhof