Overlijden en uitvaart

Als nabestaande kunt u zelf de overlijdensaangifte doen. Maar meestal regelt de uitvaartorganisatie de aangifte van overlijden. Als uitvaartondernemer kunt u via de begraafplaatsagenda een reservering maken voor een begrafenis op begraafplaats Karssenhof.

Contactgegevens en openingstijden begraafplaats Karssenhof 

Algemene begraafplaats Karssenhof
Binnenweg 1A
Ouderkerk aan de Amstel 

De begraafplaats kunt u iedere dag bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang.

Overlijdensaangifte bij de gemeente 

Binnen 5 dagen na de dag van overlijden moet u als nabestaande of als uitvaartondernemer bij de gemeente aangifte doen van overlijden.   

Belastingtelefoon voor nabestaanden

Sinds kort is het voor nabestaanden ook mogelijk de Belastingtelefoon voor nabestaanden te bellen als zij hulp nodig hebben met vragen over toeslagen, inkomstenbelasting, erven en erfbelasting. Dat kan gratis via (0800) 235 8354. 

Kijk voor meer informatie op belastingdienst.nl/nabestaanden

Voor uitvaartondernemers 

Met de begraafplaatsagenda kunt u als uitvaartondernemer op elk moment van de dag online een reservering maken voor een begrafenis.
Wilt u meer informatie over de te volgen stappen: mail dan naar begraafplaatskarssenhof@ouder-amstel.nl voor de gebruikershandleiding (pdf, 1 MB).

Bent u uitvaartondernemer en heeft u geen inloggegevens, neem dan contact op met de gemeente Ouder-Amstel, begraafplaatsadministratie tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 15.30 uur. U krijgt dan uw inloggegevens waarmee u via de begraafplaatsagenda een begrafenis kan reserveren. Buiten kantooruren kunt u mailen naar begraafplaatskarssenhof@ouder-amstel.nl

Tussen 09.00 en 21.00 uur behandelen wij uw reserveringsaanvraag of mail.

De begraafplaatsagenda is niet bedoeld voor andere zaken dan het reserveren van een begrafenis. En kan ook niet gebruikt worden voor het doen van meldingen. 

Begraafbeperking op Karssenhof

Door capaciteitsgebrek op onze begraafplaats de Karssenhof is ingestemd met een tijdelijke begraafbeperking op de Karssenhof. Deze beperking – die momenteel nog geldt – houdt in dat uitsluitend personen die woonachtig waren in Ouder-Amstel op de Karssenhof begraven kunnen worden. Voor de niet in onze gemeente woonachtige overledenen geldt dat hiervoor door de nabestaanden een schriftelijk verzoek moet worden ingediend bij de portefeuillehouder. In dit verzoek moet aannemelijk worden gemaakt dat de overledene een speciale c.q. sociale binding had met Ouder-Amstel.

Begraafplaats Karssenhof

Tarieven