Politie

Bereikbaarheid

Telefonische bereikbaarheid

  • Bij spoed 112
  • Niet spoedshalve 0900-8844
  • Telefonische aangifte 0900-8844

Contact wijkagent

U kunt telefonisch een afspraak maken. Daarvoor kunt u bellen met telefoonnummer 0900-8844 en vragen naar de wijkagent van Duivendrecht (Horst Ysenbout) of naar de wijkagent van Ouderkerk aan de Amstel (Miranda Verrips). 

Burgernet en Burgernetmail 

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, politie en gemeente. Het geeft burgers een rol geeft bij het snel opsporen van daders van een misdrijf of het terug vinden van vermiste personen. Deelnemers in de omgeving van het incident ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. 

Aanmelden bij Burgernet 

Burgernetmail maakt deelnemers alert op verdachte situaties of als de politie getuigen zoekt van bijvoorbeeld een woninginbraak of een brandstichting. Burgernetmails worden verstuurd kort nadat een incident heeft plaatsgevonden en zijn onderdeel van het politieonderzoek. 

Kijk voor meer informatie op Burgernet.nl en meld u aan! 

Aangifte doen

Waarom aangifte doen?

Aangifte doen is belangrijk. Niet alleen om er voor te zorgen dat de dader kan worden opgepakt maar ook voor de verzekering moet u een aangifte laten opnemen. Aangifte doen kan op verschillende manieren.

Aangifte doen op politiebureau

Voor het doen van aangifte op het politiebureau kunt u terecht bij alle politiebureaus in Nederland. De dichtstbijzijnde politiebureaus voor inwoners van Ouder-Amstel zijn:

  • Bureau Diemen/Ouder-Amstel, D.J. de Hartoglaan 5 te Diemen
  • Bureau Flierbosdreef, Flierbosdreef 15 te Amsterdam
  • Bureau Amstelveen Noord, Gerard Doulaan 2 te Amstelveen

Om lange wachttijden voor te zijn wordt u aangeraden om vooraf een afspraak te maken voor het doen van aangifte, telefoon 0900-8844.

Aangifte doen via internet

U kunt ook aangifte doen via internet. Hiervoor kunt u de website Politie.nl raadplegen. Daarop staat voor welke delicten dit kan.

Aangifte per telefoon

Het is ook mogelijk om telefonisch aangifte te doen. U belt hiervoor naar 0900-8844. De politie kijkt dan samen met u wat in uw situatie de beste manier is om aangifte te doen, via internet, op het bureau of eventueel bij u thuis.