Wandel- en fietsroutes

In en om Ouder-Amstel zijn verschillende interessante wandel- en fietsroutes te vinden. Langs historische plaatsen en gebouwen of door het groen van de polder of Ouderkerkerplas.

In en om Ouderkerk aan de Amstel vindt u drie historische routes die bewegwijzerd zijn door de ANWB. De routes tonen veel interessante historische plaatsen en gebouwen. Deze routes zijn individueel te bewandelen of onder leiding van een gids. Het boekje met de routebeschrijvingen is te koop bij Bakkerij Out en boekhandel Spreij voor € 3,50. De routes staan ook op de website van Stichting Historische Wandeling door Ouderkerk a/d Amstel. U kunt de dorpsgids voor € 1,00 kopen. Neem hiervoor contact op met de heer Van den Oever, telefoon (020) 496 84 09.

Ontstaan routes

In april 1997 werd bij het jubileum ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Bakkerij Out & Zn door Hans Out de Stichting Historische wandeling door Ouderkerk aan de Amstel opgericht. Door vele donaties van Ouderkerkers, aangevuld door Bakkerij Out, een bijdrage in de kosten door de ANWB en vele anderen werd het mogelijk de drie routes te realiseren. Dankzij een gift van de firma Gebr. Van der Linden, die in 2002 40 jaar bestond, is het boekje met de routebeschrijvingen in 2003 opnieuw uitgegeven. 

Historische route Duivendrecht

De historische "Wandelroute Duivendrecht" biedt door informatiebordjes op historisch interessante plaatsen in Duivendrecht een inkijkje in de geschiedenis van Duivendrecht. De Stichting Oud-Duivendrecht nodigt u van harte uit om deze wandeling een keer te maken al dan niet onder leiding van een gids. De wandelroutebeschrijving kunt opvragen in het Dorpshuis (Dorpsplein 60 te Duivendrecht), in café Brugzicht en eetcafé Lotgenoten, beide gelegen aan de Rijksstraatweg. Voor meer informatie kunt u terecht bij: Jo Blom, telefoon (06) 44 121 801.

Fietsroutes Boerderij Polderzicht

Ook zijn er diverse routes verkrijgbaar bij:

Boerderij Polderzicht 
Polderweg 24
1191 JR  Ouderkerk a/d Amstel
Tel. 020 4964080 en 06 38701163

www.Boerderijpolderzicht.nl

Bij Boerderij Polderzicht kunt u ook fietsen huren.

Routes Groengebied Amstelland

Groengebied Amstelland ligt aan de rand van Amsterdam en omvat zowel een oud cultuurlandschap als twee grote plassen, waaronder de Ouderkerkerplas, met mogelijkheden voor ontspanning op en aan het water. In deze unieke omgeving kunt u volop fietsen en wandelen.

Bekijk de routes op GroengebiedAmstelland.nl

Routes Oneindig Noord-Holland

Oneindig Noord-Holland maakt via verhalen het rijke erfgoed van Noord-Holland beter toegankelijk voor het publiek. Alle verhalen en diverse wandel- en fietsroutes zijn te vinden op Oneindignoordholland.nl. In Oneindig Noord-Holland werken (erfgoed)instellingen, musea, archieven, verenigingen, media en overheden samen met de provincie Noord-Holland.

QR-route in Ouderkerk aan de Amstel

In Ouderkerk aan de Amstel is een QR-route gerealiseerd. Met behulp van QR-codes (bordjes op een gebouw met een barcode die u met behulp van uw mobiele telefoon kunt lezen) kunt u al wandelend het verhaal over het gebouw/de plek lezen. Onderweg komt u verhalen tegen, beeldmateriaal, maar ook korte filmpjes en geluidsfragmenten. Deze route heet 'Een ommetje van 1000 jaar' en vind u op Routeyou.com.