Parkeren in de blauwe zone

In een blauwe zone mag u korte tijd gratis parkeren met een parkeerschijf. Woont u in een blauwe zone en wilt u langer parkeren, dan kunt u een ontheffing aanvragen. Lees hier hoe het werkt.

Aanvragen ontheffing blauwe zone

Voor een ontheffing van de maximale parkeerduur van de blauwe zone is een beleidslijn vastgesteld. Die houdt in dat u alleen in aanmerking komt voor een ontheffing, als u binnen de blauwe zone woont, geen parkeermogelijkheid op eigen, in ieder geval particulier, terrein hebt en ook niet over een andere gereserveerde parkeermogelijkheid beschikt (bijvoorbeeld in een parkeergarage).

U kunt verder per woonadres slechts ontheffing voor één auto aanvragen. In totaal worden in het centrum van Ouderkerk aan de Amstel maximaal 75 ontheffingen verstrekt.

Als u in de dorpskern werkt, maar daar niet woont, komt u niet in aanmerking voor een ontheffing.

Parkeerregels binnen de blauwe zone

  1. Parkeren is te allen tijde alleen toegestaan in de parkeervakken, ook wanneer de tijdsbeperking niet meer van kracht is.
  2. Op een parkeervak waar een blauwe streep langs is aangebracht, moet bij het parkeren tussen de, op het verkeersbord aangegeven tijden,  een parkeerschijf zichtbaar in de auto worden gelegd. De parkeerschijf moet van buitenaf duidelijk leesbaar zijn. Op een parkeervak waar geen blauwe streep langs loopt, mag u zonder tijdsbeperking parkeren. Dit is het geval op het langparkeergedeelte van ’t Kampje (naast de begraafplaats)en in de Vondelstraat in Ouderkerk aan de Amstel.
  3. Het doordraaien van de parkeerschijf is niet toegestaan, zonder het voertuig te verplaatsen.

Overzicht parkeerschijfzones

Ouderkerk aan de Amstel:

  • Centrum; van maandag t/m zaterdag tussen 08.00-18.00 uur: 1,5 uur 

Duivendrecht: 

  • Astronautenweg; van maandag t/m zondag tussen 07.00-18.00 uur: 30 minuten 
  • Bloemenbuurt, Centrum, Rijkstraatweg, Kruidenbuurt; van maandag t/m vrijdag tussen 08.00-20.00 uur: 2 uur
  • Rijksstraatweg (tussen busbaan en station Duivendrecht) en Meidoornstraat; van maandag t/m zondag tussen 08.00-20.00 uur: 2 uur
  • Bedrijventerrein Molenkade; van maandag t/m zondag tussen 06.00-18.00 uur: 3 uur
  • Parkeergarages Uranus en Venus; van maandag t/m zondag tussen 08.00-18.00 uur: 3 uur