Gehandicaptenparkeerkaart- en plaats aanvragen

Om in aanmerking te komen voor een gehandicaptenparkeerkaart moet u een aanvraagformulier en een medische keuring aanvragen bij het Zorgadviespunt Ouder-Amstel. Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerplaats.

Telefoon (020) 496 21 21 (maandag t/m vrijdag 09.00 uur tot 10.30 uur). Of per e-mail: zorgadviespunt@ouder-amstel.nl.

Aanvragen gehandicaptenparkeerkaart 

Om in aanmerking te komen voor een gehandicaptenparkeerkaart moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze kunt u lezen op Rijksoverheid.nl. Tijdens een medisch onderzoek bepaalt een keuringsarts of u voldoet aan de voorwaarden. U betaalt een bijdrage aan de kosten voor dit medisch onderzoek, ook wanneer uw verzoek wordt afgewezen. Bij een toekenning betaalt u tevens kosten voor de kaart.

Verlenging gehandicaptenparkeerkaart

Wanneer de keuringsarts eerder bepaalde dat u blijvend aan de voorwaarden voldoet, is bij verlenging geen medische keuring nodig. Een keuring is wel nodig als de keuringsarts bij een eerdere toekenning verbetering mogelijk achtte. 

Wat heeft u nodig voor de aanvraag of verlenging  

  • Een ingevuld aanvraagformulier

Neem contact op met het Zorgadviespunt Ouder-Amstel. Een medewerker zal u een aanvraagformulier toesturen. Het Zorgadviespunt is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 10.30 uur via (020) 496 21 21 of door middel van een e-mail aan: zorgadviespunt@ouder-amstel.nl. Vermeld in een email in ieder geval uw naam en geboortedatum.

Gehandicaptenparkeerkaart ophalen 

Als de kaart aan u wordt toegekend dan kunt u deze ophalen tijdens de openingstijden bij de balie van het Klant Contact Centrum op het Gemeentehuis. Bij het ophalen neemt u een goed gelijkende pasfoto, een geldig legitimatiebewijs en de bevestiging van de toekenning mee.

Aanvragen gehandicaptenparkeerplaats 

Als bestuurder kunt u in aanmerking komen wanneer u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U bent in het bezit van een auto of brommobiel
  • U een loopbeperking heeft die blijvend is
  • U geen eigen parkeerplaats heeft, zoals oprit, carport of garage
  • U in het bezit bent van een geldige gehandicaptenparkeerkaart bestuurder

Kosten gehandicaptenparkeerkaart 

  • Gehandicaptenparkeerkaart: € 15,35 
  • Eigen bijdrage medisch advies kost € 141,35 bij eerste aanvraag.

(Tarieven 2024).

Formulieren