Deelvervoer in Ouder-Amstel

In Ouder-Amstel en in de naaste omgeving wordt op verschillende manieren deelvervoer aangeboden. Zo kunt u naast het reguliere openbaar vervoer bijvoorbeeld een deelauto of een deelfiets gebruiken. De deelauto's die we in Ouder-Amstel aanbieden zijn van MyWheels en Greenwheels.

Waarom deelvervoer?

1.    Meer keuze in auto’s.
Voor een afspraak in de buurt gebruikt u een kleine stadsauto en voor een verhuizing neemt u een grote auto. 
2.    Het is goedkoper.
Rijdt u minder dan 10.000 kilometer per jaar? Dan is een deelauto vaak goedkoper.
3.    Het is duurzaam.
Een aantal deelauto’s is elektrisch. Maar ook niet-elektrische deelauto’s zijn duurzamer dan een eigen auto. Een gemiddelde auto in Nederland is 11 jaar oud, terwijl de deelauto’s relatief nieuw zijn en (dus) een stuk zuiniger rijden.
4.    Meer ruimte op straat.
Een privéauto staat gemiddeld 23 uur per dag stil en neemt 15 m2 aan parkeerruimte in beslag. Een deelauto wordt vaker gebruikt, waardoor ook minder parkeerruimte nodig is.

Deelauto's in Ouder-Amstel 

MyWheels

Meld u gratis aan via de website of via de app van MyWheels en ontdek zelf het gemak van de deelauto van MyWheels. Voor nieuwe gebruikers heeft MyWheels een actie: tijdens de eerste rit kunt u maximaal €25 korting ontvangen door het gebruiken van code ‘wheels25’ tijdens het maken van de reservering.

In Ouder-Amstel worden in de loop van 2022 elf auto’s van MyWheels beschikbaar gesteld. In Ouderkerk aan de Amstel komen vier elektrische auto’s en twee auto’s op benzine met een vaste standplaats. In Duivendrecht plaatst MyWheels twee elektrische auto’s en drie auto’s op benzine met een vaste standplaats.

Elektrische deelauto 

Elektrische auto’s van MyWheels parkeert u in een zone. Alleen in deze zone mag de auto worden geparkeerd en opgeladen. De elektrische auto kunt u opladen bij de openbare laadpalen.
Kijk op de app van MyWheels in de Apple Store of via de app in Google Play om de parkeerzone in te zien. 

De elektrische auto’s hebben voor het begin van een nieuwe rit altijd een accupercentage van 80% of hoger. Als het accupercentage aan het einde van de rit 80% of meer bedraagt hoeft de auto niet aan een laadpaal te worden gekoppeld. Daaronder wel, zodat de volgende gebruiker voldoende batterij heeft. 

MyWheels probeert op verschillende manieren zoveel mogelijk te voorkomen dat de auto lang bij de laadpaal blijft staan. Mocht u een auto van MyWheels zien die al lang een laadplaats bezet houdt met volle accu, dan kunt u  contact opnemen met MyWheels.

Greenwheels

Deze aanbieder van deelauto’s biedt drie auto’s in Ouderkerk aan de Amstel en twee in Duivendrecht aan. Deze auto’s hebben allemaal een vaste standplaats in verschillende wijken.
U kunt zich aanmelden via de website van Greenwheels of u meld zich aan via de app van Greenwheels. De auto ontgrendelen gaat eenvoudig via de app of met een gekoppelde ov-chipkaart.


Afbeelding: Kaart met locaties van deelauto's, inclusief e-auto's in Ouderkerk aan de Amstel (klik op de kaart en zoom in).
Zoek een Greenwheels-auto in Ouderkerk aan de Amstel op de kaart.  


Afbeelding: Kaart met locaties van deelauto's, incl. e-auto's in Duivendrecht (klik op de kaart en zoom in).
Zoek een Greenwheels-auto in Duivendrecht op de kaart.

Deelfietsen

GoAbout

Verspreid door Werkstad OverAmstel en Amsterdam Zuidoost zijn verschillende locaties waar u een GoAbout elektrische deelfiets kunt gebruiken. Deze zijn vooral bedoeld voor (zakelijke) afspraken in de Werkstad. Huren van een deelfiets kan alleen via de app van GoAbout. Zonder een abonnement betaalt u €1,90 starttarief en €0,70 per 30 minuten tot een maximum van €12,50 per 24 uur (mei 2022). GoAbout biedt ook een abonnement aan waarmee de ritkosten worden verlaagd en geen starttarief bestaat.

OV-fiets

Op station Duivendrecht en Amsterdam Bijlmer ArenA biedt NS de welbekende OV-fiets aan. U kunt een fiets niet reserveren, maar direct meenemen vanaf de OV-fietslocaties. De OV-fiets levert u na gebruik weer in bij het station waar u de fiets heeft opgehaald. Sluit u de rit af op een ander station, dan betaalt u extra. 
U kunt de OV-fiets alleen huren met een geactiveerde persoonlijke OV-chipkaart. Het tarief dat u betaalt is dan €4,15 per 24 uur (na 72 uur betaalt u een hoger tarief).