Subsidieregelingen duurzaam ondernemen

Op rvo.nl van de rijksoverheid staan diverse regelingen over duurzaam ondernemen. Dit staat veelal per onderwerp, zoals gebouwen, innovaties, opwekking, groene economie, energiebesparing. 

Provincie Noord-Holland

De provincie Noord-Holland kent een apart Subsidieloket. Hier vindt u alle informatie over subsidies, voorwaarden en regelingen op Noord-holland.nl

Stimulering duurzame energie

Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling hernieuwbare energietransitie HER+ op Rvo.nl. De subsidieregeling is bedoeld voor hernieuwbare energietechnieken en is onderverdeeld in de categorieën Biomassa, Water, Wind (land, meer en dijk) en Zon. 

Energie-Investeringsaftrek (EIA)

Via fiscaal voordelig investeren op Rvo.nl kunnen bedrijven in energiezuinige technieken en duurzame energie. Het gaat om specifiek benoemde energiezuinige investeringen.

Regionaal Energieloket

Bij het Regionaal Energieloket kunt u terecht met uw vragen over verduurzaming van uw woning, subsidiemogelijkheden, groepsaankopen en energiebesparing. Ook is er informatie te vinden van leveranciers en adviseurs van duurzame producten.

Om u een beetje op weg te helpen vindt u hieronder een willekeurige selectie van websites. Het aanbod is erg groot en de informatie divers. Afhankelijk van uw vraag kunt u zoeken op een onderwerp of thema.