Herinrichting ’t Kampje begonnen

Vorige week zijn de kap- en verplantingswerkzaamheden begonnen op ’t Kampje. In totaal ging het om 28 bomen. 17 bomen moesten worden gekapt en 11 bomen werden verhuisd. De Hollandse Linde is klaargemaakt om komende winter te kunnen verplanten. De tien leilindes kregen nu al een nieuw onderkomen in tuinen van inwoners van Ouder-Amstel.

Twee daarvan kwamen terecht in de Prinses Margrietlaan. Bewoonster Jill is blij met de leilindes: “Wat een leuk en groen initiatief vind ik dit van de gemeente. Ik ben heel erg dankbaar voor deze bomen. Ze zijn ook belangrijk voor mijn ‘eetbare’ tuin. Leilindes trekken bijen aan en die bijen zorgen op hun beurt weer voor bevruchting van mijn eetbare planten en bomen. Bovendien staan ze prachtig in onze voortuin. Samen met het mooie weer een geweldige inspiratie om in de tuin te werken en alles nog fraaier te maken”. 

Voorbereidingen

Wethouder Paulette Koek-Baks: “Er wordt hard gewerkt om ’t nieuwe Kampje straks te realiseren. Zo was veel onderzoek nodig om te bepalen met welk materiaal de bodem opgehoogd moest worden. Veel gaat achter de schermen en dat is niet altijd zichtbaar. Heel leuk dat de leilindes een goede nieuwe plek hebben gevonden.Bomen in tuinen van onze inwoners is een mooie manier om het groen in Ouder-Amstel uit te breiden. Er komt dan ook een vervolg op dit initiatief. Half mei kunt u hierover meer informatie verwachten. 
Wat ’t Kampje betreft: De komende tijd wordt nog veel werk voorbereid. Vanaf half juli 2024 gaat ’t Kampje serieus en zichtbaar op de schop. Uiteraard houden we u op de hoogte”. 

Wethouder Paulette Koek-Baks bij de verplaatste leilindes in de Prinses Margrietlaan.
Foto: Wethouder Paulette Koek-Baks bij de verplaatste leilindes in de Prinses Margrietlaan.