Voorschoolse educatie (VE)

De voorschoolse educatie stimuleert peuters van 2 tot 4 jaar bij hun (taal) ontwikkeling en vindt plaats in de VE-gecertificeerde kinderdagverblijven. Hierdoor kunnen alle kinderen met evenveel kansen beginnen aan de basisschool. 

Voorschoolse educatie

De VE-gecertificeerde kinderdagverblijven in Ouder-Amstel werken met het programma Uk en Puk. Puk is een pop en het speelkameraadje van de kinderen. Samen beleven ze avonturen. Elk thema heeft leuke activiteiten waar kinderen veel van leren.

Voor wie 

Of uw kind in aanmerking komt voor voorschoolse educatie, bepaalt de arts of verpleegkundige van het consultatiebureau. Dit gebeurt tijdens het consultatiebezoek wanneer uw kind 24 maanden is. Mocht uw kind in aanmerking komen, dan krijgt u een ‘Verwijsbrief voor VE’ mee. Indien u toestemming geeft om deze VE-indicatie met de gemeente te delen, ontvangt u van de gemeente een brief waarmee u uw kind kunt aanmelden bij een kinderopvang die voorschoolse educatie biedt. U kunt uw kind aanmelden voor maximaal 11 uur, verdeeld over minimaal twee dagen.  

Kosten voorschoolse educatie 

Er geldt een eigen bijdrage voor voorschoolse educatie. Uw opvangorganisatie berekent uw eigen bijdrage aan de hand van uw inkomensgegevens. 

VE-gecertificeerde kinderdagverblijven in Ouder-Amstel 

Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan subsidieert de gemeente 11 uur kinderopvang bij Kinderopvang Toverkruid in Duivendrecht of Tante Kaatje Kinderopvang in Ouderkerk aan de Amstel.

De meeste kinderdagverblijven in de gemeente Ouder-Amstel werken met VVE-programma UK & Puk. Naast onderstaande locaties zijn dat kinderdagverblijf Pinkeltje en Villa Ministek (KMN Kind & Co). Als uw kind een VVE-indicatie heeft en u heeft wel recht op kinderopvangtoeslag, dan kunt u ook kiezen voor deze locaties. 

Duivendrecht

Smallsteps Kinderopvang

Kinderopvang Toverkruid 

Kruidenommegang 56
1115 ER Duivendrecht
(020) 690 1721
www.kinderopvang-toverkruid.nl

Ouderkerk aan de Amstel

Tante Kaatje Kinderopvang

’t Peuterklasje

De Amstelschool
Reijgershof 4
1191 CS Ouderkerk aan de Amstel
administratie@tantekaatje.info
www.tantekaatje.info

‘t Peuterschooltje 

De Bindelwijk
Koningin Julianalaan 16
1191 CD Ouderkerk aan de Amstel
(020) 472 2142
administratie@tantekaatje.info
www.tantekaatje.info 

Meer informatie

Bij uw arts of verpleegkundige van het consultatiebureau kunt u meer informatie vragen over voorschoolse educatie en of uw kind hiervoor in aanmerking komt.

Als u een VVE-indicatie van het consultatiebureau heeft ontvangen en vragen heeft over de mogelijkheden, neem dan contact op met de VVE-coördinator, Lydia ten Wolde, via telefoon: (020) 3043 375, of e-mail: Lydia.Ten.Wolde@ouder-amstel.nl.