Wmo-vervoer Amstelland

Wmo-vervoer is een vorm van individueel taxivervoer van deur tot deur binnen een gebied van 25 kilometer rondom uw woonadres. U kunt er gebruik van maken als u vanwege uw gezondheid niet met het openbaar vervoer kunt reizen. Uw leeftijd speelt hierbij geen rol. Munckhof Taxi Services verzorgt het Wmo-vervoer voor de gemeente Ouder-Amstel.

Meer informatie vindt u op onze Hulpwijzer.  

U dient een ritbijdrage te betalen voor het gebruik van het Wmo-vervoer. Het tarief is gebaseerd op het kilometertarief van het openbaar vervoer. Bekijk de tarieven van 2021 in onderstaande tabel.

  Opstaptarief  Tarief per km tot 25 km
Reiziger € 0,63 € 0,11
Medisch begeleider Gratis  Gratis 
Medereiziger € 0,96 € 0,63
Kind < 4 jaar Gratis  Gratis*
Kind 4-12 jaar € 0,63 € 0,11*

* maximaal twee kinderen tot 12 jaar 

Kinderen tot vier jaar en medisch begeleiders reizen gratis. Een pashouder mag maximaal één niet pashouder meenemen. De pashouder betaalt ook ritbijdrage voor de medepassagier. Wanneer u een medepassagier meeneemt, betaalt u dus twee maal de ritbijdrage. Een gecertificeerde blindengeleidehond en/of hulphond mag u gratis meenemen in het Wmo-vervoer. Het is niet toegestaan andere huisdieren mee te nemen in het Wmo-vervoer.

Als u in het bezit bent van een Wmo-vervoerspas kunt u op verschillende manieren een rit reserveren:

  • Een vervoersrit kunt u online reserveren met pas. U kunt met uw pasnummer direct inloggen als u al een persoonlijk wachtwoord heeft. Indien u dit nog niet heeft, vraagt u een wachtwoord aan. Dat kan met uw pasnummer onder 'Wachtwoord opnieuw instellen'.
  • U kunt u telefonisch een reservering maken via (020) 460 54 61. U betaalt voor dit telefoonnummer het lokale tarief.
  • Ook kunt u uw vervoersrit op uw mobiele telefoon reserveren. Dit kan via de webapp.

Bij ontvangst van de pas ontvangt u ook een machtigingsformulier voor het innen van de ritbijdrage. Dit int de vervoerder (Munckhof Taxi Services) via automatische incasso. U kunt pas gebruik maken van de vervoerspas als de vervoerder uw machtiging heeft ontvangen. U kunt niet zelf (contant) afrekenen in de taxi.

Eén van de belangrijkste middelen om de kwaliteit van het Wmo-vervoer te meten is het aantal klachten. U kunt uw klacht online indienen bij het Servicebureau Wmo-vervoer Amstelland. Binnen vijf werkdagen na ontvangst van de klacht ontvangt u een reactie op uw klacht.

Ook kunt u uw klacht telefonisch doorgegeven op telefoonnummer (077) 397 88 39 of via e-mail: servicebureau@munckhof.nl.

Meer informatie vindt u op onze Hulpwijzer.