Vrijwilligerswerk en verzekeren

Wilt u als vrijwilliger aan de slag of bent u op zoek naar een vrijwilliger? Dan kunt u terecht bij Coherente. Coherente biedt vrijwilligers en organisaties o.a. informatie, advies, bemiddeling, deskundigheidsbevordering én informatie over/ondersteuning bij vrijwilligersevenementen.

Vrijwilligersverzekering

Nederland telt ruim 4 miljoen vrijwilligers. Daarvan bent u er misschien wel één. De groep vrijwilligers groeit nog steeds. Vrijwilligers zijn actief in clubs en sport)verenigingen. Denk daarbij ook aan leesmoeders op een basisschool. Klaar-overs en collectanten voor goede doelen. Vrijwilligers die koffie schenken in een verzorgingstehuis of speeltuinen opknappen. Ze doen belangrijk werk.

En waar gewerkt wordt, kan er wel eens iets mis gaan. Dat geldt ook voor vrijwilligerswerk en mantelzorg. Om deze bijzondere groep mensen tegemoet te komen en ervoor te zorgen dat ze niet met de financiële gevolgen van schade of letsel blijft zitten, heeft de gemeente Ouder-Amstel de VNG vrijwilligersverzekering bij Centraal Beheer Achmea afgesloten. Deze verzekering is een secundaire dekking voor risico’s van vrijwilligers die in organisatorisch verband onverplicht en onbetaald vrijwilligerswerk doen.

De verzekering is een aanvulling op de verzekering van alle vrijwilligersorganisaties in Ouder-Amstel. Deze verzekering ontslaat (vrijwilligers-)organisaties niet van de noodzaak om hun verzekering zelf goed te regelen. De gemeente adviseert om niet zomaar bestaande verzekering(en) op te zeggen. Leg uw persoonlijke situatie voor aan uw verzekeraar of neem contact op met de helpdesk van Centraal Beheer Achmea (055)5798164. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar: 

Schademeldingen vrijwilligers

De vrijwilliger of rechtspersoon kan het digitaal schadeformulier vrijwilligers op Centraalbeheer.nl invullen en opsturen naar: alex.fiene@duoplus.nl. De gemeente zet de claim vervolgens digitaal door naar Centraal Beheer Achmea. De verzekeraar wikkelt de schade rechtstreeks af met de benadeelde.

Buurthulp voor Elkaar

Voor wie is Buurthulp “Voor Elkaar”?

  • Inwoners van Ouder-Amstel met een beperking en ouderen kunnen een beroep doen op Buurthulp “Voor Elkaar”
  • Inwoners van Ouder-Amstel die af en toe hun tijd, kennis en vaardigheden beschikbaar willen stellen worden

Voor meer informatie kijkt u op Coherente/buurthulp voor elkaar of neemt u contact op met Coherente tel 020 496 36 73.

De Belklus

De BelKlus is een stichting die mensen helpt met klusjes in en rond de woning, voor de inwoners van Ouder-Amstel, Amstelveen en Uithoorn. Voor meer informatie kijkt u op Belklus.nl of neemt u telefonisch contact op 020 - 647 10 89 op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur.