Beschermd Wonen

Bij beschermd wonen krijgt u 24 uur per dag de bescherming en begeleiding om u heen die u nodig hebt. U komt in aanmerking voor beschermd wonen als u psychische problemen hebt waardoor u niet of nog niet zelfstandig kunt wonen. 

Meer informatie vindt u op de Hulpwijzer. 

Er zijn drie vormen van beschermd wonen:

  • 24-uursopvang: u woont in een groot gebouw met meerdere cliënten. U hebt een eigen kamer. Er zijn gemeenschappelijke ruimtes zoals de eetkamer. Overdag zijn er altijd begeleiders in het gebouw. ’s Nachts is er een toezichthouder. 
  • Groepswonen: u deelt met zes tot tien mensen een grote woning. Iedereen heeft een eigen kamer. U deelt de wc, badkamer, keuken en huiskamer. Op vaste tijden zijn er medewerkers aanwezig. De medewerkers zijn 24 uur per dag oproepbaar. 
  • Begeleid wonen: u woont zelfstandig in een huis. Het huis staat op naam van de instelling die u begeleidt. De begeleider komt op vaste tijden bij u langs en bespreekt hoe het met u gaat. 

Gemeente Ouder-Amstel heeft de uitvoering van Beschermd Wonen overgedragen aan de gemeente Amsterdam. Bij het bepalen of een inwoner uit Ouder-Amstel in aanmerking komt voor opvang of beschermd wonen zijn de geldende Verordening maatschappelijke ondersteuning en bijbehorende nadere regels van de gemeente Amsterdam van toepassing.

Meer informatie vindt u op amsterdam.nl.
Ook kunt u contact op nemen met het Zorgadviespunt, telefoon (020) 496 21 21 (maandag t/m vrijdag 09.00 uur tot 10.30 uur). Of per e-mail: zorgadviespunt@ouder-amstel.nl.