Witgoedregeling

Vanaf 12 maart 2024 kunnen inwoners van Ouder-Amstel met een laag inkomen via een cadeaukaart een bijdrage krijgen van de gemeente. Daarmee kunnen zij een nieuw, duurzaam witgoedapparaat, zoals wasmachine, koelkast of koel-vriescombinatie kopen. Oude apparaten verbruiken veel energie en dat kost extra geld. Het vervangen helpt om energie en kosten te verlagen. De witgoedregeling is een tijdelijke regeling en het aantal cadeaukaarten is beperkt, dus op = op.

Steuntje in de rug 

Inwoners die eerder Energietoeslag via de gemeente ontvingen kunnen de cadeaukaart ter waarde van € 500 aanvragen. Wethouder sociale zaken en duurzaamheid, Jacqueline de Maa is blij met deze regeling. “Het mes snijdt aan twee kanten, we besparen energie en inwoners zijn minder geld kwijt aan energie. Het is voor veel huishoudens moeilijk om alle rekeningen te kunnen betalen, alle kleine beetjes kunnen dan helpen. Daarom geven wij hen via deze actie een extra steuntje in de rug. Ook staan onze energiecoaches klaar om nog verder te helpen met gratis tips en adviezen.” 

Hoe werkt de cadeaukaart?

Inwoners die in aanmerking komen, ontvangen een brief van de gemeente. Hierin staat een unieke code. Daarmee kan men via de website van het Regionaal Energieloket de cadeaukaart aanvragen. Met de cadeaukaart kan bij winkels die zijn aangesloten, een nieuw witgoedapparaat gekocht worden. De cadeaukaart heeft een waarde van € 500. Mocht een nieuw apparaat duurder zijn dan is het verschil voor eigen rekening. Bij het bestellen maakt men zelf een afspraak met de leverancier over het thuis bezorgen van het nieuwe apparaat en het direct meenemen van het oude apparaat.

Vragen of hulp nodig?

Inwoners die hulp nodig hebben of vragen kunnen contact opnemen met het Regionaal Energieloket. Dit kan via e-mail kadokaart@regionaalenergieloket.nl. Bellen kan ook. Op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur met (088) 525 41 10. Voor specifieke vragen aan de gemeente kan men bellen naar (020) 496 21 21 of een e-mail sturen aan gemeente@ouder-amstel.nl.

De energiecoaches helpen graag met tips en adviezen!

Iedere inwoner kan een gratis en vrijblijvend gesprek aanvragen met een van onze energiecoaches. Zij helpen graag met tips en adviezen om energie te besparen. Ook kunnen ze uitleg geven over de energierekening en advies geven over welk apparaat het eerst te vervangen. Zij kunnen ook helpen bij het aanvragen van de cadeaukaart. 
Een afspraak maken kan via bespaarafspraak.nl/ouder-amstel.