Energieneutraal Ouder-Amstel

Het verduurzamen van de bestaande bebouwing is het speerpunt. Door goed te isoleren vermindert de warmte- en energievraag. Energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken (en te betalen). Naast energiebesparing levert dat meer wooncomfort op en minder kosten voor u als consument.

Daar hebben we u als inwoner en bedrijf bij nodig. Dit hoeft u niet alleen te doen. Samen met met het Regionaal Energieloket en Klimaatroute helpen wij u daarbij. 

Opgelet: De gemeente organiseert verschillende acties samen met het Regionaal Energieloket en Klimaatroute en stuurt u geen folders. De folders die u ontvangt in de brievenbus zijn meestal afkomstig van commerciële partijen. Zij doen soms voorkomen alsof ze namens de gemeente handelen. Dat is niet het geval!

Informatiebijeenkomsten en groepsinkopen

De afgelopen jaren hebben we samen met het Regionaal Energieloket duurzame buurtacties en groepsaankopen georganiseerd om woningbezitters te helpen bij het verder verduurzamen van hun woning. De juiste maatregelen op het juiste moment, zonder dat men daar spijt van krijgt. Bekijk de informatiebijeenkomsten over het verduurzamen van uw woning en de nieuwe collectieve acties. 

Regionaal energieloket

Het Regionaal Energieloket helpt woningeigenaren, bedrijven én VvE’s in de gemeente Ouder-Amstel met al uw vragen rondom energie besparen en verduurzamen. Cadeaubonnen voor inwoners of een gratis energiescan voor bedrijven, een overzicht van lokale en landelijke subsidies en financieringsmogelijkheden en betrouwbare vakspecialisten. Het is allemaal te vinden op Regionaal Energieloket

Energiecoaches

Sinds een jaar hebben we in Ouder-Amstel enthousiaste energiecoaches. Zij helpen u graag met advies over het omlaag brengen van uw energieverbruik. Zowel voor uw wooncomfort en uw portemonnee. In een één op- één gesprek geven zij u tips over kleine energiebesparende maatregelen en slim verwarmen. Het zijn lang niet altijd kostbare ingrepen. Ook kleine aanpassingen in huis maken verschil. Denk aan bijvoorbeeld het gebruik van ledlampen of radiatorfolie. Nodig daarom gerust een energiecoach uit voor meer tips en kijk samen waar u kunt besparen.  

Regionale energiestrategie

Met de buurgemeenten en de provincie Noord-Holland werken wij aan een Regionale energiestrategie, oftewel de RES. Dit is een document waarin we als energieregio beschrijven hoe en waar we duurzame energie (zon en wind) willen opwekken. 

Naast het verduurzamen van de bestaande bebouwde omgeving en het inzetten op duurzaamheid bij nieuwbouw, onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om windmolens te plaatsen in de oksel van de A2/A9. Op dit moment wordt onderzocht wat de impact is op de lokale natuur en het landschap.