Repair Café

Het Repair Café is een plek waar mensen samenkomen om kapotte spullen te repareren. Dit kunnen allerlei dingen zijn, zoals kleding, elektronica, speelgoed, fietsen en meer. Het idee erachter is om spullen een tweede leven te geven in plaats van ze weg te gooien.

Bij een Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om allerlei reparaties uit te voeren. De aanwezige vrijwilligers zijn handig in verschillende vakgebieden. Zo is een goed in elektronica, de ander in naaien of timmeren. Ze helpen je graag of doen de reparatie. Dat repareren is niet alleen goed voor het milieu omdat er minder afval wordt geproduceerd, maar het bespaart ook geld omdat je niet steeds nieuwe dingen hoeft te kopen. 

Het Repair Café is niet alleen een plek om dingen te laten maken, maar ook om nieuwe vaardigheden te leren. Je kunt bijvoorbeeld zelf meehelpen met de reparatie onder begeleiding van de vrijwilligers. Het is een gezellige en leerzame ervaring waarbij je ook andere mensen ontmoet die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid en handigheid. Dus als je iets hebt dat kapot is, breng het naar het Repair Café en geef het een tweede kans! 

Het concept Repair Café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café (zie: repaircafe.nl) sinds 2010 op regelmatige basis repareerbijeenkomsten organiseert. Sinds januari 2011 biedt de stichting daarnaast ondersteuning aan lokale groepen in heel Nederland die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Ouder-Amstel.  

In Ouderkerk aan de Amstel, Dienstencentrum (Diederick van Haarlemstraat 3), is het Repair Café elke tweede zaterdag van de maand, van 10.00 uur tot 12.00 uur.  (juli en augustus gesloten). Het Repair Café gaat binnenkort ook in Duivendrecht van start. Informatie hierover hopen we snel met u te kunnen delen.