WOZ-waarde en taxatieverslag inzien

Beschrijving 

Heeft u vragen over de WOZ-waarde, de aanslag, betaling of het indienen van bezwaar? Of heeft u betalingsproblemen? Kijk op de website van Gemeentebelastingen Amstelland of neem voor meer informatie telefonisch contact op met Gemeentebelastingen Amstelland via 020 - 540 48 86 (bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur).

WOZ staat voor waardering onroerende zaken. De WOZ-waarde is de waarde van uw pand of stuk grond. Bijvoorbeeld van uw woning, bedrijfspand of bouwgrond. De overheid gebruikt de WOZ-waarde om de hoogte te bepalen van onder andere uw onroerendezaakbelasting en uw waterschapsbelasting.

De WOZ-waarde wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. De WOZ-waarde geldt voor 1 jaar. Voor het bepalen van de WOZ-waarde wordt onder andere gekeken naar het soort gebouw en de grootte. Maar ook naar de verkoopprijs van vergelijkbare panden. In het taxatieverslag staat hoe uw WOZ-waarde is opgebouwd. U kunt het taxatieverslag opvragen via de website van Gemeentebelastingen Amstelland

Kosten 

Het bekijken van de WOZ-waarde en het taxatieverslag is gratis.

Aanpak

Neem contact op met Gemeentebelastingen Amstelland via 020 - 540 48 86 (bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur) als u denkt dat de WOZ-waarde niet klopt.

Zo bekijkt u uw WOZ-waarde:

  • Als u op 1 januari van dit jaar eigenaar was van een onroerende zaak, ontvangt u automatisch een WOZ-beschikking. Als u na 1 januari eigenaar bent geworden, kunt u een WOZ-beschikking opvragen. Dit kunt u doen via woz@amstelveen.nl.
  • Hierop staat de WOZ-waarde van uw pand of grond. Op de beschikking staat ook hoeveel onroerendezaakbelasting u betaalt.
  • Wilt u weten hoe de WOZ-waarde is opgebouwd? U kunt het taxatieverslag inzien via Gemeentebelastingen Amstelland
Bezwaar en beroep

Als u het niet eens bent met de WOZ-waarde, dan kunt u bezwaar maken. Doe dit binnen 6 weken na de datum van de WOZ-beschikking.