Stemmen voor niet-Nederlanders

Wilt u stemmen op de Nederlandse leden van het Europees Parlement? En hebt u de nationaliteit van een ander land uit de Europese Unie? Dan mag u kiezen om in Nederland te stemmen.

Als u wilt stemmen in Nederland, moet u zich registreren. Dit kunt u doen door middel van DigiD via de button hieronder. 

Online registratie voor stemmen Europees Parlement in Nederland

Of u gebruikt hiervoor het formulier Verklaring stemmen voor Europees Parlement in Nederland op rijksoverheid.nl. Dit vult u in en ondertekent u. Met dit formulier verklaart u dat u niet in een ander land gaat stemmen. U mag namelijk maar 1 keer stemmen voor het Europees Parlement. De gemeente moet het formulier uiterlijk dinsdag 23 april 2024 ontvangen.

U kunt het formulier invullen en mailen naar: verkiezingen@ouder-amstel.nl, of sturen naar: Team Verkiezingen Ouder-Amstel, Postbus 35, 1190 AA Ouderkerk aan de Amstel. Er moet een kopie van uw geldig legitimatiebewijs worden bijgevoegd. U kunt het formulier ook afgeven bij de balie tijdens onze openingstijden. Het formulier is in het Nederlands. U kunt de uitleg bij het formulier bekijken in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Pools op rijksoverheid.nl.

Twijfelt u of u al geregistreerd bent? Of wilt u uw gegevens controleren of intrekken? Neem dan contact met ons op via email verkiezingen@ouder-amstel.nl of telefoon (020) 496 21 21.

Stemmen in het land van herkomst

Wilt u stemmen in het EU-land waar u vandaan komt? Dan hoeft u dit niet aan ons door te geven. Kijk op de website van het Europees Parlement of u zich moet registreren in uw land.