Duurzaam wonen en energie besparen

Energie besparen is makkelijk, als u weet waarop u moet letten. Energiebesparing helpt het klimaat, voorkomt vervuiling en spaart kostbare grondstoffen. Het is ook goed voor uw portemonnee: u krijgt lagere energiekosten. Gemeente Ouder-Amstel helpt u graag op weg.

Regionaal Energieloket

Het Regionaal Energieloket helpt u als woningeigenaar in de gemeente Ouder-Amstel met al uw vragen rondom energie besparen en duurzaam wonen. Op het energieloket ziet u met de HuisScan snel welke duurzame maatregelen het meest geschikt zijn voor uw woning. Ook krijgt u direct een overzicht van lokale en landelijke subsidies en financieringsmogelijkheden. Door de koppeling met het lokale bedrijfsleven kunt u eenvoudig offertes opvragen bij aanbieders in de regio.

Het Regionaal Energieloket is tot stand gekomen in een samenwerking met acht gemeenten uit de regio Amsterdam, Amstelland en Meerlanden. 

Check de samenwerking met de gemeente

Ontvangt u wel eens folders met aanbiedingen voor de aanschaf van isolatiematerialen, isolatieglas of zonnepanelen? En wordt de indruk gewekt dat dit in samenwerking is met de gemeente? Dat is meestal niet het geval. Brieven en folders van de gemeente zijn altijd voorzien van het gemeentelogo. Ook gaan de bedrijven die samenwerken met het Regionaal Energieloket bij collectieve acties niet langs de deur. Zij maken altijd eerst een afspraak met u.

Bij twijfel kunt u bellen met het Regionaal Energieloket via tel: (088) 525 41 10.