Aanmelden als stembureaulid of stemmenteller

Voor de aankomende verkiezingen zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen die geïnteresseerd zijn in het zitting nemen tijdens de verkiezingsdag. Wilt u helpen als stembureaulid of stemmenteller bij verkiezingen? Aanmelden kan op deze pagina. Voor de Tweede Kamerverkiezingen kunt u zich aanmelden voor woensdag 22 en donderdag 23 november 2023.

Let op: iemand die zich kandidaat heeft gesteld voor de Tweede Kamerverkiezing van 2023 mag geen stembureaulid zijn.

Wat doet een stembureaulid of teller?

Vindt u het leuk om mensen te woord te staan, u nuttig te maken voor de gemeente Ouder-Amstel en te helpen tijdens verkiezingen? Dan is de gemeente naar u op zoek!

Als stembureaulid levert u een belangrijke bijdrage aan de democratie. Samen met de andere leden van het stembureau zorgt u dat de verkiezingen goed en zo veilig mogelijk verlopen.

Een lid van het stembureau helpt bijvoorbeeld bij het wijzen van kiezers op belangrijke informatie bij de ingang, het controleren van de identiteit van kiezers aan tafel of het beantwoorden van vragen bij de stembus. Een teller helpt mee met het tellen van de stemmen.

Wilt u meer weten? 

Op de pagina Wat doet een stembureaulid vindt u welke functies er zijn en wat u precies gaat doen. Voor de Tweede Kamer verkiezingen kunt u zich aanmelden voor woensdag 22 en/of donderdag 23 november 2023. U krijgt hier ook een vergoeding voor.

Voorwaarden 

Als u op de dag van de verkiezingen 18 jaar of ouder bent, kunt u zich aanmelden om als stembureaulid of teller op een stembureau te werken. Ook als u dat werk nog nooit eerder heeft gedaan.

Om het werk te kunnen doen, moet u de Nederlandse taal goed beheersen (u hoeft niet de Nederlandse nationaliteit te hebben). Verder moet u nauwkeurig, behulpzaam en stressbestendig zijn. Ook moet u lichamelijk in staat zijn om een lange werkdag te maken.

Aanmelden 

Let op: Als u bij de vorige verkiezing(en) in de gemeente Ouder-Amstel actief bent geweest als stembureaulid of teller, heeft u een mail van ons ontvangen om u aan te melden voor de verkiezingen. Gebruik dan de link in de mail om direct uw voorkeur voor een functie (en dagdeel) en locatie door te geven.

Als u geen mail heeft ontvangen of nog niet eerder stembureaulid bent geweest op een stembureau, kunt u naar de aanmeldpagina voor nieuwe stembureauleden gaan.