Werkzaamheden herinrichting Van der Madeweg

Zet dit in mijn agenda

De gemeente Amsterdam is begonnen met de tweede fase van de werkzaamheden voor de herinrichting van de Van der Madeweg.

Van
dinsdag 11 april, 2023
Tot
vrijdag 23 juni, 2023
Locatie
Van der Madeweg Amsterdam

Fase 1: afgerond 

De werkzaamheden aan de zuidelijke rijbaan en bijbehorend fietspad zijn zo goed als afgerond. Kabels en leidingen zijn vervangen, de straat en het fietspad zijn heringericht en beide zijn opnieuw geasfalteerd. Vanaf vrijdag 7 april 2022 is deze rijbaan dan ook weer toegankelijk voor al het verkeer. In een later stadium zullen wij het groen aanbrengen. 

Fase 2: Herinrichting rijbaan Noord 

De werkzaamheden van fase 2 starten dinsdag 11 april 2023 en duren ongeveer 11 weken. Tijdens de tweede fase wordt de noordelijke rijbaan van de Van der Madeweg heringericht en worden er kabels en leidingen werkzaamheden uitgevoerd. 

Omleidingsroute

In fase 1 is de zuidelijke rijbaan zo ingericht dat er nog maar 1 rijbaan over is, waardoor er een omleidingsroute nodig is voor al het gemotoriseerd verkeer vanuit Duivendrecht in de richting van de Spaklerweg. 

Omleidingroute fase 2 herinrichting Van der Madeweg Amsterdam
Afbeelding: Omleidingsroute fase 2 herinrichting Van der Madeweg Amsterdam (klik op de afbeelding voor een grotere weergave).

Auto- en vrachtverkeer in de richting vanaf Duivendrecht naar de Spaklerweg wordt omgeleid vanaf de Randweg via Duivendrechtsekade, de Joop Geesinkweg, de Verlengde van Marwijk Kooystraat en de Spaklerweg.

Vanuit de omgeving is de busbaan, tussen de Rijksstraatweg en de Stationsweg als alternatief meermaals geopperd. Deze is in het voortraject met diverse beheerders en gemeentes besproken. Deze is als alternatief afgevallen. De inspanning om deze geschikt - maar vooral veilig - te maken is te groot. Dit staat helaas niet in verhouding met de gekozen oplossing. 
Fietsverkeer op de kruising met de Spaklerweg en op het noordelijk fietspad van de Van der Madeweg wordt via de overzijde geleid. Voor voetgangers van en naar het metrostation worden voorzieningen getroffen zodat het metrostation bereikbaar blijft.

Begin juni 2023 zal de herinrichting van de Van der Madeweg zijn afgerond. 

Contact 

Voor vragen over de werkzaamheden kunt u mij bereiken via e-mail: yvos@amsterdam.nl.