Tijdelijke afsluiting fietspad Rijksstraatweg ter hoogte van viaduct Van der Madeweg

Zet dit in mijn agenda

Het fiets- en voetpad aan de Rijksstraatweg is vanaf maandag 21 juni tijdelijk afgesloten vanwege werkzaamheden. De werkzaamheden zijn verdeeld in twee fasen. Er wordt begonnen met het oostelijk deel. Als deze werkzaamheden gereed zijn wordt het westelijk deel afgesloten. De fietsers en voetgangers worden omgeleid via de andere zijde van het fiets- voetpad. De omleiding wordt met borden aangegeven.

Van
maandag 21 juni, 2021
Tot
donderdag 30 september, 2021
Locatie
Fiets- en voetpad aan de Rijksstraatweg ter hoogte viaduct Van der Madeweg

Muurschildering onderdoorgang

De afsluiting is noodzakelijk omdat het viaduct eerst wordt ontdaan van alle graffiti en vervolgens wordt voorzien van een professionele muurschildering. Het beschilderen komt vanuit een initiatief van de gemeente Amsterdam. Zij zijn momenteel bezig de hoofdfietsroutes tussen Amsterdam Amstel en Amsterdam Zuidoost van een herkenbaar karakter te voorzien. Het doel is om de fietsbeleving te verbeteren. Dit gebeurt onder andere door de onderdoorgangen van de betreffende routes te beschilderen en met een speciale coating te behandelen.

Voor de Rijksstraatweg gaat het om het beschilderen van de betonnen wanden en kolommen van de onderdoorgang Van der Madeweg. De beschilderingen van deze route hebben het thema natuur en voor de Rijksstraatweg is gekozen voor een vlinderparadijs.  
Om de beschilderingen zorgvuldig aan te kunnen brengen is er relatief veel tijd nodig. De planning is dat eind september 2021 het werk kan worden opgeleverd en de onderdoorgang er weer fleurig uitziet.