Stoppen met roken in oktober? Doe mee met Stoptober!

Deze week heeft wethouder Gezondheid Barbara de Reijke de aftrap gedaan voor de Stoptober campagne in Ouder-Amstel door een rookvrije zone te markeren bij de ingang van het Dorpshuis. Stoptober heeft als doel rokers te stimuleren om voor 28 dagen te stoppen met roken en daar massale steun voor te organiseren.


Foto: Wethouder Barbara de Reijke maakt rookvrij zone zichtbaar bij Dorpshuis in Duivendrecht

“Iedereen weet wel dat roken ongezond is. Maar er zomaar mee stoppen is voor veel rokers lastig omdat ze een gewoonte moeten afleren. Met Stoptober kun je net dat steuntje krijgen om in ieder geval de maand oktober niet te roken. Een eerste stap naar een rookvrij leven. Voor jezelf en voor een ander. Zodat we voor iedereen een gezonde omgeving kunnen creëren. Daarom maken we ook steeds meer rookvrije zones in Ouder-Amstel”, aldus wethouder Barbara de Reijke.

Wat is Stoptober

Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk! Wist je dat na een periode van 28 dagen niet roken de kans vijf keer groter is dat je blijvend stopt met roken? En dat 70% van de deelnemers Stoptober heeft volgehouden en niet meer rookt!

Je kunt je nu inschrijven voor Stoptober via de website www.stoptober.nl en gebruikmaken van alle steun die Stoptober je te bieden heeft, zoals de Stoptober-App. Via deze app krijg je tips om het stoppen gemakkelijker te maken en kun je een stappenplan downloaden. Ook kun je contact zoeken met medestoppers via de Stoptober community op Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en TikTok.

Op weg naar een rookvrij Ouder-Amstel

Roken is schadelijk voor de gezondheid. Daarom is het belangrijk dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. De gemeente Ouder-Amstel en de GGD Amsterdam-Amstelland willen zoveel mogelijk locaties waar kinderen komen rookvrij maken. Hiervoor zijn verschillende materialen beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website van de GGD.