Ombouwen ondergrondse containers en uitreiken afvalpas

Er wordt voor en achter de schermen hard gewerkt om de ondergrondse containers te gaan voorzien van een pasjessysteem. Elke adres in de bebouwde kom van Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel ontvangt in de week van 11 oktober een brief met de afvalpas. Het ombouwen van de containers gebeurt in de periode van 30 september tot 18 oktober 2021. Dat is iets later dan de oorspronkelijke planning voor de zomervakantie. Tijdens het ombouwen blijven de containers open.

Na 18 oktober 2021 worden de ondergrondse containers in fases afgesloten. De ondergrondse containers worden in fases afgesloten. Een week voor sluiting komt er een sticker op de container met de datum waarop u de afvalpas moet gaan gebruiken. In de periode tot 1 januari 2022 betaalt u nog niet voor het gebruiken van de afvalpas. Deze periode is bedoeld om te wennen aan het nieuwe systeem. Vanaf 1 januari 2022 gaat het nieuwe betaalsysteem diftar met de afvalpas in werking. 
Voor het einde van het jaar ontvangt u nog meer informatie over het opladen van de afvalpas en leggen we uit hoe u daar een tegoed op kunt zetten. 

Kijk voor meer informatie op onze pagina over diftar. Daar vindt u ook veel gestelde vragen. Staat u vraag er niet tussen mail ons via diftar@ouder-amstel.nl of bel naar (020) 496 21 21.