Nieuwe papiercontainer gaat klemzitten karton tegen

Vanaf nu krijgen ondergrondse papiercontainers die vervangen worden een extra gleuf voor stukken karton en dozen. Door het gebruiken van deze gleuf moet het klemzitten van karton worden voorkomen. Wel is het van belang dat kartonnen dozen eerst klein en plat gemaakt worden. Op deze manier is er meer ruimte om papier en karton weg te gooien.

De eerste nieuwe papiercontainers met gleuf zijn te vinden in Ouderkerk aan de Amstel op het Sluisplein, bij de Machineweg en bij de Jan Benninghbrug. Met de loop van de tijd komen alle containers in de gemeente aan de beurt.

Minder papier naast de container

“De meeste inwoners willen hun afval goed aanbieden. Toch zien we het bij papiercontainers nog wel eens mis gaan: een hele doos wordt er dan bijvoorbeeld met veel moeite ingepropt. Die blijft dan halverwege klemmen, daardoor lijkt de container vol en gaan mensen soms hun afval naast de container plaatsen. Dat willen we voorkomen. Het helpt sowieso om je karton klein en plat te maken. En door goed gebruik van de kartongleuf gaan we dat probleem verkleinen en blijven we werken aan een schonere gemeente,” aldus wethouder duurzaamheid, Axel Boomgaars. 


Foto: De eerste nieuwe papiercontainer op het Sluisplein met krijttekst.

Bovengrondse papiercontainers vervangen

Een aantal milieuparken hadden een extra bovengrondse papiercontainers. Deze zijn vervangen door een ondergrondse papiercontainer.