Aanvragen Mantelzorgcompliment 2021

De gemeente vindt het werk van mantelzorgers heel belangrijk en heeft grote waardering voor mantelzorgers. Het mantelzorgcompliment is bedoeld voor mantelzorgers die iemand in de gemeente Ouder-Amstel verzorgen en zijn ingeschreven bij Mantelzorg & Meer voor Ouderkerk aan de Amstel of bij Markant voor Duivendrecht. Mantelzorgers die zich al hebben ingeschreven, ontvangen in november het mantelzorgcompliment van de gemeente Ouder-Amstel.

U bent mantelzorger als u meer dan acht uur per week (intensief) en/of langer dan drie maanden (lang) zorg verleend aan een naaste, zoals een partner, kind, familielid of vriend. 

Mantelzorgers

Mantelzorgers die zich nog niet hebben ingeschreven kunnen dat doen voor 15 december 2021. Zij ontvangen het mantelzorgcompliment nog in 2021. Mantelzorgers die zich later inschrijven ontvangen pas in 2022 een mantelzorgcompliment.

Bent u nog niet ingeschreven bij Mantelzorg & Meer of markant? Voor Mantelzorg en Meer kunt u zich inschrijven via mantelzorgenmeer.nl/mantelzorg/aanmelden/, of mail naar info@mantelzorgenmeer.nl, telefonisch kunt u Mantelzorg & Meer bereiken op (020) 333 53 53. Bij Markant kunt u zich aanmelden op het spreekuur of door te bellen naar 020-886 88 00. Meer informatie op markant.org

Ontvanger van mantelzorg

Woont u in de gemeente Ouder-Amstel en is uw mantelzorger niet ingeschreven bij Mantelzorg & Meer of Markant? Vraag of de mantelzorger zich aanmeldt bij Mantelzorg & Meer of Markant, zodat de mantelzorger gebruik kan maken van de ondersteuning van Mantelzorg & Meer of Markant en de jaarlijkse waardering voor mantelzorgers van de gemeente ontvangt. 

Voor vragen over het mantelzorgcompliment kunt u contact opnemen met mevrouw Nella van den Heuvel via (020) 496 21 21 of  per e-mail: nella.van.den.heuvel@ouder-amstel.nl.