Energiecoaches van Ouder-Amstel

Ouder-Amstel heeft vier energiecoaches.. De energiecoaches zijn deskundige vrijwilligers die u graag helpen bij het omlaag brengen van uw energieverbruik in huis. Graag stellen wij u aan hen voor. Deze week is energiecoach Erik Jansen aan het woord.

Waarom ben je energiecoach geworden? Ik vond het zelf heel leuk om ons eigen huis te verbeteren en energie zuiniger te maken. Door ook ons gedrag aan te passen hebben we onze energie rekening flink teruggebracht. Ik vind het enorm leuk om anderen daar ook mee te helpen.

Wat is je doel als energiecoach? Mensen helpen met een stukje bewust wording hun energie verbruik terug te brengen. Zowel met een gedrag verandering als met hulp waar ze meer informatie kunnen vinden over technische aanpassingen aan hun woning. 

Wat doe je zelf op het gebied van energiebesparing? Huis teruggebracht van energie label D naar label A. Isolatie, dubbelglas en zonnepanelen. Maar ook vooral in het dagelijkse doen en laten rekening te houden met het energieverbruik.

Wat levert jou dit op? Energierekening van slechts 30 euro per maand voor een hoekwoning.

Welke tips heb jij voor de lezers? Begin ergens en kijk steeds wat je nog meer kunt doen, zolang het voldoende comfort blijft geven het vooral ook leuk blijft. Doe het voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee.

Meer informatie en afspraak maken

Op www.ouder-amstel.nl/energiecoach leest u meer ook over het maken van een afspraak. Er zijn geen kosten aan verbonden en u maakt een afspraak wanneer het u uitkomt.