Zonnepanelenactie in Ouder-Amstel

Na de succesvolle duurzame wijkacties start de gemeente Ouder-Amstel een zonnepanelenactie voor alle inwoners van Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht. Het Regionaal Energieloket verzorgt deze actie voor de gemeente.

Vrijblijvend inschrijven tot en met 31 maart 2021

Belangstellenden kunnen zich tot en met 31 maart 2021 vrijblijvend inschrijven op de website van het Regionaal Energieloket. Ga naar www.regionaalenergieloket.nl en vul de postcode in. Klik op de rode knop met ‘Zonnepanelenactie in Gemeente Ouder-Amstel’ en klik vervolgens op ‘Aanmelden zonnepanelenactie’ en laat uw gegevens achter. Hierna ontvangt u een uitnodiging om een woningopname in te plannen met de installateur. In verband met corona zal deze opname via Skype (videobellen) of telefonisch zijn. Tijdens de woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanalen. 
Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte van het installatiebedrijf en kunnen ze besluiten of ze meedoen met de actie. De gemeente helpt inwoners om zo eenvoudig en tegen een goede prijs-kwaliteitsverhouding zonnepanelen aan te schaffen en te laten installeren. De investering in zonnepanelen verdient zichzelf, afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen, gemiddeld tussen de 7 en 9 jaar terug. Zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee. 

Axel Boomgaars, wethouder duurzaamheid in Ouder-Amstel: ”Zonnepanelen op daken zijn een belangrijk onderdeel van onze strategie om Ouder-Amstel duurzaam te maken. Daarnaast gaat je energierekening omlaag. Graag helpen we onze inwoners die met zon aan de slag willen om in contact te komen met goede installateurs tegen scherpe prijzen. Op die manier wordt het verduurzamen van je woning gemakkelijker.”

Online informatiebijeenkomst

De gemeente organiseert samen met het Regionaal Energieloket een online informatiebijeenkomst (webinar). Deze vindt online plaats op dinsdag 10 maart aanstaande om 19.30 uur.
Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.regionaalenergieloket.nl. Tijdens de informatiebijeenkomst licht het Regionaal Energieloket de actie toe en is de installateur ook digitaal aanwezig. De avond biedt voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Mocht u niet beschikken over een computer dan kunt u ook bellen naar (088) 525 41 10.

Regionaal Energieloket

Het Regionaal Energieloket werkt in opdracht van gemeente Ouder-Amstel. Zij helpen ons bij de verdere verduurzaming van uw woning. Ook kunt u er terecht met vragen rondom energie besparen, isolatiemaatregelen, installaties en subsidies.