Ouder-Amstel bundelt krachten voor aanleg snel internet buitengebied

Ouder-Amstel gaat samen met de gemeenten De Ronde Venen en Stichtse Vecht de krachten bundelen om snel internet in het buitengebied te realiseren. Dat hebben de gemeenten afgelopen week afgesproken.

De krachtenbundeling is nodig omdat het bedrijf Delta Fiber Netwerk heeft aangegeven de aanleg in het deel van het buitengebied van de gemeenten niet te kunnen realiseren. Delta Fiber Netwerk heeft bewoners van het buitengebied van Ouderkerk aan de Amstel en Waver die een contract hebben met het bedrijf laten weten dat de aanleg van snel internet daar niet haalbaar is. Daarvoor zijn twee redenen. Het werk is complexer dan van tevoren ingeschat en voor de aanleg moet gebruik worden gemaakt van privégrond. Niet alle eigenaren geven daar toestemming voor. 

Blijven inzetten voor snel internet

Wethouder Axel Boomgaars: “Dit kwam rauw op ons dak en we zijn hier niet blij mee. We vinden het juist belangrijk dat het buitengebied ook de mogelijkheid krijgt voor snel internet, en daarom zijn we jaren geleden al begonnen met het project voor de realisatie van glasvezel. Als deze tijd iets laat zien is dat wel het belang van snel internet voor iedereen. Daar wordt nu een streep door gezet, zonder dat wij hebben kunnen meekijken naar alternatieven. Met de buurgemeenten blijven we ons inzetten voor snel internet. Wanneer het niet met Delta Fiber Netwerk lukt dan gaan we op zoek naar een andere partij.”