Nette uitstraling voor ophalen groente- fruit- en tuinafval hoogbouw

Na de zomer worden op ruim 40 plekken in Ouder-Amstel collectieve containers geplaatst voor hoogbouwwoningen om groente-, fruit- en tuinafval (GFT) weg te brengen. Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad besloten deze containers een nettere uitstraling te geven. Omdat per 1 januari 2022 diftar wordt ingevoerd, biedt dit een extra mogelijkheid om afval te scheiden en geld te besparen.

Nette uitstraling

De gemeente Ouder-Amstel is bezig de hoeveelheid restafval die de verbrandingsoven ingaat te verminderen. Afval verbranden is slecht voor het milieu en wordt vanwege Rijksbelastingen steeds duurder. Vaak kan afval als grondstof een nieuw leven krijgen, bij GFT bijvoorbeeld als compost. 

Met het weer gaan ophalen van GFT aan huis per 2019 is besloten dat ook hoogbouwwoningen, die geen mogelijkheid hebben voor een minicontainer (de ‘kliko’) aan huis, een mogelijkheid krijgen om hun GFT weg te brengen. Daarom komen er collectieve GFT-containers bij deze woningen in de buurt. Na de komende zomervakantie worden deze geplaatst. Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad besloten deze collectieve containers een metalen behuizing te geven voor een nettere uitstraling van de openbare ruimte.

Diftar

Per 1 januari volgend jaar voert de gemeente Ouder-Amstel diftar in. Dat betekent dat inwoners die vaker restafval wegbrengen, meer afvalstoffenheffing gaan betalen. Vaak zit er in restafval nog een flinke hoeveelheid GFT. Dus extra mogelijkheden om GFT weg te brengen, biedt inwoners een extra kans om geld te besparen. Dat kan vanaf de zomer dus met minicontainers aan huis of de nieuwe collectieve containers in de buurt, en men kan ook op de gemeentewerven met hun GFT terecht.

Meer informatie