Nieuwe vervoerder voor het Wmo-vervoer per 1 augustus 2021

De gemeente Ouder-Amstel heeft een nieuw contract afgesloten voor het Wmo-vervoer. Maakt u gebruik van het Wmo-vervoer? Vanaf 1 augustus 2021 zal RMC (Rotterdamse Mobiliteits Centrale) het Wmo-vervoer gaan organiseren (voorheen werd dit verzorgd door Munckhof). RMC zal voor 90% elektrische voertuigen gaan inzetten. Huidige pashouders krijgen via een persoonlijke brief informatie over de wijzigingen.

Voor wie

Heeft u een beperking en een medische indicatie, dan kunt u mogelijk op basis van de Wet maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) gebruik maken van het Wmo-vervoer. Het Wmo-vervoer brengt u van deur tot deur binnen een gebied van 25 km rondom uw woonadres. Het is mogelijk een loophulpmiddel, rolstoel of scootmobiel mee te nemen in het Wmo-vervoer.

Aanvragen

U komt in aanmerking voor een indicatie voor het Wmo-vervoer als u niet meer zelfstandig (eventueel met hulpmiddel) gebruik kan maken van voorliggende vervoersvoorzieningen zoals het openbaar vervoer. Om gebruik te kunnen maken van Wmo-vervoer heeft u naast een indicatie ook een vervoerpas met pasfoto nodig. Of u in aanmerking komt voor een indicatie voor het Wmo-vervoer kunt u navragen bij het Zorgadviespunt Ouder-Amstel. Het Zorgadviespunt Ouder-Amstel is telefonisch bereikbaar op (020) 472 21 21 (maandag t/m vrijdag 09.00 tot 10.30 uur). 

Vervoerspas

U kunt nog steeds gebruik maken van de in uw bezit zijnde Wmo-vervoerspas. 

Vragen?

U kunt via het algemene nummer van de gemeente (020) 496 21 21 uw vraag stellen of een afspraak maken. De gemeente is telefonisch bereikbaar op: maandag, dinsdag en donderdag van 08.00 tot 15.00 uur, woensdag van 08.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur