Energiecoaches van Ouder-Amstel

Ouder-Amstel heeft vier energiecoaches. De energiecoaches zijn deskundige vrijwilligers die u graag helpen bij het omlaag brengen van uw energieverbruik in huis. Graag stellen wij u aan hen voor. Deze week is energiecoach Sabine Samsom aan het woord.

energiecoach Sabine Samsomn
Foto: energiecoach Sabine Samsomn

Waarom ben je energiecoach geworden?

Ik ben zeer geïnteresseerd in duurzaamheid. Het sluit ook goed aan op mijn vakgebied -persoonlijke financiën. De meeste duurzame keuzes zijn namelijk ook goed voor je portemonnee, bijvoorbeeld door minder energie te verspillen. Dit traject was voor mij een mooie kans om veel meer over duurzaamheid te leren en ik vind het leuk om mensen te helpen een gunstiger lifestyle aan te meten. Goed voor hun portemonnee en onze planeet.

Wat is je doel als energiecoach?

Mensen laten zien dat je op simpele manieren zuiniger met energie om kunt gaan zonder in te leveren op comfort.
Wat doe je zelf op gebied van energiebesparing? Ik ben me zeer bewust van mijn gedrag dat energieverbruik beïnvloedt en let daar op. Daarnaast hebben wij onze woning goed geïsoleerd en hebben we zonnepanelen. Onze energierekening is heel laag.

Wat levert dit jou op?

Naast het financiële voordeel levert dit een goed gevoel op. 

Welke tip zou je de lezers willen meegeven?

Verdiep je eens in de mogelijkheden om energie te besparen. Dat kan door grote investeringen, maar ook door zeer kleine en ook zeker door je gedrag enigszins aan te passen. Energie wordt steeds duurder, dus je kunt hier flink besparen.