Coronasteun ondernemers Ouder-Amstel: nieuwe Tozo, TONK verlengd

Ondanks de versoepelde coronamaatregelen zijn veel ondernemers in de gemeente nog niet uit de financiële problemen. Daarom verlengt de overheid zowel de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) als de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo) tot 1 oktober 2021.

TONK

De landelijke TONK-regeling is per 1 juli verlengd tot 1 oktober 2021. De regeling helpt inwoners en ondernemers die door de coronamaatregelen onvoldoende inkomen en/of geldmiddelen hebben om hun woonkosten te betalen. Ondernemers kunnen TONK gebruiken als aanvulling op hun Tozo-uitkering. 

Tozo 5 

Vanaf 1 juli tot 1 oktober 2021 is Tozo 5 van kracht, het financiële steunpakket voor MKB-ondernemers en zzp'ers die getroffen zijn door de coronamaatregelen. Tot 1 juli geldt de huidige Tozo 4-regeling. De voorwaarden van de regeling blijven ongewijzigd. 

Nadenken over de toekomst 

Veel ondernemers denken op dit moment na over hun toekomst, en die van hun bedrijf. De huidige onderneming voortzetten? Of omscholen naar een nieuw beroep, als ondernemer of in loondienst? De gemeente kan helpen bij die keuzes. 

Meer informatie? Aanmelden?

Informatie over de TONK-regeling in de gemeente Ouder-Amstel vindt u op www.ouder-amstel.nl/tonk

Het aanvraagformulier en meer informatie over Tozo 5 staan op www.ouder-amstel.nl/tozo.

Wilt u meer weten over hoe de gemeente u als ondernemer kan helpen met uw oriëntatie op de toekomst? Maak een afspraak via ondernemersloket@ouder-amstel.nl of kijk op de website: www.ouder-amstel.nl/steunondernemers.