Doe de gratis HuisScan!

Als inwoner van de gemeente Ouder-Amstel kunt u een gratis HuisScan doen. Met de HuisScan ziet u in een paar minuten welke duurzame maatregelen u kunt treffen voor uw woning en hoe u geld kunt besparen op uw energierekening. Dat kan soms honderden euro’s per jaar schelen.

De HuisScan bestaat uit vier stappen. Als eerste zoekt u uw woning met behulp van uw postcode. De website haalt allerlei gegevens op, zoals het oppervlakte en de bijzondere eigenschappen. Hierna beantwoordt u enkele vragen over uw woning. Bij de derde stap  worden alle gegevens samengevoegd  tot een advies op maat. Dit advies is persoonlijk en helemaal gratis. Als laatste stap kunt u het adviesrapport opslaan en naar uw e-mail sturen. Hiermee kunt u de resultaten altijd weer bekijken. 

Wethouder duurzaamheid, Axel Boomgaars: “De gratis Huisscan doen is om heel veel redenen een goed idee. Je krijgt inzicht in het energieverbruik en welke duurzame maateregelen je kan treffen in je woning. Als je daar vervolgens mee aan de slag gaat kan je geld besparen, het comfort in je huis vergroten en wordt Ouder-Amstel steeds energiezuiniger. Doen dus!”
De HuisScan doet u op www.regionaalenergieloket.nl/huisscan

De HuisScan voldoet aan de AVG. Als u vragen heeft over de HuisScan of over mogelijkheden om te financieren dan kunt u contact opnemen met het Regionaal Energieloket. Het Regionaal Energieloket is opgericht door en voor gemeenten met als doel u zo goed mogelijk te helpen bij het verduurzamen van uw woning. U kunt contact met het Regionaal Energieloket opnemen via projecten@regionaalenergieloket.nl of via (088) 525 41 10. 
Op de site van het Regionaal Energieloket vindt u allerlei nuttige informatie over isoleren, ventileren, verwarmen en het opwekken van energie, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Daarnaast is de laatste informatie te vinden over subsidies, leningen en vakspecialisten bij u in de buurt. Kortom, de website www.regionaalenergieloket.nl is het bezoek waard.