Wethouder Marian van der Weele bezoekt nieuwe pand Verkeersschool Nelen

In haar laatste maand als wethouder voor het project ‘De Nieuwe Kern’, bracht Marian van der Weele een bezoek aan het nieuwe pand van Verkeersschool Nelen aan de verlengde Joan Muyskenweg (ten westen van PostNL). Op het perceel is tevens een oefen- en examenterrein te vinden. Wethouder Marian van der Weele: “Zowel het pand als het oefenterrein zijn prachtig geworden. Met recht een aanwinst voor ‘De Nieuwe Kern.’”

Tijdens de eerste lockdown in maart 2020 ging de eerste paal de grond in. En tijdens deze tweede lockdown is het pand opgeleverd. Helaas kan het terrein vanwege de coronamaatregelen dan ook nog niet in gebruik genomen worden door leerlingen en instructeurs.

Wethouder Marian van der Weele bezoekt verkeersschool Nelen
Wethouder Marian van der Weele bezoekt verkeersschool Nelen 

40-jarig bestaan

Nelen viert volgend jaar haar 40-jarig bestaan. Wat begon als autorijschool groeide uit tot een verkeersschool, waar niet alleen rijlessen voor verschillende voertuigen (scooter, auto, aanhanger, bus, vrachtwagen, heftruck) worden gegeven, maar ook instructeurs worden opgeleid. 

Volop mogelijkheden

In het nieuwe pand zijn verschillende spreekkamers te vinden voor examinatoren en klaslokalen voor theorielessen. Daarnaast is er een bedrijfshal met stellages om te oefenen met heftrucks. Bovendien kan op het oefenterrein ook met lange vrachtwagens en bussen gereden worden. Het pand is daarnaast erg duurzaam. Zo is het niet aangesloten op het gasnet (nul-op-de-meter) en ligt het dak vol met zonnepanelen. Het gebouw heeft dan ook een lage MPG-normering (Milieu Prestatie Gebouw).   

Onder één dak

Directeur Paul Wemer is er blij met de nieuwe locatie: “Voorheen zaten verschillende onderdelen van de verkeersschool verspreid in de regio. Zo bevond mijn kantoor zich op de Wenckebachweg, terwijl de vrachtwagens en bussen bijvoorbeeld op het terrein van Borchland stonden. Nu heb ik alles op één terrein. Ook examinering kan hier, alleen voor afrijden met de scooter, brommer of auto moet men nog naar het CBR. Hopelijk kunnen de rijlessen en examens snel weer opgestart worden.”