Raad akkoord met Duurzaamheidslening voor inwoners

De gemeenteraad van Ouder-Amstel is donderdag 25 november 2021 unaniem akkoord gegaan met invoering van een duurzaamheidslening. Daarmee kunnen inwoners tegen aantrekkelijke voorwaarden een lening krijgen om hun woning te verduurzamen. Per 1 januari 2022 is de lening beschikbaar.

Zonnepanelen duurzaamheidslening
Aantrekkelijke voorwaarden

De duurzaamheidslening maakt het voor woningeigenaren en huurders mogelijk om tegen aantrekkelijke voorwaarden en een lage rente geld te lenen om energiebesparende maatregelen in en aan de woning uit te voeren. Denk aan isolatie in de woning, betere ramen of zonnepanelen. De lening mag tussen € 2.500 en €15.000 zitten.

Verlagen financiële drempel

Wethouder Axel Boomgaars van duurzaamheid: “Veel inwoners willen graag een verduurzamingsstap in hun huis zetten, maar de financiering is vaak nog een drempel. De afgelopen jaren hebben veel vroegen verschillende inwoners of er een duurzaamheidslening kan komen. De duurzaamheidslening verlaagt die financiële drempel en zo kunnen meer mensen meedoen met het verduurzamen van Ouder-Amstel. Goed voor je energierekening, goed voor het comfort van je woning en goed voor de planeet.”

Er is een landelijke Energiebespaarlening die voor veel duurzame maatregelen geschikt is. Een voorwaarde is echter dat er twee maatregelen genomen moeten worden. Die lening kan dus niet worden aangevraagd voor bijvoorbeeld alleen zonnepanelen of alleen een sedumdak. De gemeentelijke Duurzaamheidslening van Ouder-Amstel maakt het wel mogelijk om slechts één maatregel uit te voeren.

Aanvragen

Vanaf 1 januari 2022 kunt u een lening aanvragen via duurzaamheidslening. Daar vindt u een vanaf 1 januari het aanvraagformulier. Heeft u nog vragen neem dan contact op via gemeente@ouder-amstel.nl of per telefoon (020) 496 21 21.

Bekijk ook Verordening Duurzaamheidslening op overheid.nl.