Oplaadzuilen afvalpas, verzamelcontainers GFT voor hoogbouw en zwerfafvalklepjes

De laatste acties om per 1 januari 2022 over te gaan op het nieuwe betaalsysteem voor afval (diftar) zijn bijna klaar.

De afvalpas kunt u nu al opwaarderen via de website of een oplaadzuil. Het is belangrijk dat u dat op tijd doet. Daarnaast zijn er verzamelcontainers geplaatst bij de hoogbouw voor de inzameling van het groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Deze zijn inmiddels ook geopend voor gebruik. En voor het einde van het jaar komen er nog zwerfafvalklepjes in een aantal ondergrondse restafvalcontainers. Deze zijn bedoeld voor klein afval.

Afvalpas opwaarderen 

Alle huishoudens met een afvalpas hebben onlangs een brief ontvangen over het opwaarderen. Het opwaarderen van de afvalpas kan op twee manieren, online via de website of via een oplaadzuil. 

Opwaarderen via de website

Ga naar diftar, klik op “bewonersportaal” of scan de QRcode met uw smartphone. Vervolgens kunt u inloggen met uw pasnummer en het wachtwoord. Deze hebt u per brief ontvangen. Wij raden u aan om na uw eerste inlog het wachtwoord te wijzigen. Als u ingelogd bent kunt u bij “saldo” uw tegoed opwaarderen. De betaling vindt vervolgens plaats via iDeal. 

Opwaarderen via oplaadzuil 

In de gemeente zijn drie oplaadzuilen geplaatst. Hiermee kunt u ook zonder digitaal in te loggen uw afvalpas voorzien van een tegoed. De oplaadzuilen staan op de volgende locaties: 

  • Gemeentehuis, Vondelstraat 1 
  • Sporthal Bindelwijk, Koningin Julianalaan 16 
  • Dorpshuis Duivendrecht, Dorpsplein 60 

Let op! De openingstijden van de locaties zijn afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen. 

Tot 1 januari 2022 betaalt u nog niet met de afvalpas. Ook niet als u deze al heeft voorzien van een tegoed. 

Heeft hulp nodig bij het opwaarderen?

Lukt het u niet om uw afvalpas op te waarderen? Dan kunt contact opnemen met leverancier van de afvalpassen, de firma Kliko. Bel via (0318) 55 93 94 of mail naar ouderamstel@kliko.nl. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur.

Inzamelen groente-, fruit- en tuinafval bij hoogbouw gestart 

Inmiddels zijn ook bij alle hoogbouwwoningen (flats en appartementengebouwen) verzamelcontainers geplaatst en geopend voor in het inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Bewoners van de hoogbouw kunnen hun gft-afval 24/7 inleveren in deze containers. GFT dat wordt ingezameld krijgt een nieuw leven, onder andere als compost en groengas. 

Kijk op afvalscheiding/wel-niet-lijst of scan de QR code om te zien wat er wel en niet bij het GFT mag.

Zwerfafvalklepjes in ondergrondse containers voor 1 januari geïnstalleerd 

Voor het einde van het jaar zijn de zwerfafvalklepjes in een aantal ondergrondse afvalcontainers geïnstalleerd. Deze klepjes kunnen gebruikt worden voor klein afval zoals blikjes of hondenpoepzakjes. De locaties zijn afgestemd op de openbare prullenbakken die er al in de gemeente zijn. Wilt u weten waar er openbare prullenbakken en zwerfafvalklepjes komen? Kijk op: locaties afvalbakken.