Geveltuintje maakt de buurt groener en gezelliger

Geveltuintjes fleuren straten en buurten op en geven de buurt een eigen karakter. Meer groen zorgt er ook voor dat we beter bestand zijn tegen klimaatveranderingen en is goed voor insecten en vogels. Ouder-Amstel wil dit soort tuintjes daarom stimuleren.

Inmiddels zijn er al een aantal verzoeken voor geveltuintjes ingediend bij de gemeente. 
Isabel Danser is een van de eerste aanvragers. Zij woont in Ouderkerk Zuid. “In onze straat hebben we helaas geen voortuinen. En omdat er weinig groen is oogt het allemaal erg strak. Ik houd van groen en planten, dat miste ik in onze straat. Daarom heb ik een verzoek ingediend bij de gemeente voor het aanleggen van een geveltuintje. Daar werd gelukkig positief op gereageerd. Ik ben er heel blij mee en ik hoop dat andere inwoners net zo enthousiast worden en misschien ook wel een geveltuintje gaan aanvragen.” 

geveltuintje
Bewoonster Isabel Danser heeft haar geveltuintje winterklaar gemaakt en toont deze enthousiast aan wethouder Axel Boomgaars. 

Wethouder Axel Boomgaars, verantwoordelijk voor groen, is erg enthousiast over deze bewonersinitiatieven. “Het tuintje van Isabel fleurt de buurt echt op, dus ik hoop dat meer inwoners volgen om ook hun omgeving te vergroenen. We zien nog veel verharding, maar groen heeft ontzettend veel voordelen. Het is mooi, maakt gelukkig, is goed voor biodiversiteit, helpt regenwater opvangen en buurten koelen bij hitte. Als gemeente proberen we op een grotere schaal meer groen toe te voegen, maar samen met inwoners maken we échte impact.”

Geveltuintje aanvragen

Bent u ook geïnteresseerd in het aanleggen van een geveltuintje? Stuur een e-mail met uw verzoek naar gemeente@ouder-amstel.nl met als onderwerp ‘aanleg geveltuintje’. Dan krijgt u ook meer informatie over de spelregels. Er moet bijvoorbeeld voldoende ruimte overblijven voor bijvoorbeeld mensen die gebruikmaken van een rolstoel. 
Voeg bij uw aanvraag een tekening/foto van de plek en de afmeting van de geveltuin.
Kijk op www.ouder-amstel.nl/geveltuintje voor meer informatie.