AMBER Alert voortaan via Burgernet verstuurd

Het Burgernetsysteem van de politie verstuurt voortaan regionale en landelijke waarschuwingen onder de naam AMBER Alert wanneer een kind in levensgevaar is. Met deze uitbreiding van het Burgernetsysteem krijgt de politie bij opsporing de controle over de waarschuwing en kwaliteit van de opsporingsberichtgeving van vermiste kinderen.

In aanvulling op de Burgernetapp en de bekende (social) mediakanalen zullen de AMBER alerts ook worden gedeeld op matrixborden en digitale schermen bij treinstations, op bus- en metrohaltes, boven snelwegen en via digitale schermen op vliegvelden, bij winkels en tankstations. Dit aangevuld met een grote groep organisaties die de waarschuwingen ook verspreiden.

Aanmelden Burgernet

Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving en vermiste personen. Deelnemers kunnen na ontvangst van een Burgernetmelding tips geven aan de meldkamer. Aan het einde van een zoekactie volgt een terugkoppeling of de gezochte al dan niet is aangetroffen. Zo kan elke burger in Nederland bijdragen aan het veiliger maken van zijn of haar omgeving. De vermissingen van kinderen in levensgevaar worden ook via de Burgernetapp verspreid.
Aanmelden kan via de website burgernet.nl