Veilig op de fiets met programma Doortrappen

Afgelopen maandag stapte wethouder Rineke Korrel op de fiets om deel te nemen aan een vanuit het landelijke programma Doortrappen en Stichting Coherente georganiseerde fietstocht voor ouderen.

“Het is voor iedereen, maar nadrukkelijk ook voor ouderen belangrijk te blijven bewegen. En dan biedt fietsen ook in een tijd waarin we niet zoveel kunnen natuurlijk uitkomst.” 
Het vertrekpunt van de fietstocht was het Dorpshuis in Duivendrecht, vanwaar gefietst werd langs verschillende mooie plekken in de gemeente Ouder-Amstel. De animo was groot en voorafgaand aan de start had onder andere een gezamenlijke ‘warming up’ plaats en kregen de deelnemers tips over veiligheid.

Wethouder Rineke Korrel op de fiets voor het programma Doortrappen
Foto: Wethouder Rineke Korrel op de fiets voor het programma Doortrappen

Over Doortrappen

Het programma Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Het programma motiveert en inspireert om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Het lokale netwerk rondom de oudere in elke gemeente helpt daarbij. Kijk voor meer informatie op www.doortrappen.nl