Overdekt buitensporten in Ouderkerk

Om meer inwoners van Ouder-Amstel te kunnen laten sporten, heeft Barbara de Reijke, wethouder sport, dinsdag 20 april een overdekte buitensportplek achter de Bindelwijk in Ouderkerk geopend. Met name organisaties die binnensporten organiseren zoals turnen, dansen, volleybal en fitness hebben last van de coronamaatregelen.

Op verzoek van turnvereniging SV IVO en Fit & Soul is nu buiten een overdekte mogelijkheid gecreëerd voor deze (binnen)sporten. Wethouder De Reijke: “Natuurlijk hopen we dat we straks weer gebruik kunnen maken van de sporthal, maar in de tussentijd maken we hiermee al veel meer mogelijk voor deze sporters. Het actief bezig zijn is juist in deze tijd essentieel om gezond te blijven. We hebben in onze gemeente veel verenigingen en organisaties die zich hard inzetten om dit te realiseren. Wij vinden het belangrijk hen daarbij zoveel mogelijk te ondersteunen.”

Aanwezig bij de opening waren de initiatiefnemers van Fit&Soul aan de Amstel, het IVO bestuur en de Buurtsportcoach. De komende periode zullen er verschillende activiteiten, zoals Kick&Fun, yoga en turnen aangeboden worden op de locatie achter de Bindelwijk in Ouderkerk aan de Amstel.

overdekt buitensporten
Foto: overdekt buitensporten in Ouderkerk. Staand op de foto van links naar rechts:
medewerker Fit&Soul en Buurtsportcoach, Barbara de Reijke (wethouder Sport),
trainster SV IVO, bestuurslid SV IVO. Op de voorgrond drie enthousiaste turnsters.