Centrumplan: Schetsontwerp klaar

Het is zover. De bouwstenen uit ‘Spijkers met Koppen’ zijn vertaald naar een Schetsontwerp. Samen met landschapsarchitect Emiel Swinnen (stedenbouwkundig bureau Delva) en de gemeente hebben we als klankbordgroep de lijn uitgezet voor een levendig dorpscentrum met het rijke verleden van Ouder-Amstel als basis.

Centrum Ouder-Amstel
Foto: Centrum Ouder-Amstel

Wij zijn enthousiast over het plan en enorm benieuwd naar uw reactie. U heeft verschillende mogelijkheden om het plan te bekijken en te reageren: 

  1. U bent van harte welkom op 10 mei tussen 18 tot 19.30 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via centrumplan@ouder-amstel.nl. U ontvangt dan een tijdslot van 10 minuten om het ontwerp te bekijken en uw vragen te stellen. Vanwege de coronamaatregelen kunnen we hier maar een beperkt aantal mensen ontvangen, dus vol is vol. 
  2. Op woensdag 12 mei van 18.00 tot 19.30 uur is er een online bijeenkomst. Ook hier kunt u uw reactie kwijt en vragen stellen. Meldt u zich aan via centrumplan@ouder-amstel.nl en dan ontvangt u van ons een link.  
  3. Vanaf maandag 3 mei vindt u alle stukken en een filmpje op www.samenmakenweouder-amstel.nl. Ga kijken en geef uw reactie! 

Uw reacties verwerken we zoveel mogelijk in het Schetsontwerp. Met uw reacties wordt het een definitief Schetsontwerp. Vervolgens gaat er een voorstel naar de raad om te besluiten over het Schetsontwerp. Zegt de raad ja tegen het plan, dan gaan we door. Het Schetsontwerp is dan de opmaat naar een Voorontwerp en Definitief Ontwerp en uiteindelijk de uitvoering. 

We kunnen niet wachten om uw mening te horen en met u in gesprek te gaan. Graag tot ziens bij een van de bijeenkomsten of op het platform van www.samenmakenweouder-amstel.nl.